Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

Witam
A ja rozumiem co czuje Wirus bo sam mam problemy z platforma od jakiegos czasu (demo). Tez probowalem juz chyba wszystkiego na co wpadl support, od czyszczenia plikow do roznych wersji javy na dwoch komputerach z roznymi systemami niestety ciagle jest cos nie tak.Raz nie laduja sie wykresy, raz jakis sie nie odswieza mimo , ze ticki splywaja, itp.
O dziwo dzisiaj wykresy laduja sie poprawnie niestety nadal po zapisaniu swojego profilu i ponownym uruchomieniu nie wczytuja sie np. ustawione kolory czy tf'y.
Jestem w trakcie zakladania reala ale jesli sytuacja wyglada tam podobnie jak pisze Wius to rzeczywiscie jest to zenujace.
Oczywiscie nie mam tu zadnych pretensji do Raposo czy Cyba, bo i za co, ze probuja pomoc?
Dziwi mnie natomiast fakt, ze tak powazna firma jak dukas robi sobie testy platformy w taki sposob.
pozdr. 8)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

HHHmmm mi wczoraj znów pojawił sie ten sam problem tzn. klikam na ikone jforex i pojawią sie Unable the lunch application i tak jest od tygodnia. Co ściągne nową platformę to po którymś uruchomieniu przestaje w ogóle działać. Moim zdaniem to nie jest wina dukascopy bo uwas wszystko w porządku wiec to musi być coś z systemem. Zainstaluje i dam znać
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

ajsw
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ajsw »

Moim zdaniem podział na platformę demo testową i real stabilną jest słuszny - ktoś w końcu musi dokładnie przetestować platformę. Beta testerzy z dukascopy nie są wstanie przetestować wszystkich możliwych konfiguracji. Aczkolwiek mogliby dodać jedną platformę demo zgodną z platformą real.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

nie ma problemu tylko fajnie by było jak platforma wtedy demo była dostępna dłużej niz dwa tyg. :wink:
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Widać jak na poprawne działanie Javy wpływa wiele czynników, np. opisana zmiana pamięci w komputerze, czasem też nawet ustawienia Windowsa lub firewalla/antywirusa, które mogą blokować dostęp. Niestety na forum ciężko w takich sytuacjach pomóc jeśli widać, że błąd z połączeniem nie dotyczy wszystkich użytkowników (więc zakładam, że i samo Dukascopy go nie widzi) tylko są to odosobnione przypadki. Wiadomo, że nie jest to działanie celowe brokera i dlatego mamy dostęp do pomocy z działu IT.

W takich sytuacjach ja widzę tylko dwa rozwiązania:
- kontakt z supportem by on mógł podsunąć jakiś pomysł,
- eksperymentowanie samemu.

Rozumiem, że można się zdenerwować, że wcześniej działało, a teraz nie działa ale pisanie 10 razy tego samego na forum i "grożenie", że będzie się brokera odradzało, bo akurat u kogoś platforma nie działa jest chyba nie do końca sensowne.
Moim zdaniem podział na platformę demo testową i real stabilną jest słuszny - ktoś w końcu musi dokładnie przetestować platformę. Beta testerzy z dukascopy nie są wstanie przetestować wszystkich możliwych konfiguracji. Aczkolwiek mogliby dodać jedną platformę demo zgodną z platformą real.
To dobry pomysł. Podeślę go Dukascopy i zobaczymy co na to powie.
Helium pisze:nie ma problemu tylko fajnie by było jak platforma wtedy demo była dostępna dłużej niz dwa tyg.
W przypadku, gdy ktoś ma konto rzeczywiste to istnieje możliwość uzyskania bezterminowego konta demo. Jeśli ktoś dopiero testuje brokera to też nie ma problemu by założyć kolejne demo na ten sam adres e-mail.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

Dostaliscie za styczen zwrot prowizji??

Pytalem sie przedstawiciela i ponoc jakies problemy byly i do konc tyg. mial byc zwrot... ale cos chyba lipa

Jesli normalnie dostaliscie to czy z Bank czy EUROPE

Ja nie mam z EUROPE

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

07.02.2012 Daily Change
Deposit - IA Discount January 2012

To z Bank.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

szulczas pisze:Dostaliscie za styczen zwrot prowizji??

Pytalem sie przedstawiciela i ponoc jakies problemy byly i do konc tyg. mial byc zwrot... ale cos chyba lipa

Jesli normalnie dostaliscie to czy z Bank czy EUROPE

Ja nie mam z EUROPE
W Dukascopy Europe zwrot prowizji będzie we wtorek/środę - taką informację otrzymałem. Niestety nawalił im system rozdzielający prowizje... W kolejnych miesiącach powinno odbywać się to już standardowo, czyli do 10tego dnia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

czy ktos z Was porownywal egzekucje zlecen miedzy Bank a Europe? Co do Bank nie mam najmniejszych zastrzezen. Pytanie tylko czy Europe jest rownie szybkie czy sa tam jakies dodatkowe problemy?

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ramaso pisze:czy ktos z Was porownywal egzekucje zlecen miedzy Bank a Europe? Co do Bank nie mam najmniejszych zastrzezen. Pytanie tylko czy Europe jest rownie szybkie czy sa tam jakies dodatkowe problemy?
By zrobić porównanie ktoś musiałby mieć konto w Banku i w Europe, a takiej potrzeby nie ma ponieważ oferta jest niemalże indetyczna, a jeśli chodzi o handel to jest jedno i to samo ;). Dlatego jeśli jakiekolwiek problemy by wystąpiły to zarówno w Banku jak i w Europe. Wszystko jest podłązone do tego samego systemu i realizowane w ten sam sposób.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ