Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Kolejny update informacji ,tym razem dotyczących mnie:

Dziennik stworzyłem po to by opisać moje starania z LT. Stworzyłem też go po to by wszyscy mogli tu wrzucać swoje zagrania z LT. Byśmy wszyscy razem na tym skorzystali .ZA DARMO .

Przechodząc do sedna:
-Nie szkolę
-Nie będę nigdy szkolił
-Nigdy za swoją drobną pomoc nie wezmę żadnych pieniędzy .

Owszem ,z chęcią pomogę przez PW czy Maila :wink: To jedyne co mogę zrobić.
Dostałem już kilka ofert współpracy różnego typu . Żadnej nie przyjmę. Jestem niezależnym traderem .Lubię grać w ciszy i spokoju . Nic więcej mi nie potrzeba. To na tyle. Pozdrawiam

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Gra ktoś na wyższych interwałach?
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

Cadermo

Nie gram ,ale oczywiście ,że się da. Kwestia doboru dobrego plan zarządzania kapitałem :wink:

Cadermo

Little Scalper pisze:czemu zmieniłeś nick ? przeglądając inne tematy dopiero dowiedziałem się kim jesteś, o co tu chodzi ?
Sprawa prywatna .Pisałem już 1000 razy .Jest Cadermo i tak zostanie. :wink: Czy to takie ważne? :wink:

Na M1 gra LT jest dużo trudniejsza niż na M5 . Dlatego lepiej zostawić sobie minimum M5 do gry na LT jeśli ktoś nie czuję się jeszcze zbyt dobrze w tych tematach.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Fajny dziennik wykorzystuję w swojej grze LT, trzeba będzie przysiąść i przeczytać cały dziennik, bo pewnie się przyda wiedza w nim zawarta :wink:

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Cadermo wczesniej pisales ze wazny jest dobry broker. Sam gram u totalnej kaszany! Ponizej zamieszczam dwa screeny z FXPro i Admirala. Gram na FXPro i nie zagralem tego odbicial bo sie przestraszylem ze przestrzelilo o 6 pipsow. w Admiralu odbilo doklanie od LT!
Czas pomyslec o nowym brokerze!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

mah1y pisze: FXPro
Przecież z tego co słyszałem (nie testowałem) to jeden z lepszych brokerów. Mowa tu o MM ,nie o ECN-nie..
To mnie zmartwiłeś teraz.. :roll:

Podaj jak możesz dokładne low i high spadkowej świecy w ostatnim dołku na M5.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2012, 11:22 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Cadermo pisze:
mah1y pisze: FXPro
Przecież z tego co słyszałem (nie testowałem) to jeden z lepszych brokerów. Mowa tu o MM ,nie o ECN-nie..
To mnie zmartwiłeś teraz.. :roll:
Tez tak myslalem, ale LT raczej nie klamie. Czarno na bialym jest ze kaszane robia!
Edit: zapytalem sie raposo http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 675#419675. Moze rzuci jakies swiatlo na ta roznice.

1 swieca: AM L:1.3215 H 1.3224 Time: 23:15
FXPro, L: 1.32146, H: 1.32239, Time 2:15

2 Swieca: AM: L 1.3226, H 1.3235 Time 1:32
FXPro: L 1.32266, H 1.32361 Time 3:32

3 Swieca: AM L 1.3265, H 1.3270 Time 9:59
FXPro: L1.32645, H 1.32708, Time 11.59

Roznica jest jedynie na M5 bo AM zamknal 1 swieczke o innej godzinie 1) 23:11 2)1:30 3) 9:55

FXPro 1) 1:15 2) 3:30 3) 11:55

inaczej tez wyglada kolejnosciowo pierwsza swieczka. AM najnizsza jest srodkowa FX Pro najnizsza jest ostatnia[/b]
Ostatnio zmieniony 09 lut 2012, 12:11 przez mah1y, łącznie zmieniany 4 razy.

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

świetnie wszystko opisane, od dłuższego czasu szukałem czegoś prostego, odpowiadającego mojemu stylowi gry (duzo wejść w ciągu dnia tak żeby sie nie zanudzić :) ) od wczoraj od 18 zacząłem stosować linie trendu na ED'ku M1 i M5 przy takich samych TP i SL co Ty Cadermo (jednak nie używam BE jako że korzystam z ECN aliora i skoki są zbyt szybkie i TP wchodzi zanim ustawie BE) od momentu kiedy okiełznałem jak prawidłowo wchodzić z LT wczoraj 6 tranzakcji 2 SL i 4 TP, dzisiaj 4 tranzakcje używając większego kapitału 1 SL i 3 TP w zaledwie 20 minut i w sumie gdybym grał na real konto to mógłbym już dzisiaj nietrejdować bo wynik mnie zadowala.

Potestuje jeszcze z 1-2 miesiące, odłoze troszke kaski i jak system sie potwierdzi długoterminowo to wjade z real cash

pozdrawiam i czekam na więcej waszych zapisów, wykresów i rad

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

adasq, również być mógł się czymś podzielić. Ja LT nie gram, ale śledzę dzienniki związane z tą techniką.

Zablokowany