Ja bym raczej powiedział :pozytyw pisze:Cadermo - strzał w 10-tkę z tą S
Zaznacz dokładnie o co chodzi .pozytyw pisze:W piątek moja LT została przebita i w związku z tym został utworzony nowy dołek po którym można wyznaczyć nową LT jako drugie odbicie
Masz 100% racji. Przepraszam.Cadermo pisze:Ja bym raczej powiedział :
-efekty ciężkiej pracy i determinacji w dążeniu do celu. Cholernie się to przydaje w forexie Very Happy Jak już mówiłem, wolę regularne zyski po 30 pips (1-2 razy dziennie ) niż brać większe ruchy. Rutyna.
Van K. Tharp pisze, że sekret sukcesu nie tkwi w metodzie; przytacza rezultat badań: 50 przebadanych osób posługiwało się różnymi metodami; łączyło ich dążenie do minimalizacji ryzyka.Little Scalper pisze:Że wszystkie te metody są tak samo skuteczne jak i nie
Little Scalper pisze:Do czego dąże..
Większość leszczy posiada dobre profitowe systemy ale nie umieją nimi zarabiać czemu ? Tu już nie chodzi o psychologie, zarządzanie kapitałem ale o to że rynek musi spełniac dane warunki i oni tego nie rozumieją. Poprzez warunki rozumiem czy znajdujemy sie aktualnie w impulsie w korekcie w koonsoli oraz jaką mamy godzine bo nie wszystkie są odpowiednie. Puki nie umiesz dostosować tradingu do warunków to nigdy nie będziesz umiał zarabiać takie jest moje zdanie.
"Umiejętność wypracowania strategii charakteryzujących się niskim ryzykiem". Dalej trzeba samemu przeczytać ;-)Little Scalper pisze:a co on rozumiał poprzez minimalizacje ryzka, bo to bardzo ważne ?
Owczy pęd u człowieka raczej się nie zmienia, a cały rynek jest oparty na reakcjach psychologicznych ;-)Wiesz chodzi mi o to że oni sobie pisali ileś lat temu i nie wszystko dzisiaj ma się zgadzać.