Trend Line
Słabo dziś z LT. ale ogólnie nie narzekam.pozytyw pisze:L z 1.3248 SL 8p. 3LT wzrostowe w odległości 2p. Potem wrzucę skreena
Siedzę jeszcze na GBP/USD w S przestawione na BE. Takie wejście na siłe:)

Uploaded with ImageShack.us
Edit:
Teraz widzę, że moja LT na skreenie wyżej jest źle poprowadzona. Powinna się zacząć bardziej z lewej strony wtedy moje drugie odbicie byłoby trzecim odbiciem które dałoby +17 pips a dopiero przy czwartym dojściu byłoby przełamanie LT. Ciekawe czemu u siebie tego nie widziałem

Edit 2:
Gbp/Usd zamknięte na +10. Spadnie niżej ale już późno i nie zostawiam pozycji na noc
Spiesz się powoli.
mah1y pisze:Spoznione odbicie na ejku. powinno byc juz na be a tak bylem zmuszony ustawic duzy SL 18pipsow. Zobaczymy jak sie rozwinie akcja.
Sytuacja z H4. nigdy nie wiem w takich sytuacjach ja się zachować. Najlepiej chyba wejść przy trzecim (Twoim pierwszym) dotknięciu i ustawiać na BE

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.
mah1y
Mogłeś zająć pozycję na m5
Mogłeś zająć pozycję na m5

Wszystko zależy od targetu jaki chcesz osiągnąć ,przy tym trzecim odbiciu od H4 mogłeś trochę zgarnąć i wtedy już bym dalej nie kreślił. Ale jak ktoś gra na M5 to nie widzi co się działo wcześniej ,więc teoretycznie mah1y zrobił dobrze.Mam nadzieje ,że już przestawił na BE.pozytyw pisze:Sytuacja z H4. nigdy nie wiem w takich sytuacjach ja się zachować. Najlepiej chyba wejść przy trzecim (Twoim pierwszym) dotknięciu i ustawiać na BE
faktycznie nie zauwazylem tej sytuacji z H4 glupi blad ale u mnie inaczej to wyglada. U Ciebie punkt zaczepu jest a u mnie brakuje 25pipsow do Twojego punktu zaczepienia (tego szczytu 12.02.2012)pozytyw pisze:Ano racja. Z tym, że lubię wiedzieć z jaką siłą powinno nastąpić wybicie. i tutaj z H4 powinno być większe. A że tego i tak nie umiem jeszcze wykorzystać to osobny temat:)
Jeszcze trzymam, nawet dolozylem (niezbyt madre ale licze na duuzy ruch)
EDIT: pozamykane +6 pipsow z calosci. Pozostalo patrzec ile pipsow mozna bylo zlapac gdybym trzymal sie oryginalnego planu

mialo byc TP 80 pipsow ale przez to 4 odbicie przestraszylem sie. za duzo emocji. trzeba ochlonac. wazne ze na +
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, 14:16 przez mah1y, łącznie zmieniany 2 razy.
Jasny gwint, nie było mnie przy kompie
a tu taka ładna przebitka LT 
może jeszcze wrócą to się zrobi na retest...

może jeszcze wrócą to się zrobi na retest...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...