Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kam16 »

Gram od tygodnia Zero Line i naprawdę ta koncepcja działa. Nieskromnie się pochwalę, że na 45 transakcji 42 były na plus 3 minus. W tych minusowych 2 błędnie określiłem wejście a przy jednej zamyknąłem po wypowiedziach Junckera, które mi popsuły troche koncepcję.

Panowie mam pytanie, czy macie jakiś skrypt aby skrótem klawiszowym albo ustawionym jednym klawiszem otwierać i zamykać pozycje? Z góry dziękuję.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

kam16, może podziel się jakimiś screenami, albo szczegółami dotyczącymi specyfiki Twoich wejść. Na jakim interwale grasz , tylko na jednym czy patrzysz po wejściu w pozycję przekrojowo co się dzieje na większych TF.
Po liczbie transakcji oraz Twoim pytaniu wnioskuję, że jednak nie są to duże interwały.
Jaki Sl stosujesz , sztywny ?
Gratuluję bardzo imponującej skuteczności, wiedziałem, że ZL działa, ale żaby aż tak :)

Co do jednego klawisza, to kiedyś coś o tym czytałem na forum, jednak nie wdrażałem tego u siebie, trzeba użyć "szukajki".

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kam16 »

Potem troszke więcej powiem na ten temat bo nie zabardzo mam czas obecnie. Rzeczywiście gram na mniejszych interwałach i skokach ale ZL szukam na większych. Dam screen z transakcji też. Nie polecam nikomu jednak grania na danych tym systemem. Lepiej odczekać. Ja zagrałem i się troszke spażyłem dzisiaj mimo początkowych zysków.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Ciekawy jestem jaki RR uzyskałeś przy tej skuteczności oraz ile wynosiła średnia wygrana w pipsach.

Sylverayda
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Sylverayda »

Cześć Wszystkim,
Bardzo fajne forum.
Dotąd stosowałam Rat Zone TRO.
Zero line brzmi ciekawie. Proszę o sugestie gdzie jeszcze szukać info dla początkujących. (Zakładam że większośc jest na tym forum, ale może gdzieś jeszcze?)
Dzięki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Widać, że nawet tego co jest tu na forum nie przeczytałeś, a już chcesz więcej. Co najmniej kilka razy podawany był link do tematu matki z forum kreslika. Jak przeczytasz NLA na kresliku nic więcej nie będziesz potrzebował, oprócz praktyki oczywiście ;)
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Witajcie :D
Sylverayda pisze:Cześć Wszystkim,
Bardzo fajne forum.
Dotąd stosowałam Rat Zone TRO.
Zero line brzmi ciekawie. Proszę o sugestie gdzie jeszcze szukać info dla początkujących. (Zakładam że większośc jest na tym forum, ale może gdzieś jeszcze?)
Dzięki i pozdrawiam
Tutaj masz link do wątku który zapoczątkował całą zabawę z ZL, od tej strony zaczyna pisać MO:

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... start=1310

Nie rezygnuj z Rat Zone! Połącz strategię Rat z ZL, dlatego że MO tak naprawdę głównie używa tych dwóch technik.

Keleris trochę wyrozumiałości dla kobiet, których jest przecież tak mało wśród nas, traderów :D
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Posypuję głowę popiołem, nie zwróciłem uwagi na formę żeńską wypowiedzi :P

Miło widzieć Twój wpis ponownie Thorez ;) Pisz coś czasem :P
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Keleris pisze:Pisz coś czasem
I tak też właśnie uczynię :D

Chciałbym zwrócić uwagę wszystkim początkującym i nie tylko że zarówno ten wątek jak i NLA na kresliku są bardzo zamieszane i ciężko jest odseparować pewne etapy dotyczące różnych technik, dlatego też niektórzy mieszają wszystko razem i wychodzi kaszana.

ZL to jedna, bardzo prosta technika opierająca się na idei że rynek istnieje tylko po to aby zerować z pozycji i kont na tyle ile się da. Stąd też moje posty poświęcone BO, który tworzy profit, a które obrazowane jest poprzez linię ZL.
ZL z bardzo logicznego powodu mają sens jedynie na wykresach od H1 w górę, a powodem tym jest większy, długoterminowy profit. Tak więc jeżeli rynek zeruje konta, należy poruszać się od BO do BO, lub ekstremów od których powstają BO.
I tyle odnośnie ZL!

Inną sprawą jest ciało w stronę zysków i knot w stronę strat. Otóż wykres tworzy tylko ciała i knoty i w zależności od przyjętej ramy czasowej jeden ruch jest ciałem, a drugi knotem (knot złożony jest z dwóch ruchów przeciwnych na mniejszej ramie czasowej). Jeżeli powstają ciała w górę, lub ciała w górę i knoty od dołu, to cena idzie w górę. Ciało reprezentuje ruch właściwy, knot natomiast korektę. Co definiuje ciało, a co knot?

Dobra przejdę teraz do sedna sprawy którą chciałem poruszyć :D
Chodzi o to że wielu z Was przykłada zbyt małą wagę do wysokich TF'ów. Dlatego chciałbym przedstawić pewną łamigłówkę na weekend, która mam nadzieję przybliży Wam korzyści płynące z używania dużych TF’ów :D

Wczorajszy wykres EU:
Obrazek

Wykres wyjaśniający:
Obrazek
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

malsehen
Gaduła
Gaduła

Sylverayda pisze:Dotąd stosowałam Rat Zone TRO.
Czy osiągasz zadowalające rezultaty ?
Rozumiem, że chyba nie skoro chcesz coś zmienić, czy może po prostu dobre chcesz zamienić na lepsze ?

Screeny z wątku, w którym się znajdujemy mogą być trochę bardziej czytelne niż te na kresliku, jednak również tam można znaleźć kilka perełek.

p.s. Powiedzcie mi tylko proszę, czy Rat Zone jest ty samym co strategia z poniższego linku ?
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0

ODPOWIEDZ