Microbi moim zdaniem - ustawiasz parametr default_trailing_stop na żądana wartość (w tym skrypcie chyba ten parametr oznacza odległość SL od aktualnej ceny- tak przynajmniej to widzę)
Mnie natomiast zastanawia czy nie dało by się z aktywnym TS ustawić BE z offsetem tak aby zacieśnić SL po osiągnięciu zadanego poziomu. ( Z tego co widziałem to nie całkiem to działa ,po porostu po osiągnięciu poziomu BE z offsetem TS już nie kroczy za ceną)
Luktom Visual Order Editor
Można używać w Testerze. Należy w tym celu ustawić parametr use_timer na false.
Zamieszczam przykładową modyfikację LVOE, która realizuje zlecenia w zależności od położenia poziomej linii (gdy umieścimy poziomą linię na wykresie powyżej aktualnej ceny, to kupuje; gdy poniżej, sprzedaje).
Zamieszczam przykładową modyfikację LVOE, która realizuje zlecenia w zależności od położenia poziomej linii (gdy umieścimy poziomą linię na wykresie powyżej aktualnej ceny, to kupuje; gdy poniżej, sprzedaje).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
witam,
Luktom visual oder otwiera takie zlecenie stop loss odrazu wraz ze zleceniem oczekujacym buy/sell stop/limit, czy istniala by mozliwosc by ustawial stop loss po zrealizowaniu przez cene ustawionego poziomu w zleceniu oczekujacym. ( moze znacie inne narzedzie ktore to potrafi )
z gory dzieki za pomoc
Luktom visual oder otwiera takie zlecenie stop loss odrazu wraz ze zleceniem oczekujacym buy/sell stop/limit, czy istniala by mozliwosc by ustawial stop loss po zrealizowaniu przez cene ustawionego poziomu w zleceniu oczekujacym. ( moze znacie inne narzedzie ktore to potrafi )
z gory dzieki za pomoc
Jeśli nie masz zadeklarowanych wartości TP i SL, to przesuwanie kresek nic Ci nie da. Nadaj lub uaktywnij w lvoe zadane TP i SL, a dopiero potem zmieniaj.
Poza tym, skąd pomysł użycia lvoe jako skryptu??
Przecież na stronie Luktoma wyraźnie stoi że to expert:
"Uwagi
EA może działać w trybie synchronicznym ...."
Poza tym, skąd pomysł użycia lvoe jako skryptu??
Przecież na stronie Luktoma wyraźnie stoi że to expert:
"Uwagi
EA może działać w trybie synchronicznym ...."
Podpowiedź od Lutkoma ( mail )..." lvoe może działać jako strategiaAK53 pisze:Poza tym, skąd pomysł użycia lvoe jako skryptu??
(wtedy wrzucamy do katalogu C:\Program Files\MetaTrader 4\experts)
lub jako skrypt (C:\Program Files\MetaTrader4\experts\scripts)
Jako strategia może działać w dwóch trybach:
use_timer = true - niezależnie od ticków
use_timer = false - z każdym tickiem..
jako skrypt może działać tylko w trybie use_timer = true, i wtedy też
musi mieć Pan włączone domyślnie zezwolenie na handel.
W tym trybie ( skrypt )jest mniej "zamieszania" na początku testowania. Czytając ten temat od początku doszedłem do wniosku, że tak będzie lepiej na razie. Zainstalowałem pierwotnie jako strategia, jednak za dużo "automatyki" mnie zniechęciło.
Dodano po 2 minutach:
AK53 pisze:Jeśli nie masz zadeklarowanych wartości TP i SL, to przesuwanie kresek nic Ci nie da
Tak, tylko po załadowaniu do wykresu nie wyskakuje okno "lvoe" tylko pojawiają się na wykresie linie SL i TP.
Dziękuję i pozdrawiam.