Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

brother nie.

Obrazek

Puściliście totolotka dziś? W sumie szkoda, że nie można tych liczb puścić przez sieć, bo kawał drogi do kolektury mam ale trzeba będzie się wybrać. W razie gdyby dziennik nie doczekał się kontynuacji tzn. że trafiłem szóstkę i możecie pić moje zdrowie :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Good Will Hunting pisze:Człowiek który nie gra ponieważ w Nowej Zelandii jest święto i dzień wolny od pracy
Takie moje przyzwyczajenie :wink: Wyluzuj trochę ,bez emocji :roll:
Good Will Hunting pisze: tutaj do tych wszystkowiedzących pokroju cadermo - nie istnieje możliwość żeby ktoś z was wiedział "lepiej"
Nie uważam ,że wiem lepiej. Zwróciłem Ci uwagę byś popracował tylko nad psychiką ,a Ty od razu strzelasz foszka jak pijana nastolatka i uważasz ,że wiesz lepiej. Nie zaprzeczam temu. No już dobrze :wink: Nie musisz się tak denerwować.

:idea:
Pozdrawiam 8)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Good Will Hunting pisze:Jakkolwiek, opinie nt. mojej gry w stylu "powinieneś być.." są bardzo ciekawe i może nawet pouczające ale zupełnie mnie nie interesują.
I widzisz jak tu niektórzy się o ciebie troszczą.;) Może bardziej niż twoja dziewczyna?;) Zamiast sami grać, mówią tobie jak masz grać, bo się bardzo boją, że stracisz.;) Choć nie rozumiem skąd ta troska? Może on się w tobie zakochał?
Chce zając miejsce twojej kobiety i zbiera punkty?;)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo pisze:Nie uważam ,że wiem lepiej. Zwróciłem Ci uwagę byś popracował tylko nad psychiką ,a Ty od razu strzelasz foszka jak pijana nastolatka i uważasz ,że wiesz lepiej.
Bo w gruncie rzeczy wiem lepiej.

Pozdrawiam, ostatni mój post dzisiaj prawdopodobnie. Lecę puścić totolotka i się uczyć żeby, w razie gdybym jednak nie wygrał, zdać jutro egzamin.

Cadermo

Good Will Hunting pisze:I widzisz jak tu niektórzy się o ciebie troszczą.Wink Może bardziej niż twoja dziewczyna?Wink Zamiast sami grać, mówią tobie jak masz grać, bo się bardzo boją, że stracisz.Wink Choć nie rozumiem skąd ta troska? Może on się w tobie zakochał?
Dobra rada ,a Ty od razu wyskakujesz z takimi tekstami. Nie będę zjeżdżał windą do Ciebie :wink:
jasonbourne pisze:Zamiast sami grać,
Gram ,gram :wink:

Good Will Hunting pisze:Bo w gruncie rzeczy wiem lepiej.
Tak ,jesteś najmądrzejszy wśród wszystkich traderów
:mrgreen: Doceniam to :wink:

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Taka moja sugestia - widzę kilka trade na 0 - pewnie zamknięte na BE - nie lepiej ustawiać BE+1? Przynajmniej psychicznie trochę lepiej się czuję jak tak robię.

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Oj ridera, ridera.. problem w tym że to nie ja wyskakuję "z takimi tekstami". Przejrzyj sobie jeszcze raz dokładnie temat i zobacz kto jest autorem zacytowanych przez Ciebie słów. Albo nie, oświecę Cię. Taaadaaaam:
jasonburne pisze:I widzisz jak tu niektórzy się o ciebie troszczą. Może bardziej niż twoja dziewczyna? Zamiast sami grać, mówią tobie jak masz grać, bo się bardzo boją, że stracisz. Choć nie rozumiem skąd ta troska? Może on się w tobie zakochał?
widzisz? Cholera, to nie ja :lol: . W takim razie powiedz nam ridera / Cadermo, do kogo nie będziesz zjeżdżał windą? Do mnie czy do jasona? :lol:

Prawdę mówiąc to ja naprawdę lubię te dyskusję z Tobą. Co prawda nie bardzo mamy podstawy żeby je prowadzić i nierzadko tracę na nie czas ale naprawdę je lubię. Jesteś jednym z tych gości, którzy muszą mieć tzw. "ostatnie słowo" w każdej dyskusji i nawet kiedy tak naprawdę są kilka poziomów niżej koniec końców odwołują się do swojego ulubionego frazesu pt. "nie będę zniżał się do Twojego poziomu" ubranego mniej lub bardziej kreatywną formę.

Zresztą co Ci będę tłumaczył, powyżej zaprezentowałeś ten schemat zachowania.

Jakkolwiek, szkoda mi na Ciebie czasu ale jako że jesteś gościem w moim temacie, a jak wiemy gościa nie można pozostawić bez odpowiedzi, odniosę się do tego co napisałeś w moim kierunku. Do części skierowanej do jasona (o jego poziomie :lol:) nie będę się odnosił.
ridera pisze:Tak ,jesteś najmądrzejszy wśród wszystkich traderów
Doceniam to
Oczywiście Cadermo że jestem najmądrzejszy wśród wszystkich traderów w kwestii tego co akurat roiło się w mojej głowie i o czym myślałem otwierając daną pozycję. To raczej oczywiste, że nikt nie jest w stanie wiedzieć "lepiej" ode mnie "co poeta miał na myśli" w sytuacji gdy tym "poetą" jestem ja sam.

Jeśli dalej chcesz walczyć zaciekle o możliwość wystawienia się na pośmiewisko to proszę bardzo. Czekam na każdy Twój kolejny post. Musisz wiedzieć, że "bałagan" w dzienniku w niczym mi nie przeszkadza. Mam nadzieję, że dla odwiedzających nawet ta rozmowa może okazać się pouczająca. Powinna mieć tytuł "jak traktować ludzi którzy wiedzą lepiej od Ciebie z czym i jaki masz problem" :wink:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

klonmarcin pisze:
Taka moja sugestia - widzę kilka trade na 0 - pewnie zamknięte na BE - nie lepiej ustawiać BE+1? Przynajmniej psychicznie trochę lepiej się czuję jak tak robię.

:wink:
Jasne, że lepiej. Zawsze kiedy przestawiam na BE to przestawiam na BE+1. Rzecz w tym że te akurat trade'y które "załapały się" na screena były zamykane ręcznie :wink:

Cadermo

Good Will Hunting pisze: widzisz? Cholera, to nie ja Laughing . W takim razie powiedz nam ridera / Cadermo, do kogo nie będziesz zjeżdżał windą? Do mnie czy do jasona? Laughing
Ty Tylko udajesz ,czy naprawdę jesteś taki jak myślę? Tak się zacytowało . CZŁOWIEKU WYLUZUJ :mrgreen:
Good Will Hunting pisze:Oj ridera, rider
Prosiłem Cie .Nie rozumiesz .Nick masz w profilu.
Good Will Hunting pisze:że jestem najmądrzejszy
Niech Cie życie kopnie w dupę ,wtedy przejrzysz na oczy. Oczywiście ,życzę Ci tego ,bo wyjdzie Ci to na dobre. :wink:
Na PW i tak mi nie odpiszesz. Więc piszę tutaj. Jesteś zbyt pewny siebie .To strasznie gubi.

Jeśli masz mi coś do powiedzenia to zapraszam chętnie na kawę na wymianę poglądów na temat tradingu . Tylko i wyłącznie.

I ostatni raz Cie proszę BEZ EMOCJI. Skoro uważasz się ,za najlepszego w tym fachu to musisz wiedzieć ,że nad emocjami trzeba pracować .Porównaj moje i Twoje posty w tej rozmowie . Widocznie masz dziś zły dzień .Rozumiem. Też takie miałem kiedy wchodziłem w pozycję bez sygnału jak Ty dziś. Ale wiem ,że wyjdzie Ci to na dobre. A Ty od razu do mnie najeżdżasz . Sam nie wiem czemu ?

Zauważyłem ,że dla Ciebie trading teraz to raczej zajęcie po godzinach (studia ,sesja ) . Może musisz poświęcić więcej czasu ? Nie wiem .

Mam nadzieję ,że w końcu znajdziesz właściwą drogę i nie będziesz się tak spinał :wink:

Jeszcze jedno : mówiłeś ,że masz sklepik z biżuterią (nie pamiętam dokładnie ) . Podasz jakieś namiary ? Liczę na zniżkę 8)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Mogę wiedzieć w czym objawia się Twój luz, a w czym mój brak luzu? Pytam, bo naprawdę chciałbym być wyluzowany i pisać wyluzowane posty ale widocznie gdzieś robię błąd.

Oczywiście moim zdaniem Twoje spojrzenie na nasze posty jest siłą rzeczy czysto subiektywne i nie przywiązuje najmniejszej wagi - w zasadzie to żadnej wagi nie przywiązuje - do tego w jaki sposób postrzegasz to co w tej dyskusji piszemy. Równie dobrze to ja mogę Ci powiedzieć, że w mojej opinii stoisz na przegranej pozycji i starasz się bronić z całych sił podtrzymując dyskusję byleby tylko jej nie "przegrać". To zdanie jest zresztą równie subiektywne.

Nie chce mi się odpisywać Ci na pw, bo nie widzę potrzeby dyskutowania z Tobą w miejscu w którym nie jestem do tego niejako zmuszony. Zresztą o czym mielibyśmy rozmawiać? Nie chciałeś żebym się Ciebie czepiał, napisałeś mi to, a ja to zrozumiałem. Jeśli oczekujesz potwierdzenia że zrozumiałem co do mnie mówiłeś to na drugi raz nie pisz "bez odbioru" tylko napisz "proszę o odpowiedź".
Jeśli masz mi coś do powiedzenia to zapraszam chętnie na kawę na wymianę poglądów na temat tradingu . Tylko i wyłącznie.
Problem w tym, że ja nie mam Ci absolutnie nic do powiedzenia. Tak jak napisałem wyżej zupełnie nie interesuje mnie dyskusja z Tobą, Twoje przemyślenia na mój temat czy na temat tradingu. Naszą wymianę zdań prowadzę tylko dlatego, że jako autor tematu czuję się zobowiązany do opisywania na Twoje posty.
I ostatni raz Cie proszę BEZ EMOCJI. Skoro uważasz się ,za najlepszego w tym fachu to musisz wiedzieć ,że nad emocjami trzeba pracować .Porównaj moje i Twoje posty w tej rozmowie . Widocznie masz dziś zły dzień .Rozumiem. Też takie miałem kiedy wchodziłem w pozycję bez sygnału jak Ty dziś. Ale wiem ,że wyjdzie Ci to na dobre. A Ty od razu do mnie najeżdżasz . Sam nie wiem czemu ?
Problem w tym, że ani nie uważam się za najlepszego w tym fachu, ani w moich postach nie ma zbytnich emocji. Musisz wiedzieć, że nie pieklę się widząc Twoje posty. Widzę je, czytam, a potem na nie odpisuje. Nie łamię w tym czasie dziesięciu ołówków, ani też nie wyrywam sobie włosów z głowy. Po prostu kładę palce na klawiaturę i słowo po słowie tłumaczę Ci po raz n-ty coś co Ty prawdopodobnie już dawno rozumiesz, a czego zaakceptować nie chcesz. Tłumaczę Ci że ja naprawdę wiem co robię i te zagrania to nie jest wynik nieodpowiednio przygotowanej psychiki tylko zwyczajny jednorazowy błąd, wyskok.

Widzisz ridera, Ty nie rozumiesz dwóch rzeczy. Nie rozumiesz przede wszystkim tego, że ja wcale nie uważam się za najlepszego tradera na świecie, który wszystko wie najlepiej. Więcej, ja ani razu tak nie napisałem. Napisałem że najlepiej wiem o czym myślałem otwierając tego trade'a oraz napisałem że nie potrzebuje niczyich porad. Nie jest to rzecz jasna równoznaczne z twierdzeniem w stylu "jestem najlepszy". Może gdybyś przeczytał mój post na spokojnie zrozumiałbyś co miałem na myśli.
ridera pisze:Zauważyłem ,że dla Ciebie trading teraz to raczej zajęcie po godzinach (studia ,sesja ) . Może musisz poświęcić więcej czasu ? Nie wiem .
Po raz wtóry - dzięki za radę, nie zastosuje się.

ODPOWIEDZ