Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

U mnie działają obydwa.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

zaraz zapodam temat na lapku ,moze to winna mojego stacionarnego :)
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:Hm, moje demo wogóle nie chce się otworzyć, więc pewno większy problem.
Taki komunikat zazwyczaj wyskakuje jak uruchamia się "starą" wersję platformy - najlepiej skorzystać ze skrótu o którym wspominałem wcześniej lub pobierać go na nowo po weekendzie.
U mnie też chodzi i sekundowe wykresy od razu się ładują. Niestety nie wiem co może być przyczyną u ya_dunno - postaram się jutro tego dowiedzieć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

raposo pisze:Taki komunikat zazwyczaj wyskakuje jak uruchamia się "starą" wersję platformy
Wiem, i dlatego próbowałem wejść przez www:
http://www.dukascopy.com/europe/english ... emo_login/
Wrzucę Ci na PW komunikat.

Awatar użytkownika
graw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: graw »

Panie i Panowie ,mam małą prosbę - w zalewie idiotycznych postów typu :
" moje demo wogóle nie chce się otworzyć " , wykonajcie podpowiedzi moderatorów o wyczyszczeniu pamieci JF plus wyczyszczenie Javy ze wszystkiego co w niej jest . Mała moja rada ,komp służący do tradingu powinien służyc tylko i wyłącznie do tradingu . Zapychanie javy grami , reklamami i wszystkim co wam wejdzie do niej chodząc po necie bez adblocka skutkuje rozpaczliwymi ww. prosbami.
@raposo & @cyb prosiłbym też o stworzenie pdf z podstawami dotyczącymi JForex ,tak aby żenujące posty dotyczące absolutnego minimum wiedzy potrzebnego do tradingu na Duka były gaszone na "dzien dobry" . Co powinno byc w tym pdf'ie ? Praktycznie moglibyście sie cofnąć w postach i opisać odpowiedzi na pytania powtarzające sie co 3 strony . Link do tego żródła dołączyc na górną belkę i odsyłać kompletnie niezorientowanych lub tez tych co wstali lewą nogą :) .
Pozdrawiam .
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, 12:08 przez graw, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Nie ma żadnych gier bo w nie nie gram. Platforma zawsze dizłała i nagle jakos te same problemy pojawiaja się u paru osób. Dziwne :wink:

Ps. przed weekendem tez mi sie działy hocki klocki i nic nie pomagało ale po wszystko juz gra. Zobaczymy jak długo.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

graw niestety skoro powtarzanie pewnych rzeczy po 5 razy nie przynosi skutku, to i instrukcja w pdf tego nie zmieni...

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

RAY of Sunshine pisze:
raposo pisze:Przy okazji, by uruchomić LMT na kilku symbolach, nawet nie trzeba zmieniać jego nazwy i kopiować drugi raz strategii. Wystarczy drugi raz otworzyć ją w JForex (ten sam plik) i od razu widać je jako dwa osobne narzędzia.
Jasne, tak było u mnie przed aktualizacją :wink: Na rysunku: daję open i od najnowszej aktualizacji nie ładuje strategii.
Tak informacyjnie: u mnie dalej nie chce się nic załadować. Powiem tak: do momentu aktualizacji było wszystko cacy, więc ta aktualizacja wpłynęła na ten proces. Ma ktoś pomysł co z tym fantem zrobić?

Pzdr.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:Wiem, i dlatego próbowałem wejść przez www:
http://www.dukascopy.com/europe/english ... emo_login/
Wrzucę Ci na PW komunikat.
Komunikat za każdym razem jest taki sam więc nic mi to nie mówi. Nikt inny nie zgłaszał tego typu problemów, a ja niestety nie wiem jaki jeszcze może być powód jeśli nie nieużywanie nieaktualnej wersji. Możesz wyczyścić pliki tymczasowe lub skorzystać z opisywanego wcześniej skrótu. W innym wypadku polecam już bezpośredni kontakt z Supportem w celu uzyskania wyjaśnień, bo naprawdę nie mam pomysłu. Teorię mam taką, że komputer, mimo, że wchodzisz poprzez stronę www brokera, przy włączaniu paltformy i tak uruchamia "starą", już wcześniej pobraną wersję ale mogę się mylić...

W przypadku ya_dunno okazało się, że ten problem z wykresami występuje tylko na jednym komputerze. Na drugim działało już OK więc może być gdzieś "kolizja" na drodze antywirus/firewall lub w innym miejscu "systemowym". W takim wypadku również dość ciężko mi pomóc i pozostaje mi polecić albo samemu poeksperymentować z różnymi ustawieniami w systemie lub kontaktować się z supportem, który jest autorem oprogramowania i może podczas rozmowy z nimi wyjdzie w czym tkwiła przyczyna...
graw pisze:@raposo & @cyb prosiłbym też o stworzenie pdf z podstawami dotyczącymi JForex ,tak aby żenujące posty dotyczące absolutnego minimum wiedzy potrzebnego do tradingu na Duka były gaszone na "dzien dobry" . Co powinno byc w tym pdf'ie ? Praktycznie moglibyście sie cofnąć w postach i opisać odpowiedzi na pytania powtarzające sie co 3 strony . Link do tego żródła dołączyc na górną belkę i odsyłać kompletnie niezorientowanych lub tez tych co wstali lewą nogą .
Prosiłem kilkukrotnie by w takich sprawach zgłaszać się bezpośrednio do mnie lub nawet do supportu brokera ponieważ zdaję sobie sprawę, że robi się tu niemały śmietnik powtarzających się błędów, które co dziwne, występują tylko u niektórych, a nie są globalne... Ale zmuszać nie mogę ;).

Rozumiem, że tym użytkownikom jest to nie na rękę, że coś na platformie nie działa ale powtarzając te uwagi na forum w kółko nie znajdziemy rozwiązania - potrzebny jest indywidualny kontakt z supportem lub poszukanie przyczyny samemu na komputerze w systemie lub ustawieniach.

Zdaję sobie z tego sprawę, że trudniej szuka się na forum potrzebnych informacji dlatego obecnie tworzona jest bardziej rozbudowana instrukcja JForex, która mam nadzieję, wielu użytkownikom ułatwi życie - cierpliwości.

Dodano po 1 minutach:
Tak informacyjnie: u mnie dalej nie chce się nic załadować. Powiem tak: do momentu aktualizacji było wszystko cacy, więc ta aktualizacja wpłynęła na ten proces. Ma ktoś pomysł co z tym fantem zrobić?
Czy sprawdzałeś jakąś inną strategię? Nie działa ta jedna czy jakakolwiek? U mnie LMT dalej się ładuje po staremu...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

raposo pisze:Czy sprawdzałeś jakąś inną strategię?
Choroba nie sprawdziłem, bo mam tylko tą :wink: Gdzie mogę znaleźć jakąś inną żeby sprawdzić, czy ładuje?

Ok, jakoś wbiłem Luktoma do panelu Control, ale Local Run dalej nie działa (rysunek)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

ODPOWIEDZ