Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

mandrejk pisze:
pozytyw pisze:Tak się zastanawiam nad innymi parami.
Polecam ejka i kabla tylko ten ostatni lubi chodzić swoimi ścieżkami i często LT ma głęboko w d...e ale lubię na nim grać, tylko stosuję inne formacje no i czasami LT :)
Przymierzę się. No ale skoro Kabel chodzi swoimi drogami to jego sobie odpuszczę.

Czekałem na to odbicie od górnej LT ale 1p za nisko zawrócio. Szkoda bo TP dokładnie tak jak myślałem - na dolnej LT. To nic - pomyślałem. Odbiję sobie część z odbicia od dolnej no ale niestety -2.

EUR/USD M1
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Aha. Na przebicie nie grałem bo 4p niżej wsparcie
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Pozytyw dobrze że nie wchodzisz przed dotknięciem LT przez cenę. To naprawdę na duży plus jednak moim zdaniem jeśli możesz tradeować w lepszych godzinach niż 20:30 to śmiało możesz darować sobie obserwowanie wykresów o wspomnianej 20:30.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

pozytyw pisze:Przymierzę się. No ale skoro Kabel chodzi swoimi drogami to jego sobie odpuszczę.
Nie odpuszczaj tylko Zacznij obserwować i grać na demo wtedy Sam się dowiesz co jest ok a co nie...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Pozytyw
z jakiego broka korzystasz?

Good Will Hunting pisze: możesz darować sobie obserwowanie wykresów o wspomnianej 20:30.
Zazwyczaj nie ma nic o tej godzinie ,ale zdarzają się dni ,że można dużo ugrać. :wink:

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Staram się nie wchodzić przed dotknięciem chociaż nie zawsze mi to wychodzi. Nie wiem czy wszyscy tak mają ale u mnie jest tak, że jeśli nie wejdę to cena idzie w dobrą stronę a jeśli wejdę to już nie:) Tak więc staram się nie wchodzić.

Dziś późno wróciłem - prawda. Wieczorne godziny przeważnie nie służą ale przeważnie jestem przed kompem po 14.00, 15.00, czasem wcześniej.

Kabla pooglądamy. Skoro mówisz, że warto to sprawdzę.

No i doszedłem do broka. Z racji tego, że łatwo się rozliczyć w US wybrałem AM. Póki co nie narzekam. Dokładnie tak samo jak na demo. Jeśli będą problemy to zmienię. Konto standardowe.
Spiesz się powoli.

Cadermo

No i doszedłem do broka. Z racji tego, że łatwo się rozliczyć w US wybrałem AM. Póki co nie narzekam. Dokładnie tak samo jak na demo. Jeśli będą problemy to zmienię. Konto standardowe.
Pytam ,bo te Twoje świeczki mnie przeraziły :wink:
Musisz jasno sobie powiedzieć : Dotknie to wchodzę ,nie dotknie to czekam dalej i tyle :wink: Wytrwałości życzę.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo pisze:Pytam ,bo te Twoje świeczki mnie przeraziły Wink
Musisz jasno sobie powiedzieć : Dotknie to wchodzę ,nie dotknie to czekam dalej i tyle Wink Wytrwałości życzę.
Hehe. Faktycznie przerażające. Zawsze takie są kiedy jest mały ruch na rynku czyli w wieczornych godzinach.
Z tym dotknięciem ceny do LT to chyba wszyscy nowicjusze mają problem. No bo jak ucieknie beze mnie???? I pojawiają się w głowie pipsy które mogły być na koncie gdyby się weszło 1 - 2p wcześniej. Na szczęście powoli to ogarniam i nawet jak faktycznie poszło w dobrą stronę beze mnie to jestem zadowolony że "trzymałem" się zasad.
Spiesz się powoli.

Cadermo

pozytyw pisze:jestem zadowolony że "trzymałem" się zasad.
I o to właśnie chodzi ! 8)

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ygrek1975 »

Cadermo mam pytanie co powinienem zrobić jest taka sytuacja
cena dochodzi do górnej LT i się odbija
ok wchodzi i idziemy razen na dół , ale po drodze jest LT dolna a ja jeszcze niemam TP to co powinienem robić
czekać az dojdzie do tej dolnej LT czy przed nią wyjść ze zlecenia
bo czasami tak bywa ze jest górna i dolna schodzą się do trójkąta w róg i wtedy się zastanawiam czy ta dolan jest ważniejsza czy ta górna
bo od jednej się już odbiła ale i od drugiej się moze odbić w drugą strone
czy moze wtedy powinienem poczekać az sytuacja się wyklaruje i darowac sobie trejd ???

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Przepraszam, nie jestem Cadermo, ale wtrącę swoje trzy grosze ;-) Trójkąt też jest formacją, z której można wyciągnąć wnioski:
http://www.bdm.com.pl/ispag/encat/trojk ... yczny.html

Zablokowany