Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

mah1y
Była LT z M15 :wink:
jeśli chodzi CI o pozycję pierwszą (tego longa)
krystian74 pisze:Czy ktoś próbował tej metody? czy jednak przystajecie przy jednej LT?
Za dużo zabawy jak dla mnie.Musiałem bym to długo testować by zaufać tej metodzie :wink:

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

mandrejk pisze:
adasq pisze:Sam teraz nie wiem jak mam dalej kreslić- czy to dalej trendzik spadkowy czy już wzrostowy Confused
Odpuść sobie na powiedzmy godz. dziś były stopy procentowe i teraz prezes banku centralnego europy gada, po za tym Grecy się dogadali i rynek głupieje nie wie w którą stronę iść, lepiej poczekać...
też tak pomyślałem dlatego odszedłem od komputera na pol godzinki, teraz poczekam ale niedługo jankesi wchodzą i też nie wiadomo co oni nacudakują w związku z tymi danymi. Chyba do 17 najwcześniej bede musiał sie wstrzymać nim sytuacja sie wyklaruje jako tako

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Cadermo pisze:mah1y
Była LT z M15 :wink:
jeśli chodzi CI o pozycję pierwszą (tego longa)
tak, wiem ale ucze sie wlasnie tego ze nie wszystkie LT sa respektowane przez rynek i wazne jest to jak cena zachowuje sie przy danej LT.
Czy to zachowanie ceny bylo odpowiednie do zajecia pozycji? wedlug mnie tak dlatego sie odwazylem. Fakt ze cena wrocila pozniej na 12 pipsow od mojej zajetej pozycji i powoli tracilem wiare bo mozna to bylo juz zaczac grac na przebicie. Tak tez chyba mandrejk uczynil.

Edit
Analizujac dalej to wejscie dochodze do wniosku ze metoda Little Scalpera tez by swietnie tutaj zadzialala. wyznaczyc 123 i jazda.
Jeszcze duzo analizowania przedemna ale wydaje mi sie ze jestem na dobrej drodze.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzieki za ten dziennik!

Cadermo

mah1y pisze:Analizujac dalej to wejscie dochodze do wniosku ze metoda Little Scalpera tez by swietnie tutaj zadzialala. wyznaczyc 123 i jazda.
Jeszcze duzo analizowania przedemna ale wydaje mi sie ze jestem na dobrej drodze.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzieki za ten dziennik!
Trzeba brać pod uwagę ,że nie wszystko zawsze musi się zgadzać co do pipsa :wink: Szczególnie na M15.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Ja stosuję inną metodę bardziej skomplikowaną dla zainteresowanych.
Również dla tych którzy będą stosować tą metodę gdzie postawić SL?
WLT ( wewnętrzna linia trendu ) lub
WLT ( wiarygodna linia trendu )
należy znaleźć na wykresie taką linię (najlepiej parokrotnie testowaną ) i kilkanaście pirsów poniżej lub powyżej postawić SL.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

mah1y pisze:Cadermo, mandrejk moglibyscie mi doradzic odnosnie tego pierwszego wejcia
Według mnie to Wszedłeś trochę źle , po pierwsze, na szczycie na nie na dołku no i LT była kilka razy przebita, według mnie taki setup jest mało pewny.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Grał ktoś? 3 odbicie od LT i retest przebitego LT.

Cadermo

Ja jak coś gram tylko na edku :)

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

gfx pisze:Grał ktoś? 3 odbicie od LT i retest przebitego LT.
na MT4 do odbicia brakowało 2p. ale i tak bym nie brał bo dopiero siadłem przed kompem:) i na razie staram się tylko na eurusd.
Tak się zastanawiam nad innymi parami. Jakieś powiedzmy 3 -4 pary, sprawdzić w danym dniu która nadaje się najbardziej do LT i skupić się na niej
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

pozytyw pisze:Tak się zastanawiam nad innymi parami.
Polecam ejka i kabla tylko ten ostatni lubi chodzić swoimi ścieżkami i często LT ma głęboko w d...e ale lubię na nim grać, tylko stosuję inne formacje no i czasami LT :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Zablokowany