Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

ygrek1975 pisze:pozytyw,Cadermo sorki Panowie nie byłbym sobą jak bym czegoś nie skaszanił :oops:
Luz, każdemu się może zdarzyć. Dzięki Cadermo za wniesienie o nie kasowanie pochwały :wink:
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Cadermo GWH[ poniekąd pytanie do was obu :) brzmi dość prosto: kąt LT im mniejszy tym lepiej, ale celowo w scrinie, zadałem pytanie. Czemu akurat ten szczyt zaznaczył, a nie jeden niżej, miałby jeszcze mniejszy kąt, a z logiki nachylenia jest to jeszcze lepsza opcja niż to co zaznaczył......
Potwierdzając, że dobrze zaznaczył odbieram to w taki sposób jak byś sam tego lepiej nie zrobił, wręcz identycznie :)

Wyprowadźcie mnie z błędu, czy to jest uznaniowe czy nie? Dlaczego akurat ten a nie inny, jakie zasady nakazują zaznaczyć włąsnie ten szczyt.

Moja LT mówicie jest zł ok, ale na mój zdrowy rozsądek, początek LT powinien byc tam gdzie trend na danym TFie się zaczął (to jest powód, dla czego tak właśnie ją zaznaczyłem i taki sposób wręcz gwarantuje zero uznaniowości)

Jaki jest wasz powód? :)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Damfry pisze:Cadermo GWH[ poniekąd pytanie do was obu :) brzmi dość prosto: kąt LT im mniejszy tym lepiej, ale celowo w scrinie, zadałem pytanie. Czemu akurat ten szczyt zaznaczył, a nie jeden niżej, miałby jeszcze mniejszy kąt, a z logiki nachylenia jest to jeszcze lepsza opcja niż to co zaznaczył......
Potwierdzając, że dobrze zaznaczył odbieram to w taki sposób jak byś sam tego lepiej nie zrobił, wręcz identycznie :)

Wyprowadźcie mnie z błędu, czy to jest uznaniowe czy nie? Dlaczego akurat ten a nie inny, jakie zasady nakazują zaznaczyć włąsnie ten szczyt.

Moja LT mówicie jest zł ok, ale na mój zdrowy rozsądek, początek LT powinien byc tam gdzie trend na danym TFie się zaczął (to jest powód, dla czego tak właśnie ją zaznaczyłem i taki sposób wręcz gwarantuje zero uznaniowości)

Prosiłbym pokaż ten screen . Wtedy Ci z chęcią odpowiem :wink: Pokaż też screen z Twoją LT .

Cadermo

Wiele mam pytań na PW odnośnie kanału .To zwykły kanał (ikonka koło ikonki do tworzenia lini trendu) Wstawia się go na wykres i zaznaczasz opcję "wstaw tło" i tyle. :)

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Damfry pisze:Cadermo GWH[ poniekąd pytanie do was obu :) brzmi dość prosto: kąt LT im mniejszy tym lepiej, ale celowo w scrinie, zadałem pytanie. Czemu akurat ten szczyt zaznaczył, a nie jeden niżej, miałby jeszcze mniejszy kąt, a z logiki nachylenia jest to jeszcze lepsza opcja niż to co zaznaczył......

Mój powód jest taki, że poprowadziłbym ją inaczej, jak na skreenie. Po prostu niżej. Nie wszedłbym w nią bo mnie nie było w tym czasie w domu i nie wiem co się działo w "luce weekendowej". Ale jeśli nawet nie zwróciłbym na nią uwagi to teczemu miałbym olać ten wierzchołek nad nią?
Tak to widzę:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

Cadermo

Poczekajmy na odp Damfiego 8)

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ygrek1975 »

troche kiszka zastój

Cadermo

ygrek1975 pisze:troche kiszka zastój
Jak zawsze o tej porze :)

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ygrek1975 »

no cóż trzeba siedzieć gapić się i rysować i jeszcze taki mały szkopuł MYŚLEĆ

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Widzę nie do końca się zrozumieliśmy, odpowiedz mipozytyw czym się kierowałeś wybierając pierwszy punkt zaczepienia.... Moim powodem jest fakt, ze tam się trend spadkowy zaczął..... i jak już pisałem, nie kasuję LT po 3 odbiciu z jednego powodu.... bo trend zaczął się tylko i wyłącznie w jednym, ściśle określonym miejscu, nie szczyt niżej czy Bóg wie gdzie jeszcze....
Natomiast jeśli chodzi o pkt 2 zaczepienia, to go poprawiam po każdym fałszywym przełamaniu (jesli cena zrobi nowe H/L) i tu dochodzi do sytuacji, że coś co było 3 odbiciem już go nie ma, LT ma wciąż ten sam pkt nr 1 i zmienny/poprawiony pkt nr 2
Cadermo scrin o którym mowa poniżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany