Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Życzę miłego weekendu wszystkim ! Mam nadzieję ,że ten tydzień przyniósł wam sporo pipsów .Cieszę się ,że w dzienniku pojawiły się nowe treści :wink: Pozdrawiam :wink:

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ygrek1975 »

Cadermo pisze:
ygrek1975 pisze:sorki ale możesz troche łopatologicznie to wytłumaczyć
Sorry ,znów poprzekręcałem :D Tak to jest ,jak się śpi mało !
Zrób tak by Twój TP była dwa razy większy od SL. Przynajmniej . Im większy tym lepiej. Typu:
Sl :10 ,TP 30 . To już jest elegancka opcja.
no teraz ma sl 12, be 12, tp30
ale czasami zmieniam i sl i b ei tp
chyba musze to bardziej usztywnic

Cadermo

ale czasami zmieniam i sl i b ei tp
Czemu zmieniasz?

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

to co panowie za kilkanascie godzin zaczyna sie kolejnypracowity tydzien :) żeby wątek nie zamarł postanowiłem wrzucic wykresik z sugerowanymi LT, bardziej doświadczonych prosze o sugestie dotyczace poprawek w nich

LT 1 i 4 wygladaja obiecujaco, 2 i 3 nie sa pewne gdyz nie wiadomo czy faktycznie sa poprowadzone przez najwyzszy wiercholek, prawdopodobnie bedzie je trzeba przestawic.
MACD sugeruje mi ze sie powinien zawinac krotko po otarciu azjatyckich rynkow, aczkolwiek spadki nie powinny byc duze i moze dojsc tylko do LT nr 4 (na M30 MACD jest jeszcze bardzo nisko i pewnie bedzie kontynuowal wzrosty przez caly poranek (nad ranem moze zachaczyc o LT 1

A jak wy panowie to widzicie?? jak to z waszej perspektywy wyglada?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Tak na szybko:
2 bym nie brał
Dla mnie początek tej LT to nie wyraźny szczyt.

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

a tak przy okazji co myslicie o tym by zaczac uzywac trailing stopa powiedzmy na poziomie 30-40 pips zamiast TP od czasu do czasu?
szczegolnie przy wyrazistych starszych i pewnych LT gdzie odbicie moze byc na 100-200 pips

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

3 i 4 w ogóle bym nie wykreślał, bo to konsola, trend boczny, albo inny kanał równoległy ;-) poza tym nie wiesz czy ostatnia świeczka jest szczytem, czy też w środku ciągu. To samo dotyczy 2 plus to, co napisał Cadermo. Generalnie, sytuacja jest o tyle nienormalna, że ostry spadek był spowodowany nieoczekiwaną informacją. Zatem możliwy jest powrót do kanału spadkowego. Ja bym poczekał na wyklarowanie sytuacji.

Cadermo

a tak przy okazji co myslicie o tym by zaczac uzywac trailing stopa powiedzmy na poziomie 30-40 pips zamiast TP od czasu do czasu?
szczegolnie przy wyrazistych starszych i pewnych LT gdzie odbicie moze byc na 100-200 pips
Nie każdy dzień da Ci zarobić w taki sposób . Dlatego myślę ,że lepiej łapać mniejsze ruchy (30-40 ) niż raz 200 pips.Przykładowo ,przez dwa dni konsola ,albo słabe ruchy ,albo szybkie zmiany kierunku. No pełno jest możliwości.

Spójrzcie na styuację z M15 i tą linie trendu ,którą wykorzystało tu dużo osób . Mocny pinbar ,ale czy na tyle mocny by dalej pociągnąć w górę? Nie wiem. Okaże się w poniedziałek.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Narazie widzę tylko dwie LT do zagrania (scrin) czerwona i zielona...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

A tak z ciekawości. co jest ważniejsze: LT, S/R czy fibo?

Zablokowany