Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cadermo pisze:Z ciekawości ,do jakich kwot można grać w Dukascopy ECN przy lewarze 1:100 ? A może mają tam ograniczenie w postaci lotów ? Pozdrawiam
Dźwignia 1:100 obowiązuje do kwoty depozytu 1 000 000 USD. Potem jest ona już ustalan indywidualnie.

Minimalny wolumen transakcji to 1000 jednostek (ze stepem 1 jednostki, czyli można grać 1234 j.p.). Maksymalnego wolumenu ze strony brokera nie ma i wyznacza go jedynie płynność rynkowa w danej chwili.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

raposo pisze:Dźwignia 1:100 obowiązuje do kwoty depozytu 1 000 000 USD
Na konto ,czy na osobę?

W FxPro w ECN też mają taki limit tak?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Cadermo pisze:Na konto ,czy na osobę?
Na konto. Możesz mieć np. dwa konta z depozytem 600 000 USD i dźwignią 1:100.
Cadermo pisze:W FxPro w ECN też mają taki limit tak?
Z tego co wiem na kontach ECN FxPro nie ma takich limitów jednak czekam jeszcze na potwierdzenie tej informacji.

Edit:
Prawdopodobnie nie ma w ogóle ale czekam na oficjalne potwierdzenie.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 11:17 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Cadermo

raposo pisze: tego co wiem na kontach ECN FxPro nie ma takich limitów jednak czekam jeszcze na potwierdzenie tej informacji.
Czyli w ogóle nie ma limitów ,czy jakieś są?
Dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Cadermo pisze:Czyli w ogóle nie ma limitów ,czy jakieś są?
Dzięki za pomoc.
Otrzymałem oficjalne potwierdzenie, że w przypadku FxPro ECN lewar nie jest zmieniany samoczynnie na mniejszy, nawet przy bardzo dużym depozycie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Cadermo

raposo pisze:Otrzymałem oficjalne potwierdzenie, że w przypadku FxPro ECN lewar nie jest zmieniany samoczynnie na mniejszy, nawet przy bardzo dużym depozycie.
Dzięki bardzo :wink:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Czy komuś znów nie ładuje się live w Dukascopy Europe? Dla mnie to kpina, mam już dość tego nieudacznictwa. Tym razem demo działa bez problemu, live nie działa. Jak jest dobrze, to ich łapy świerzbią, żeby było lepiej, muszą coś zmieniać i popsują. Tłumaczenia "wyczyść pliki, ściągnij nową wersję, zaloguj się przez www" itp. są śmieszne, bo program, który po sobie nie sprząta lub nie potrafi przygotować sobie miejsca, jest po prostu niedoróbką. O komentarzach "u mnie działa" nie wspomnę, bo to arogancka kpina.

Wszystkim, którzy się zastanawiają, nie polecam Jforex, szkoda zdrowia.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Odpaliłem, sprawdziłem, wszystko śmiga bez żadnych zarzutów. Screen w załączniku.

Mam taką sugestię - zmień brokera.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

U mnie również śmiga i w takiej sytuacji nie wiem czego ktoś może się tutaj spodziewać... Że przyjdę mu do domu i to naprawię? Przerabialiśmy to ostatnio już wielokrotnie w tym wątku. Pozostałym użytkownikom działa, a przynajmniej nikt więcej mi tego nie zgłasza. Tobie nie? Pozostaje kontakt z supportem, który ma wgląd w system i jest autorem platformy (więc i może wpadnie na jakieś dodatkowe rozwiązanie), w celu znalezienia przyczyny. Wylewanie żali na forum chyba za wiele nie pomaga. Ale może się mylę... ;)

Jeśli oczekujesz ode mnie jakiegoś podsunięcia rozwiązania to niestety ale go w tym przypadku nie znam i nie jestem w stanie wywołać samemu takiego błędu i poszukać przyczyny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ajsw
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ajsw »

Dołożę swoje 3 gr do tego wątku. Jakiś czas temu dokupiłem pamięć do komputera i przestał mi chodzić jForex, ale w związku z tym, że wszystko inne działało bez zarzutu to nie skojarzyłem tego faktu od razu. W związku z tym, że wszystkie pomysły (włącznie z reinstalacją javy) nie dawały rozwiązania to zaświtało mi w główce, że może to być wina pamięci. Po wyjęciu nowej pamięci jForex ruszył bez problemu. Tak, więc niestety Wirus to może być wina Twojego komputera i nikt Ci zdalnie tego problemu nie rozwiąże.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ