Trend Line
-
- Pasjonat
Przykłady dobrych LT -odbicia i przebicia metoda II .
Trochę słów wyjaśnienia. Wszystkie screeny mają służyć innym userom tego forum. Są to LT wykorzystane do niektórych moich zagrań . Jak można zobaczyć ,precyzja jest tu równa prawie 100 % (chodzi o dokładność ruchu ceny co do pipsa ) i takie staram się grać od nie dawna. Ładne setupy. Co je cechuje ? Najczęściej niski kąt (ale nie zawsze ) i precyzja odbicia co do pipsa prawie . Tutaj trzeba zadbać o dobrego brokera . Mam nadzieję ,że komuś się przydadzą te screeny.
Strona 62:
Część 1 (3 screeny)
Część 2 (2 screeny)
Strona 63:
Część 3 (2 screeny)
Strona 64:
Część 4 (3 screeny)
Część 5 (2 screeny)
Łącznie : 12 screenów
Zawsze coś
Pozostałe zagrania można również obejrzeć w moim dzienniku (wrzucałem ostatnio. ) Chodzi o trejdy z ostatnich dwóch dni.
Pozdrawiam
Trochę słów wyjaśnienia. Wszystkie screeny mają służyć innym userom tego forum. Są to LT wykorzystane do niektórych moich zagrań . Jak można zobaczyć ,precyzja jest tu równa prawie 100 % (chodzi o dokładność ruchu ceny co do pipsa ) i takie staram się grać od nie dawna. Ładne setupy. Co je cechuje ? Najczęściej niski kąt (ale nie zawsze ) i precyzja odbicia co do pipsa prawie . Tutaj trzeba zadbać o dobrego brokera . Mam nadzieję ,że komuś się przydadzą te screeny.
Strona 62:
Część 1 (3 screeny)
Część 2 (2 screeny)
Strona 63:
Część 3 (2 screeny)
Strona 64:
Część 4 (3 screeny)
Część 5 (2 screeny)
Łącznie : 12 screenów

Zawsze coś

Pozostałe zagrania można również obejrzeć w moim dzienniku (wrzucałem ostatnio. ) Chodzi o trejdy z ostatnich dwóch dni.
Pozdrawiam
-
- Pasjonat
Zanim odpowiedziałem to nie widziałem jeszcze tego screena.Mufant pisze:Songo to jest 5,7 pips jeżeli mogę rozczytać ten wykres bo cena zamknięcia tych pozycji jest prawie równa cenie otwarcia, a gdzie spred ???Songo89K pisze:O czym to świadczy że masz 57 pips? o niczym...byli tacy co mieli w pare dni 1000%,szydzili z każdego,na drugi dzień już ich nie było,wracali po paru miesiącach i próbowali znowu...
Zresztą u góry zrzutu jest 18 pips kolegi krystiana x 4 pozycje to daje 72 pips czyli konto na minus![]()
krytian masz kwotowania 5 cyfrowe czyli 10 to 1 pips "standardowy" ....
I co to za system SL=TP
Poza tym...nie musiał wklejać swoich wszystkich trejdów.
Ale chyba faktycznie kwotowania mu się nieco pomyliły.
5 pips czy tam 50-co to za różnica,szczególnie przy SL w okolicach 10.
No ale nic,powodzenia i teraz rozumiem dlaczego naśmiewasz się z chłopaków co zbierają po 20-50 pips.
PS.z mojej str OT,szkoda spamu na takie zaczepki.
Pokazać to Ja ci mogę jedynie Twojego czerwonego posta za robieniu syfu w tym dzienniku. Gdybyś czytał byś przeczytał ,że zaliczyłem dziś tylko BE . A pozostałe wejścia masz w dzienniku. Nie wklejaj mi tu takich rzeczy ,bo to nie jest nic warte. Proszę Cie ostatni raz..krystian74 pisze:Proszę bardzo kwota powiększona. Pokaż swój dzisiejszy DetailedStatement
Zgłosiłem Twój post jak niepotrzebny offtop. Prosiłbym już o to ,byśmy pisali na temat LT . Następnym razem jeśli krystian74 będziesz robił tu niepotrzebny syf zgłoszę również do moderatorów ,ale tym razem poproszę o ostrzeżenie. Nie psuj pracy wielu osób . Ten dziennik ma służyć do nauki i pokazania ,że jednak się da .
Jeszcze mały komentarz go ogólnej sytuacji dzisiaj i tego co pisał krystian74.
Forex nie jest maszynką do zarabiania pieniędzy. Forex to normalny biznes ,interes. Na początku jest trudno ,bo trzeba to wszystko ogarnąć ,wprawić się .
Czy każdy miesiąc w prowadzeniu biznesu jest zyskowny ? Nie . A jeśli ktoś myśli ,że jest to się grubo myli. Ważne ,że rok mamy na plusie. W forexie można przełożyć miesiąc na dzień ,a rok na miesiąc /tydzień. Nie każdego dnia przyniesie on nam zysk . Możemy wyjść na zero lub na minus. Ważne jest ,by pod koniec tygodnia lub miesiąc mieć co wypłacić. Także warto sobie wpoić to ,że forex owszem daje dużo ,ale nie każdy dzień musi być na plus. To normalna kolej rzeczy. Pozdrowienia dla wytrwałych ,którzy dotrwali do momentu ,który sprawił ,że mają podobne zdanie do mojego.
Jeszcze mini porównanie forexu do dziewczyny/żony .
Niestety ,ale nie raz nie mają one ochoty dać
Chodzi mi oczywiście o obiad 
Forex nie jest maszynką do zarabiania pieniędzy. Forex to normalny biznes ,interes. Na początku jest trudno ,bo trzeba to wszystko ogarnąć ,wprawić się .
Czy każdy miesiąc w prowadzeniu biznesu jest zyskowny ? Nie . A jeśli ktoś myśli ,że jest to się grubo myli. Ważne ,że rok mamy na plusie. W forexie można przełożyć miesiąc na dzień ,a rok na miesiąc /tydzień. Nie każdego dnia przyniesie on nam zysk . Możemy wyjść na zero lub na minus. Ważne jest ,by pod koniec tygodnia lub miesiąc mieć co wypłacić. Także warto sobie wpoić to ,że forex owszem daje dużo ,ale nie każdy dzień musi być na plus. To normalna kolej rzeczy. Pozdrowienia dla wytrwałych ,którzy dotrwali do momentu ,który sprawił ,że mają podobne zdanie do mojego.
Jeszcze mini porównanie forexu do dziewczyny/żony .

-
- Pasjonat
krystian74 załóż swój dziennik i nie rób syfu.... Jest to najlepszy temat o LT, a Ty musisz go zaśmiecać?
Nie pytaj tu nikogo dla czego robi coś tak a nie inaczej, to indywidualna sprawa każdego tradera i nic nikomu do tego.... jedyne o co należy pytać to dla czego akurat tak to robi? (jesli chcesz się czegoś nauczyć)?
Cadermo taka prośba do Ciebie, nie zwlekaj tylko z miejsca wyczyść temat ze zbędnego spamu.... niech to dalej będzie fajny przejrzysty dziennik
Nie pytaj tu nikogo dla czego robi coś tak a nie inaczej, to indywidualna sprawa każdego tradera i nic nikomu do tego.... jedyne o co należy pytać to dla czego akurat tak to robi? (jesli chcesz się czegoś nauczyć)?
Cadermo taka prośba do Ciebie, nie zwlekaj tylko z miejsca wyczyść temat ze zbędnego spamu.... niech to dalej będzie fajny przejrzysty dziennik