Luktom Visual Order Editor
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
pewnia masz wlaczone Break EvenFx_boy pisze:Zainstalowałem lvoe i zapewne coś źle ustawiłem?. Linia SL stale automatycznie mi wraca do poziomu ceny sprzedaży, TP normalnie daje się ustawiać. Mam tylko jedno okno tej pary walutowej.Który parametr o tym decyduje?. Powoli czytam cały wątek, może doczytam..

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Pewnie?- na pewno!, dzięki.
1/.Czy można tak ustawić kolory poszczególnych linii ( SL,TP,BE,TS) , aby na każdym wykresie były takie same?. Mam otwarte 4 wykresy i na każdym z osobna ustawiam kolory tych linii-te same. Po ponownym włączeniu platformy kolory zmieniają się.
2/. Czy przy włączonym lvoe na wykresie nie można zmieniać jego parametrów ustawienia?. Trzeba w tym celu go wyłączyć (czyt.usunąć z wykresu) i dopiero w czasie ponownego ładowania do wykresu dokonywać zmian tych parametrów?
1/.Czy można tak ustawić kolory poszczególnych linii ( SL,TP,BE,TS) , aby na każdym wykresie były takie same?. Mam otwarte 4 wykresy i na każdym z osobna ustawiam kolory tych linii-te same. Po ponownym włączeniu platformy kolory zmieniają się.
2/. Czy przy włączonym lvoe na wykresie nie można zmieniać jego parametrów ustawienia?. Trzeba w tym celu go wyłączyć (czyt.usunąć z wykresu) i dopiero w czasie ponownego ładowania do wykresu dokonywać zmian tych parametrów?
Dziękuję i pozdrawiam.
Możesz ustawić presety i ładować je po włączeniu platformy. W oknie "wpisz parametry"Fx_boy pisze:1/.Czy można tak ustawić kolory poszczególnych linii ( SL,TP,BE,TS) , aby na każdym wykresie były takie same?. Mam otwarte 4 wykresy i na każdym z osobna ustawiam kolory tych linii-te same. Po ponownym włączeniu platformy kolory zmieniają się.

Spróbuj po prostu F7.Fx_boy pisze:2/. Czy przy włączonym lvoe na wykresie nie można zmieniać jego parametrów ustawienia?. Trzeba w tym celu go wyłączyć (czyt.usunąć z wykresu) i dopiero w czasie ponownego ładowania do wykresu dokonywać zmian tych parametrów?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Bywalec
1. jak ustawić cp level. closed level i cp lots, żeby podzielić pozycję 0.6
lota na trzy równe części co 20 pips ?
cp_level = cp_closedlevel = 20 pips.
cp_lots = 0.2
2. czy można używać trailing stop z Lvoe łącznie z trailing stop wbudowanym
w mt4 ? TS w Lvoe kroczy za aktualną ceną począwszy od pierwszej +pip a ten
z mt4 ukatywnia się po osiągnięciu zadeklarowanego poziomu zysku- np. kiedy
ustawiam ts na 15 pips to po osiągnieciu 16 pips przestawia sl na 1 pip.
tak jak Pan pisze: Lvoe od razu przestawia SL więc ten trailing
wbudowany straci sens (jeżeli miałyby działać jednocześnie)
3. czy trailing stop w Lvoe przestaje działać po osiągnięciu poziomu BE ?
nie, ale oczywiście na zamówienie możemy go dla Pana zmodyfikować.
(np. żeby zaczynał (lub przestawał) działać dopiero od ustalonego poziomu)
Mam nadzieje, że o to chodziło
pozdrawiam Grzesiek
lota na trzy równe części co 20 pips ?
cp_level = cp_closedlevel = 20 pips.
cp_lots = 0.2
2. czy można używać trailing stop z Lvoe łącznie z trailing stop wbudowanym
w mt4 ? TS w Lvoe kroczy za aktualną ceną począwszy od pierwszej +pip a ten
z mt4 ukatywnia się po osiągnięciu zadeklarowanego poziomu zysku- np. kiedy
ustawiam ts na 15 pips to po osiągnieciu 16 pips przestawia sl na 1 pip.
tak jak Pan pisze: Lvoe od razu przestawia SL więc ten trailing
wbudowany straci sens (jeżeli miałyby działać jednocześnie)
3. czy trailing stop w Lvoe przestaje działać po osiągnięciu poziomu BE ?
nie, ale oczywiście na zamówienie możemy go dla Pana zmodyfikować.
(np. żeby zaczynał (lub przestawał) działać dopiero od ustalonego poziomu)
Mam nadzieje, że o to chodziło

pozdrawiam Grzesiek
- klonmarcin
- Maniak
Mam taki problem
- po osiągnięciu +15p lvoe przesuwa sl na BE+1 i jednocześnie zamyka 1/2 pozycji na +15p = to jak na razie działa
- po dojściu ceny do +30p czy da się uaktywnić Trailing stop tak aby podążał za ceną w odległości 15p?
czy to wszytko będzie działało poprawnie - bo jak na razie jest problem z ustawieniem TS - i dzie on o samego początku ruchu.
jak działa ta linia cancel level - np. stawiam zlecenie sell limit - cena zawraca 10p przed tym zleceniem i leci dalej w dół - gdzie ustawić tą linię cancel level - bo jak ustawię pod tym zleceniem to automatycznie od razu mnie wywala z tym zleceniem. coś jest tutaj nie tak - przecież nie będę anulował zlecenia poprzez tą linię jeśli będzie szła w stratę. Do tego służy sl.
pozdrawiam i proszę o wyjaśnienia
- po osiągnięciu +15p lvoe przesuwa sl na BE+1 i jednocześnie zamyka 1/2 pozycji na +15p = to jak na razie działa
- po dojściu ceny do +30p czy da się uaktywnić Trailing stop tak aby podążał za ceną w odległości 15p?
czy to wszytko będzie działało poprawnie - bo jak na razie jest problem z ustawieniem TS - i dzie on o samego początku ruchu.
jak działa ta linia cancel level - np. stawiam zlecenie sell limit - cena zawraca 10p przed tym zleceniem i leci dalej w dół - gdzie ustawić tą linię cancel level - bo jak ustawię pod tym zleceniem to automatycznie od razu mnie wywala z tym zleceniem. coś jest tutaj nie tak - przecież nie będę anulował zlecenia poprzez tą linię jeśli będzie szła w stratę. Do tego służy sl.
pozdrawiam i proszę o wyjaśnienia

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...