Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Wirus pisze:A tak z ciekawości. co jest ważniejsze: LT, S/R czy fibo?

LT + S/R = mega moc, tylko trzeba wyczekać setapu, ponizej screen Microbiego z naniesionymi LT i SR
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Witam! Warto przyjżeć się tej sytuacji.

Mamy przebicie i retest. Może być piękny ruch w dół, na sporo pipsów.

Obrazek

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

To interwał H1 ,czy M1 ? Wydaje mi się ,że M1 . Lepiej spojrzeć na wyższe interwały jeśli chce się przewidywać dalsze ruchy :wink: Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

H1 !! Na M1 rzadko kiedy analizuję, praktycznie wcale.

Cadermo

sp2ews pisze:H1 !! Na M1 rzadko kiedy analizuję, praktycznie wcale.
No więc jest na to szansa :) Zwracam honor. Pozdrawiam

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

bakubaq pisze:
Wirus pisze:A tak z ciekawości. co jest ważniejsze: LT, S/R czy fibo?

LT + S/R = mega moc, tylko trzeba wyczekać setapu, ponizej screen Microbiego z naniesionymi LT i SR
Właśnie tego się uczę. Testuję LT niezależnie od SR i analogicznie. LT wychodzi na + SR na -. Kiedy SR zacznie zarabiać wtedy połączę obie metody. Obie metody każda z osobna potrafią o siebie zadbać a połączone prawidłowo...
LT o minimalnym nachyleniu to tak naprawdę SR - dlatego często jest skuteczna i tutaj formacja cenowa przy trzecim odbiciu nie jest aż tak wymagana (ważna) bo samo SR jest sygnałem do zajęcia pozycji. Sama formacja może być oczywiście dodatkowym filtrem ale jako sygnał w tej sytuacji może pozbawić nas ładnych trejdów. Co innego przy LT o większym nachyleniu i w dodatku bez lokalnego SR. Wtedy wejście w pozycję bez wyraźnej formacji cenowej np. 1,2,3 (chylę czoła Little Scalper za objaśnienie http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=370) byłoby zbyt ryzykowne. Odnośnie 1,2,3 staram się je skompletować dodając Rh i TTE ale to nie wiem czy temat nadaje się do tego dziennika o LT
Spiesz się powoli.

Cadermo

pozytyw pisze:Odnośnie 1,2,3 staram się je skompletować dodając Rh i TTE ale to nie wiem czy temat nadaje się do tego dziennika o LT
Wszystko co ma związek z LT ,łącznie metod i tak dalej ma prawo tu być też pokazywane :) To ma być istna kopalnia wiedzy,więc nie ma żadnego problemu :)

Cadermo

Jak wedle was będzie wyglądał ten tydzień ? Czy dalej wzrosty ,czy może już spadki?:)
Na moje : Dojdziemy do LT spadkowej z H1 . A potem ostry zjazd. :mrgreen: O ile nie przebijemy tej spadkowej krechy z h1 :D

Edit:
Na H1 pinbar na LT. Ale przebił on naszą Linię ! :roll: Nieznacznie (2-3 pipsy)

Look at m5.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Fundamenty: Grecja przegłosowała plan oszczędnościowy (W sumie oczywiste, ale jednak niepewne było): UP
Technika: Odbicie od LT na H4, oprócz tego wybicie ponad S/D, S/R: UP

Jak nie wyjdzie jakaś zła informacja, to na moje możemy dojść do ok 1.345 nawet, ale nie koniecznie do końca tego tygodnia, może w przeciągu dwóch. :)

Cadermo

Chociaż scenariusz się nie sprawdził w pełni,to mi ten ruch starczył :wink:

Zablokowany