Trochę się z Microbim nie zgodzę chociaż poszerzmy trochę krąg książek do ogólnie materiałów które można przeczytać np w necie. Generalnie mechanika rynku podstawowe informacje o danych są dość przydatne jakaś mała drobna broszurka o AT też by się przydała .... zeby nie bylo głupich pytań co to jest linia trendu etc.... a jeśli ktoś gra na wskaźnikach to informacje jak działają....Microbi pisze:ksiązki sobie mozna wsadzic nie powiem w coKuba Brzeziński pisze:a ja mam jeszcze za ten 1000zl 19 ksiązek....i szkolenie trwa pół roku
Tak samo z ksiązkami na temat Forexu, wg. mnie są nic nie warte. Tak samo jak inne bzdety typu formacje świecowe które widać na ogól po historii.
Czytać trzeba dużo - postów czy książek jak ktoś woli, jednak bardziej skupić się na mechanice niż.. np doji to formacja odwrócenia trendu - bo tutaj racje ma mikrobi fajnie to wygląda na historii ale kiedy to dostrzeżesz może być po ruchu. Zachowanie ceny, plus wskaźniki czy inne cuda jakie ktoś sobie wymyśli - obserwacja tego zachowania i zależności to jest prawdziwa wiedza. Ludzie odwołują się do szerokich publikacji jak np Analiza techniczna Murphego (czy jak to się pisze) bo jest to łatwiejsze - co to za wysiłek coś przeczytać ? no żaden ale z obserwacją jest gorzej, niektórym brakuje cierpliwości innym percepcji etc.
Lepsze są filmy live jak ktoś gra, ale tego ktosia tez trzeba wytypować dobrze....

...
  ... ... ja GRAm
  ... ja GRAm