Trend Line
Witam autora i pozostałych wnoszących do tematu wiele dobrego.
Proszę o komentarze, mojego zagrania. GBP/USD 5min - w trakcie.
Czerwona LT przebita. Drugia LT (czarna) - zagranie bez dotknięcia LT (niecałe 2pipsy zabrakło do dotknięcia). Proszę o uwagi.
Czarna przerywana linia na tym poziomie ma być BE.
Konto DEMO
Czerwona LT przebita. Drugia LT (czarna) - zagranie bez dotknięcia LT (niecałe 2pipsy zabrakło do dotknięcia). Proszę o uwagi.
Konto DEMO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Damfry
Myślę ,że nie ma sensu kasować . Ale jak pojawi się coś naprawdę bez sensu to wykasujemy. Przynajmniej początkujący będą mogli poczytać też trochę innych rzeczy. ALE JEDNOCZEŚNIE PRZYPOMINAM
TO DZIENNIK O LINIACH TRENDU I TYLKO TAKOWE NAS TU INTERESUJĄ .KOLEJNE POSTY NIE ZWIĄZANIE Z LT BĘDĄ KASOWANE.

Mam nadzieję ,że się nigdy nie spotkamy
Co do Twojego zagrania. Widzisz ,szkół gry na liniach trendu jest dużo i jeszcze więcej.
Niektórzy grają na dokładnie odbicie ,co do pipsa (jak ja ) plus np. musi być dodatkowy sygnał (na wcześniejszych stronach zamieściłem) . To opcja bardzo wiarygodna ,ale stosunkowo takich wejść dużo nie ma. Są to za pewniejsze. (screeny masz podane na wcześniejszych stronach ,jest ich 12) .
Inni grają na to ,że lekko przebije i wtedy wchodzą na odbicie. Akceptują też sytuację ,którą zamieściłeś (czarna linia ) . Są różne szkoły. To od Ciebie zależy czy wolisz pewniejsze zagrania jak ja ,czy może takie jak pokazałeś ,ale za to mniej pewne.
Ale jeśli chodzi o samo wykreślenie LT ,jest ono jak najbardziej prawidłowe ! Życzę powodzenia i jeśli masz jeszcze pytania to wal śmiało. Pozdrawiam
Myślę ,że nie ma sensu kasować . Ale jak pojawi się coś naprawdę bez sensu to wykasujemy. Przynajmniej początkujący będą mogli poczytać też trochę innych rzeczy. ALE JEDNOCZEŚNIE PRZYPOMINAM

Witaj komornikuKomornik pisze:Witam autora i pozostałych wnoszących do tematu wiele dobrego.
Konto DEMO

Co do Twojego zagrania. Widzisz ,szkół gry na liniach trendu jest dużo i jeszcze więcej.
Niektórzy grają na dokładnie odbicie ,co do pipsa (jak ja ) plus np. musi być dodatkowy sygnał (na wcześniejszych stronach zamieściłem) . To opcja bardzo wiarygodna ,ale stosunkowo takich wejść dużo nie ma. Są to za pewniejsze. (screeny masz podane na wcześniejszych stronach ,jest ich 12) .
Inni grają na to ,że lekko przebije i wtedy wchodzą na odbicie. Akceptują też sytuację ,którą zamieściłeś (czarna linia ) . Są różne szkoły. To od Ciebie zależy czy wolisz pewniejsze zagrania jak ja ,czy może takie jak pokazałeś ,ale za to mniej pewne.

Moje zagranie po przestawieniu na BE zakończone na +2,1
Mam pytanie odnośnie, takich jak ta godzin handlu.
Jeśli już o tej porze jest "okazja" do zagrania, to czy otwieracie pozycje?
Czy już tylko pozostaje obserwacja.
Będę wstawiał w miarę możliwości czasowych w przyszłości kolejne zagrania.
Liczę na podpowiedzi i konstruktywną krytykę.
Życzę wszystkim powodzenia i wytrwałości.
Ze względu na twój nick nie odpowiemKomornik pisze:Moje zagranie po przestawieniu na BE zakończone na +2,1

Po pewnym czasie Sam ocenisz w jakim czasie Chcesz grać , na pewno nie Możesz siedzieć cały dzień przy kompie bo wtedy Możesz mieć problemy z koncentracją a co za tym idzie Będziesz tracił.
Przynajmniej ja tak mam

Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Staram się już co raz bardziej ograniczać czas gry ,tak od 8 do 16 czasu polskiego . W chwili obecnej testuje taki scenariusz i chyba wychodzi mi to nawet na lepsze. Mniej pracy ,a zyski bardzo podobne.mandrejk pisze:Moje zagranie po przestawieniu na BE zakończone na +2,1
Dwa zagrania na AudUsd
Specjalnie dla kolegi krystian75
Jedno po drugim, obydwa w oparciu o TL. Pierwsze wejscie na przebiciu i korekcie, drugie na odbiciu.
Na TP nie patrzcie, zamykane z palca, chodzi o same wejścia.
I co?? Da się? Działa?
To teraz sumując wszystkie dzisiejsze zagrania tutaj powklejane sam zobacz ile ich było. ani ich mało ani nie trzeba było czekać wieki

Dodam tylko, że wszystkie brałem z m5, wrzuciłem m1 dla większej przejżystości.
Specjalnie dla kolegi krystian75
Jedno po drugim, obydwa w oparciu o TL. Pierwsze wejscie na przebiciu i korekcie, drugie na odbiciu.
Na TP nie patrzcie, zamykane z palca, chodzi o same wejścia.
I co?? Da się? Działa?

Dodam tylko, że wszystkie brałem z m5, wrzuciłem m1 dla większej przejżystości.
hehe, no faktycznie , dobra, załączam jeszcze razmandrejk pisze:co Wy się uparliście na te załączniki z imageshack, nie można to normalnie zrobić załącznika? przedewszyskim dokładnie wszystko widać załączając "dodaj załącznik"

No dziennik dobry to i każdy go śledziA tak na małe podsumowanie dziennika . Za chwilę będzie 40 000 wejść!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.