Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Dzięki Goldfinger i tafams. Zawsze bardzo miło jest przeczytać takie rzeczy :) . To naprawdę motywuje do dalszego rozwijania tematu.

Jeszcze kilka rzeczy odnośnie facebooka i szkoleń pozwolę sobie dodać. Tak jak Goldfinger zauważył - forum dla wielu osób stało się drogą do zareklamowania swojej działalności. Cóż, ich sprawa. Jakby nie patrzeć to całe nasze forum - wszyscy użytkownicy, no może poza tymi naprawdę mega zarobionymi, stanowią największy w Polsce "target" (nie lubię tego określenia) dla szkoleń. Rozumiem to, wiem jakimi prawami rządzi się rynek i przede wszystkim - nie jestem hipokrytą. Doskonale zdaję sobie sprawę że wszyscy jesteśmy tu dla pieniędzy i nie będę udawał że w "tradingu" chodzi dla mnie o jakąś ideę. Każdy z nas - forumowiczów zainteresował się forexem dla pieniędzy i jest tutaj - w mniejszym bądź większym stopniu właśnie dla pieniędzy. Sam daleki jestem od potępiania osób szkolących. Część z nich naprawdę moim zdaniem robi świetną robotę i jest na tyle kompetentna by niejednemu początkującemu znacznie skrócić forexową drogę.

Co do moich szkoleń to oczywiście nie mówię "nie" i nie mówię "nigdy" ponieważ nie wiem co za rok, dwa lata czy trzy lata mi się "uwidzi" i czy przypadkiem nie postanowię spróbować. Nie chciałbym doprowadzić do sytuacji w której zamknę sobie jakąś drogę tylko dlatego że kiedyś coś powiedziałem. A mogłoby tak być ponieważ staram się być osobą bardzo słowną.

Na dzień dzisiejszy jednak absolutnie wykluczam rozpoczęcie działalności szkoleniowej. Nie interesuje mnie taka praca tak jak nie interesują mnie ewentualne profity z niej płynące. Mam masę innych zajęć i tak jak mówiłem - wolę porzucać psu piłkę niż "uczyć" kogoś tradeować, brać na siebie odpowiedzialność za jego wyniki i ślinę byle burka który może na mnie splunąć na forum tylko dlatego że szkoląc zarabiam pieniądze.

Stronę na facebooku usunąłem ponieważ nie chciałem żeby pozostała solą w oku tych wszystkich "uczciwych", którzy widzieli w niej jakiś mój pęd na cash. A ty ridera (sorry Twojego nowego nicku nie jestem w stanie spamiętać) mam nadzieję że nigdy nie otworzysz działalności szkoleniowej, bo znaczyłoby to że sprzeniewierzyłeś się ideałom których tak zaciekle byłeś w stanie bronić. Pamiętaj o tym że ja pamiętam co tutaj napisałeś i jeśli kiedyś zdecydujesz się "dorobić" na swojej dotychczasowej działalności na forum ja przypomnę Ci każde słowo które tutaj napisałeś.

Analizy w dalszym ciągu będą pojawiać się w tym temacie. Facebook może wróci, o ile jego temat trochę "dojrzeje". Nie chciałbym żeby mój wątek w czyichkolwiek oczach stał się wątkiem komercyjnych jak cały ten chłam w stylu "System (....) by (....)". "Suseł" znaczy dla mnie zbyt wiele :) .

To był mój ostatni post w temacie "szkoleń". Jutro nowe wejścia, linie i wszystko co było tu do tej pory, a z czasem może i jeszcze więcej.

Pozdrawiam.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Good Will Hunting pisze:Stronę na facebooku usunąłem ponieważ nie chciałem żeby pozostała solą w oku tych wszystkich "uczciwych", którzy widzieli w niej jakiś mój pęd na cash. A ty ridera (sorry Twojego nowego nicku nie jestem w stanie spamiętać) mam nadzieję że nigdy nie otworzysz działalności szkoleniowej, bo znaczyłoby to że sprzeniewierzyłeś się ideałom których tak zaciekle byłeś w stanie bronić. Pamiętaj o tym że ja pamiętam co tutaj napisałeś i jeśli kiedyś zdecydujesz się "dorobić" na swojej dotychczasowej działalności na forum ja przypomnę Ci każde słowo które tutaj napisałeś.
Prosiłem Cie już dwa razy byś używał nowego nicku. Przecież wystarczyło się cofnąć na poprzednią stronę :wink: Po raz kolejny też mówię ,że zmieniłem go ze względu na to ,że nie chcę być w żaden sposób kojarzony z forexem. Dlaczego? To już sprawa prywatna.

Owszem. Nigdy nie będę prowadził szkoleń . Dlaczego ?
Bo po pierwsze nie chce mi się .
Po drugie nie chcę brać odpowiedzialności za czyjąś grę.
Po trzecie nie muszę tak zarabiać pieniędzy.Mam do tego forex.
Po czwarte nie jestem żadnym guru by szkolić
Po piąte nie jestem dobrym wykładowcą ,by dobrze przekazać informację.
Po szóste szkoda mi czasu.
Po siódme uważam ,że każdy musi się sam nauczyć .Tak jest najlepiej

Mogę pomóc na PW czy przez Maila jak ktoś ma kilka pytanek ,ale do tego się ograniczam. Z natury lubię pomagać . :wink:

Pozdrawiam Cię GWH i pozostałych. :wink:
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 22:27 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nick? Próbowałem go odtworzyć w pamięci ale wychodziło pokracznie, Caderamo czy jakoś tak. Jeśli naprawdę "r." Ci przeszkadza to w porządku - powtórzę sobie tylko trzy razy i będę pamiętał. Nie jest łatwy do zapamiętania.

Cadermo

Nick? Próbowałem go odtworzyć w pamięci ale wychodziło pokracznie
Dobra ,dobra nie przesadzaj :wink: Jakoś całe forum pamięta :wink: Koniec OT.
Ink Ale większość na pewno :wink:
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 23:22 przez Cadermo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Cadermo pisze: :wink: Jakoś całe forum pamięta :wink: Koniec OT.
Nie mów za wszystkich ;) tez wolałem wcześniejszy, łatwiej wpadał w ucho i na klawiaturę :p

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Za słaba LT, zagranie z minimalnym SL-em na 5 pipsów.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Za słaba była. Szkoda.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

@!$@#$@#$

wiedziałem żeby nie czytać tego tematu o inwigilacji na facebooku, wiedziałem..

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo pisze:Człowieku weź wyluzuj i przestań na mnie najeżdżać .W każdej twojej wypowiedzi widać taki sarkazm skierowany do mojej osoby ,że aż oczy bolą. Nie wiem czemu i nie obchodzi mnie to :wink: Po prostu go away. Bo nie mam ochoty wchodzić z tobą w dyskusję. Nie wiem po co to robisz ,ale to chyba próba odreagowania od porannego SL. Skoro jesteś good trader to chyba wiesz ,że powinno się grać bez emocji . No to trzymaj się i nie puszczaj :wink: Bez odbioru.
:lol: :lol: :lol:

Spoko.

Jak coś to miejcie się na baczności, bo przegapiłem właśnie trade'a na który dziś miałem czekać więc mogę pluć ogniem.

Cadermo

Good Will Hunting pisze:Laughing Laughing Laughing

Spoko.

Jak coś to miejcie się na baczności, bo przegapiłem trade'a na który dziś miałem czekać więc mogę pluć ogniem.
(pseudo)Prawnik ,(pseudo)biznesman a zero kultury. Wiesz ,że kultura wypada ,byś się mnie spytał ,czy możesz to udostępnić? Skoro to PW to oznacza ,że jest to wiadomość prywatna. Ale co tam :wink: Chcesz mieć syf w dzienniku to go rób.

ODPOWIEDZ