Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

ładnie weszło

umnie niestety 5 SL i 1 Tp przez głupote, kilkakrotne zmienianie LT po każdym SL i dopiero przyszło oświecenie z głupoty po przypomnieniu sobie jednej z rad Cadermo - im starsza LT tym bardziej wiarygodna i faktycznie, pierwsza dolna LT dołków wyznaczona dzisiaj pokrywa sie idealnie z dołkami które mają miejsce w w okolicach godziny 13 30

mój wniosek - cena w dolnej częsci trendu i trzeba czekać na dużą zwyżke
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Witam.
Od wczoraj siedzę i przypominam sobie dawne dzieje z WIG20 jak dokonywałem analiz różnymi metodami. Fajnie sobie przypomnieć LT i WLT i Pitchforka.
Załączam rycinę edek M5 i dlaczego to takie trudne? ano jest DPV i WLT zaznaczone białym prostokątem

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

troszke za wczesnie wszedlem ale SL nie zalapalo TP jest. po przebiciu spadkowej LT dolozylem jedna pozycje :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

:D fajnie było jeszcze jedna sprawa wyznaczenie potencjalnych miejsc oporu dokonujemy również przez WLT ,LT i Pitchforka biały prostokąt. Nie twierdzę że tam się zatrzyma ale warto na tą strefę zwrócić uwagę.
edek M5

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

a mnie to przebicie górnej LT troche zmartwiło, w rezultacie wszedł jeden mały TP (tranzakcja zapóźno wskoczyła a Tp zostało na wysokim poziomie i zysk zrealizowany raczej marny próbowałem, poprawki przy drugim dojściu do LT i niespodziewany wyskok kilkadziesiąt pipsów powyżej LT - skutek kolejny SL :x

Sam teraz nie wiem jak mam dalej kreslić- czy to dalej trendzik spadkowy czy już wzrostowy :?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

adasq pisze:dalej trendzik spadkowy czy już wzrostowy
Poczekaj cierpliwie na dobry sygnał ,a się dowiesz :)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

adasq pisze:Sam teraz nie wiem jak mam dalej kreslić- czy to dalej trendzik spadkowy czy już wzrostowy Confused
Odpuść sobie na powiedzmy godz. dziś były stopy procentowe i teraz prezes banku centralnego europy gada, po za tym Grecy się dogadali i rynek głupieje nie wie w którą stronę iść, lepiej poczekać...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

po każdym gwałtownym ruch należy poprzerabiać swoje LT
edek M1

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Czy ktoś próbował tej metody? czy jednak przystajecie przy jednej LT?

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Cadermo, mandrejk moglibyscie mi doradzic odnosnie tego pierwszego wejcia? http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=54734

uklad swiec byl ok do zajecia L pozycji wedlug was tam gdzie to zrobilem czy cos ominalem?
Byl przestrzal LT ale wrocilo i pokryli swiece spadkowa wiec na nastepnej wszedlem w L. Czy to dobre zagranie czy tylko szczescie nowicjusza?

Zablokowany