Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

RAY of Sunshine pisze:Choroba nie sprawdziłem, bo mam tylko tą Gdzie mogę znaleźć jakąś inną żeby sprawdzić, czy ładuje?
U nas w dziale Download -> Wskaźniki jest kilka wskaźników po JForex, które działają jako strategie np. alarmy cenowe.
RAY of Sunshine pisze:Ok, jakoś wbiłem Luktoma do panelu Control, ale Local Run dalej nie działa (rysunek)
No i u mnie w takiej sytuacji wystarczy kliknąć przycisk PLAY by otworzyło się okno konfiguracji... ;) Potem zatwierdzasz (sprawdź kod licencyjny) i hula.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

raposo pisze:No i u mnie w takiej sytuacji wystarczy kliknąć przycisk PLAY by otworzyło się okno konfiguracji...
I to właśnie nie idzie :wink: Dobra, sprawdzę najpierw inną strategię, potem się odezwę.

Pzdr.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

RAY of Sunshine pisze:I to właśnie nie idzie Dobra, sprawdzę najpierw inną strategię, potem się odezwę.
Ok, spróbuj również uruchomić JForex z uprawnieniami administratora oraz może przenieść np. na pulpit samo LMT. Na screenie widać, że nie ładują Ci się ustawienia i to może być przyczyną. W Preset nie masz nic, ja w standardzie po włączeniu mam Default Preset i jeszcze mogę wybrać swój z paska narzędzi.

Może po prostu system nie chce dać mu do tego dostępu...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Inna strategia idzie (rysunek). Ta aktualizacja z pewnością coś mi pomieszała w plikach luktoma, bo widzę dwa jednakowe pliki o różnych rozmiarach :wink: Zaraz się tym zajmę, tymczasem dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

EDIT: Znalazłem przyczynę w plikach Luktoma. Już się ładuje poprawnie.

Pytanie: czy jest możliwość przetestowania dłużej tego Luktoma demka, bo czas w tym miesiącu nie bardzo pozwalał na pełne sprawdzenie wliczając oczywiście poprzednie błędy :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

W dniu dzisiejszym została wydana nowa wersja Luktom Manual Trader dla platformy JForex.
Opis zmian :
Wersja 1_11

Wyświetlane są dodatkowe informację:

Ilość otwartych pozycji z podziałem na krótkie i długie (wyświetlane są bespośrednio przy klawiszach "SELL" oraz "BUY").
Sumaryczny zysk/strata ("Sum P/L") w walucie konta oraz obok w nawiasie w pipsach. Jeśli otwarte jest więcej pozycji to wszystkie są brane pod uwagę i ilość zarobionych pipsów oznacza odległość w pipsach od uśrednionego breakEvena. Obie wartości biorą pod uwagę prowizje oraz zniżkę od ForexClubu. ( gdy ktoś ma wersję dla ForexClub )
Sumaryczna wielkość pozycji ("Amount"). Wielkość pozycji dotycząca krótkich pozycji jest ujemna, natomiast dotycząca długich pozycji jest dodatnia. Obok w nawiasie wyświetlana jest ilość wszystkich zleceń otwartych.
Wyświetlany jest czas ostatniego ticka.

Możliwe jest ukrycie panelu z informacjami o otwartych pozycjach poprzez odznaczenie opcji "Profit/Loss panel visible:"

Dodana jest opcja odwracania pozycji. Przy otwieraniu pozycji długiej zamykane są wszystkie pozycje krótkie i na odwrót. Aby włączyć tę opcję należy zaznaczyć pole "Reverse position:".

Skrócono opisy na klawiszach poprzez zastosowanie "L" zamiast "Long" oraz "S" zamiast "Short".
Po szczegóły zapraszam na stronę luktoma.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

RAY of Sunshine pisze:Pytanie: czy jest możliwość przetestowania dłużej tego Luktoma demka, bo czas w tym miesiącu nie bardzo pozwalał na pełne sprawdzenie wliczając oczywiście poprzednie błędy
Rozmawialiśmy już na PW ale może jeszcze do informacji wszystkich...

My w takim zakresie mamy ograniczone pole manerwu. Z Luktom Manual Tradera nie mamy żadnej prowizji i wszystko idzie na korzyść naszych klientów, którzy mają 10% rabatu na każdy rodzaj licencji. W przypadku jakichkolwiek błędów lub sugestii, próśb o przedłużenie wersji testowej czy negocjacji warunków polecam bezpośrednio kontaktować się z autorami. Tak po prostu dla wszystkich będzie szybciej :).

Dostaję coraz więcej zapytań odnośnie udzielanego rabatu to może też szybko kilka słów wyjaśnień.

Rabaty prowizji przyznawane są do 10tego dnia (przeważnie 5-7 dzień) każdego kolejnego miesiąca za miesiąc poprzedni. W lutym pojawiły się jakieś problemy techniczne w systemie odpowiedzialnym za ich rozdzielanie. Będzie to rozwiązane do końca tego tygodnia i kwoty wynikające ze zniżki zostaną dodane do rachunku, o ile przynależność klienta do grupy FC została potwierdzona.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: UP90 »

Witam,

Dwa pytania, szukam na platformie i nie mogę tego odkryć, albo tego nie ma. Czy da się nałożyć średnią kroczącą na wskaźnik? Czy da się zrobić tak jak w MT4 żeby wykres był na pierwszym planie, tj. przed średnimi?

Pozdrawiam
cierpliwości...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

UP90 pisze:Dwa pytania, szukam na platformie i nie mogę tego odkryć, albo tego nie ma. Czy da się nałożyć średnią kroczącą na wskaźnik? Czy da się zrobić tak jak w MT4 żeby wykres był na pierwszym planie, tj. przed średnimi?
Jak najbardziej da się to zrobić. Klik prawym na okno wskaźnika -> Add Indicator -> szukasz z listy lub używasz Quick Filter. Jakbyś miał problem to daj znać, a podeślę link z dokładniejszymi objaśnieniami na PW.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ad1) Da się, chociaż nie zawsze. Tzn jeżeli masz już jakiś wskaźnik który ma swoje okno ( jak na przykład stoch ) klikasz w tym oknie ADD INDICATOR. Tam masz do wyboru co możesz dodać.

Ad2) Taka funkcjonalność jest już na demo ( ustalanie jaki element ma być na pierwszym planie. Do wyboru jest kolejność następujących elementów : siatka, separator okresów, świece, wskaźniki, naniesione własne linie oraz rysunki, zlecenia ) także za dosłownie chwilę powinna pojawić się na live.

Aczkolwiek nie mam żadnego związku z tym brokerem więc nie mogę zagwarantować takich implementacji na kontach live.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Z ciekawości ,do jakich kwot można grać w Dukascopy ECN przy lewarze 1:100 ? A może mają tam ograniczenie w postaci lotów ? Pozdrawiam

ODPOWIEDZ