Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Little Scalper :clap: To o mnie chyba ten tekst :D

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Cadermo pisze:A ja trzymam Skę od 1.32640 na BE :wink:
trzymasz jeszcze czy sztywnty TP masz?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

mah1y pisze: trzymasz jeszcze czy sztywnty TP masz?
Sztywny 30 pips (w moim systemiku.) . Nie potrzebuję więcej.
W tym przypadku ,na eske był sygnał przez zwykłą LT też . Na odbicie na M5.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Taki temat odnośnie słynnej piątkowej LT z dołu. W piątek moja LT została przebita i w związku z tym został utworzony nowy dołek po którym można wyznaczyć nową LT jako drugie odbicie. Jest sens czy to raczej niepoważne jest?

Jakos sykoda mi j calkiem zlikwidowac bo tryecie odbicie bedzie gdzies w poblizu zamkniecia luki

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Cadermo - strzał w 10-tkę z tą S
Spiesz się powoli.

Cadermo

pozytyw pisze:Cadermo - strzał w 10-tkę z tą S
Ja bym raczej powiedział :
-efekty ciężkiej pracy i determinacji w dążeniu do celu. Cholernie się to przydaje w forexie :D Jak już mówiłem, wolę regularne zyski po 30 pips (1-2 razy dziennie ) niż brać większe ruchy. Rutyna.
Ale dziękuję :wink:
pozytyw pisze:W piątek moja LT została przebita i w związku z tym został utworzony nowy dołek po którym można wyznaczyć nową LT jako drugie odbicie
Zaznacz dokładnie o co chodzi .

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Cadermo pisze:Ja bym raczej powiedział :
-efekty ciężkiej pracy i determinacji w dążeniu do celu. Cholernie się to przydaje w forexie Very Happy Jak już mówiłem, wolę regularne zyski po 30 pips (1-2 razy dziennie ) niż brać większe ruchy. Rutyna.
Masz 100% racji. Przepraszam.

a z moim pytaniem trochę się pomotlałem:) Nie ten skreen wkleiłem a na tym co powinien być już wszysko jasne:) Sorry
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Little Scalper pisze:Że wszystkie te metody są tak samo skuteczne jak i nie
Van K. Tharp pisze, że sekret sukcesu nie tkwi w metodzie; przytacza rezultat badań: 50 przebadanych osób posługiwało się różnymi metodami; łączyło ich dążenie do minimalizacji ryzyka.

Cadermo

pozytyw pisze:Przepraszam.

a z moim pytaniem trochę się pomotlałem:) Nie ten skreen wkleiłem a na tym co powinien być już wszysko jasne:) Sorry
pozytyw Nie masz za co przepraszać :D Czuj się tu jak u siebie w domu :D

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Little Scalper pisze:Do czego dąże..
Większość leszczy posiada dobre profitowe systemy ale nie umieją nimi zarabiać czemu ? Tu już nie chodzi o psychologie, zarządzanie kapitałem ale o to że rynek musi spełniac dane warunki i oni tego nie rozumieją. Poprzez warunki rozumiem czy znajdujemy sie aktualnie w impulsie w korekcie w koonsoli oraz jaką mamy godzine bo nie wszystkie są odpowiednie. Puki nie umiesz dostosować tradingu do warunków to nigdy nie będziesz umiał zarabiać takie jest moje zdanie.

To się zgadza tylko, że każdy na początku jest tym leszczem, a poznanie rynku wymaga czasu, większość przegrywa i poddaje się. Jak się przetrwa ten najgorszy okres wtedy dopiero wydaje się to oczywiste.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Little Scalper pisze:a co on rozumiał poprzez minimalizacje ryzka, bo to bardzo ważne ?
"Umiejętność wypracowania strategii charakteryzujących się niskim ryzykiem". Dalej trzeba samemu przeczytać ;-)
Wiesz chodzi mi o to że oni sobie pisali ileś lat temu i nie wszystko dzisiaj ma się zgadzać :).
Owczy pęd u człowieka raczej się nie zmienia, a cały rynek jest oparty na reakcjach psychologicznych ;-)

Zablokowany