Dukascopy - ECN
Myślę, że w takiej sytuacji trzeba skopiować strategię drugi raz, zmienić nazwę np. 1 literkę i dodać jako drugą, osobną do JForex i wtedy uruchomić na innej parze.RAY of Sunshine pisze:Ok. ale spróbuj wbić dwa Luktomy równocześnie (każdy dla innej pary) i sprawdź czy Ci działa, bo mi niestety nie, a mam coś do przetestowania i od dzisiaj nie mogę.
Dzień wcześniej EUR/CHF działało, obecnie też działa. Nie wiem jak było wczoraj wieczorem. Proponuję wyczyścić pliki cache Javy - link do instrukcji był kilka stron wcześniej.Helium pisze:tak wygląda wykres eur/chf. Czy wy tez tak macie??
Dodano po 15 sekundach:
demo
Obecnie wykres tej pary ładuje się normalnie np. na M30, H1, D1... Jeśli są jeszcze jakieś problemy po wyczyszczeniu cache to proszę mi dać znać na PW.
Wcześniej nie było takiej możliwości i trzeba było wprowadzać nowe poziomy ręcznie za każdym razem. Użytkownicy prosili o presety więc i je otrzymaliUP90 pisze:A co do nowych poprawek, jak sobie zmodyfikowałem fibo, to za każdym nałożeniem muszę odpalać swoją wersję z listy?

100 USD to minimum by otworzyć konto w Dukascopy Europe. Czy wystarczy? Cóż, wszystko zależy od tego w jaki sposób grasz i jak zarządzasz kapitałem. By zarobić z tego większe pieniądze na pewno będzie trudno.stanley pisze:czy to prawda że można otworzyć konto real na 100E?
Broker nie patrzy w jaki sposób grasz i de facto im więcej transakcji tym lepiej dla niego (bo ma więcej prowizji). Jeśli zarabiasz to jest mu to na rękę, bo teoretycznie zwiększa się wtedy obrót.
Czy polecam go jako pierwszego brokera? Tylko jeśli posiada się odpowiednią wiedzę. Wiedzę na temat schematu działania rynku, modelu ECN i sposobów realizacji zleceń. Inaczej potem, jak z resztą widać, są różne "problemy", "zdziwienia" i inne rzeczy wynikające po prostu z braku wiedzy i doświadczenia...

Dodano po 2 minutach:
Po oczekiwaniu 1-2 min załadował mi się również wykres srebra D1 czy M15, jak i AUD/USD M30 oraz H1 (innych TF nie sprawdzałem) - na koncie Live. Jeśli komuś się nie ładują to ponownie polecam wyczyścić Cache, bo widać, że albo problem został już rozwiązany albo nie jest on globalny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Ponawiam wiadomość:teraz to już nawet jeden luktom nie chce mi się załadować. Kurcze wszystko było w porządku dopóki nie zrobili tych dwóch aktualizacji o numerach 22 i 23. Czekam na wiadomości.RAY of Sunshine pisze:Ok. ale spróbuj wbić dwa Luktomy równocześnie (każdy dla innej pary) i sprawdź czy Ci działa, bo mi niestety nie, a mam coś do przetestowania i od dzisiaj nie mogę.raposo pisze:Wiem, że kilka osób z forum testuje obecnie Luktom Manual Tradera (lub inne strategie). Na obecnej wersji dema włącza się je trochę inaczej.
Najlepiej kliknąć w Workspace Strategies Remove All, czyli usunąć wszystkie. Następnie dodać na nowo Strategies Open Strategy klik prawym na strategię Control w panelu Strategies klik prawym na strategię Local Run. Działa .
Pzdr.
Pzdr.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
- RAY of Sunshine
- Gaduła
LMT działa, tak jak pisałem wcześniej (strona lub dwie w tył) - w ten sposób trzeba go uruchomić. Jeśli chcesz włączyć go kilka razy np. jeden na EURUSD, drugi na GBPUSD, wystarczy zmienić nazwę pliku i "dołączyć" go do strategii w JForex drugi raz. Powinno śmigaćRAY of Sunshine pisze:Na nowym demo?

Dodano po 4 minutach:
Aaa... Jeszzce ktoś tu narzekał, że nie działają wykresu z parami PLN. Otóż, jak pisałem kilka razy w tym wątku... Pary z PLN nie są obecnie dostępne dla kont rzeczywistych i trwają prace nad pozyskaniem odpowiedniej płynności by tak się stało. Tymczasem mamy podgląd tylko do kwotowań i tylko na demo. Nie ma możliwości wczytywania wykresów historycznych. Tak było od początku.
I właśnie z tych powodów co chwilę proszę by mniejsze pytania lub uwagi zgłaszać od razu do mnie - inaczej robi się 10 stron w wątku powtarzających się "zażaleń" lub pytań na które chwilę wcześniej była odpowiedź lub informacja, która ich dotyczyła...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Nie jestem ciemny, wiem, że tak trzebaraposo pisze:LMT działa, tak jak pisałem wcześniej (strona lub dwie w tył) - w ten sposób trzeba go uruchomić.

Pzdr.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Ok, nic takiego nie sugerowałemRAY of Sunshine pisze:Nie jestem ciemny, wiem, że tak trzeba We wczorajszym poście tak zrobiłem i owszem ładował się jeden luktom, a dzisiaj po tej aktualizacji to już w ogóle nie chce ani jeden. Nie wiem co jest grane.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu