Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ka7 pisze:czy ja dobrze przeczytalem i zrozumialem odchylenie 5 pipsow +spred+oplata+podatek
Nie zrozumieliśmy się...
Jeżeli pracuję na 30 wskażnikach nie jestem w stanie wszystkiego obserwować...,zauważyłem pewną zależność jak zostawia się te standartowo ustalone 5 pip poślizgu to zlecenia wchodzą dobrze,nawet bez poślizgu...,jak się zmienia na nie standartowe np. 2-3 pip to dużo zleceń nie wchodzi...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Trochę mnie dziwią Wasze poślizgi. W piątek zrobiłem około ~100 trejdów i ANI JEDEN nie zrealizował się z poślizgiem...

zz
Maniak
Maniak

zz pisze:ka7 napisał:
czy ja dobrze przeczytalem i zrozumialem odchylenie 5 pipsow +spred+oplata+podatek
Nie rozumiemy się dalej.
W tym co napisałem nie twierdzę że są poślizgi...
Chodzi mi o to że jak zostawi się te standartowe odchylenie na 5 pip jest OK,natomiast jak przestawi się to na np.2-3 pip mimo braku poślizgu te zlecenia mają gorszą wykonalność.
Może to ktoś wyjaśni>?.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Odnośnie poślizgów... Wystarczy zapoznać się z charakterystyką rodzajów zleceń i sposobów ich realizacji. Nie będę dublował postu, napisałem na ten temat kilka słów tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 079#421079

Z mojego doświadczenia nie jest to notoryczne (ale tak, może się zdarzać), a duża część klientów mimo to skalpuje więc chyba nie jest źle ;). W dodatku, jak wcześniej było mówione - może to działać w dwie strony.
zz
Proste pytanie - czy grałeś kiedyś w Dukascopy na realu?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Proszę o wykasowanie.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2012, 14:30 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Oczywiście że źle. Opcja o której pisał raposo czyli :

Add indicator -> Zigzag

Powoduje naniesienie na wykres wskaźnika wbudowanego w platformę JForex. Zigzag jest tam standardowo.

Natomiast opcja o której Ty piszesz czyli Custom indicator umożliwia dodanie własnego wskaźnika. Przy czym ten wskaźnik musi być napisany specjalnie pod platformę Jforex ( wskaznik.jfx ).

Nie da się wczytać ani ex4 ani mq4.

Być może myślałeś że zigzag dodał się właśnie po takiej operacji. Jednak jest on wbudowany.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Dzięki, tak właśnie myślałem, nie wiem dlaczego. Zrozumiałem co chciałem, a nie co napisał Raposo. Wpisy do wykasowania.

zz
Maniak
Maniak

raposo pisze:Odnośnie poślizgów..
Dzięki raposo,trzeba to wyjaśniać ponieważ nawet starzy forumowicze mają czasami problemy// to jest oczywiste i naturalne// rynek się rozwija ,platformy,technika też.
raposo pisze:Z mojego doświadczenia nie jest to notoryczne (ale tak, może się zdarzać)
Tak,pytanie tylko jak często czy na sto transakcji jedna się zdarzy czy dziesięć.
Jeżeli zostawiłem te standartowe 5 pip było ok,jeżeli tylko zmniejszyłem do 2-3 była masakra mimo cen na rynku ,przechodziło i nie realizowało.
Zrobiłem takie doświadczenie na dwóch platformach na jednej zostawiłem 5 pip,na drugiej zmniejszyłem do 2-3 pip mimo cen na rynku często nie realizowało,nie jest to akurat dla mnie żadnym problem,jednak za wyjaśnienie będę zobowiązany.
zz
Proste pytanie - czy grałeś kiedyś w Dukascopy na realu?
Tak testowałem,jednak te komunikaty po angielsku gdy jest bardzo ostro i gorąco rynku mi przeszkadzało,// duży dyskomfort psychiczny,może zrobicie platformę po Polsku?.

Pozdrawiam.

Dodano po 15 minutach:
zz pisze:
Tak testowałem,jednak te komunikaty po angielsku gdy jest bardzo ostro i gorąco rynku mi przeszkadzało,// duży dyskomfort psychiczny,może zrobicie platformę po Polsku?
tz. problem był wtedy gdy nie zrealizowało zlecenia,a ja nie rozumiałem dlaczego.. :oops:
Jeżeli w takich sytuacjach niezrealizowanego // czy odrzuconego zlecenia// byłaby informacja po Polsku byłoby łatwiej podejmować decyzję co dalej w takim momencie robić.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ile masz takich możliwych komunikatów ? 3 ? 5? A i tak główny to :

09:37:09 Order 37604879 was REJECTED: Rejected by counterparty

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz pisze:Tak testowałem,jednak te komunikaty po angielsku gdy jest bardzo ostro i gorąco rynku mi przeszkadzało,// duży dyskomfort psychiczny,może zrobicie platformę po Polsku?.
Jak już zdążył napisać Cyb, tych komunikatów nie ma zbyt wiele. Jeśli masz co do którychś wątpliwości to możesz zapytać nas lub support brokera. Na tę chwilę to jedyne wyjście. Kilka stron wcześniej wspominałem, że polska wersja platformy powstanie ale prace jeszcze nie ruszyły - to na razie plany więc będzie trzeba trochę poczekać.
zz pisze:Jeżeli zostawiłem te standartowe 5 pip było ok,jeżeli tylko zmniejszyłem do 2-3 była masakra mimo cen na rynku ,przechodziło i nie realizowało.
Zrobiłem takie doświadczenie na dwóch platformach na jednej zostawiłem 5 pip,na drugiej zmniejszyłem do 2-3 pip mimo cen na rynku często nie realizowało,nie jest to akurat dla mnie żadnym problem,jednak za wyjaśnienie będę zobowiązany.
Co mogę napisać... Mam delikatnie inne doświadczenia :). Ustawiam slipagge na mniejszym poziomie i faktycznie pozycji jest mniej ale nie ma też takiej tragedii, że ich ilość spada np. o 50%. Dalej piszemy o zleceniach oczekujących Limit/Stop. Możesz też korzystać ze zleceń Place Bid/Offer i dostarczać rynkową płynność.
Może w przyszłym tygodniu zrobię małe zestawienio-porównanie... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ