Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Możesz wrzucać zdjęcia na jakiś zewnętrzy hosting i możesz wówczas ile chcesz wrzucać zdjęć (np. ImageSack).
Jeżeli chodzi o Twoje wejscia to spoko tylko z tego co widze jeżeli wchodzisz po potwierdzeniu to słaby wówczas R:r wychodzi, bo z tego co tak wstępnie patrzę do jest w okolicach 1:1, ale najważniejsze że wejścia skuteczne.
Graty

Dodano po 11 godzinach 55 minutach:

poniżej wrzucam kilka wejść która dzisiaj ładnie wyszłyby na GBP/USD na M5 ja nie gram na tym interwale ale w tych trzech miejscach widać, że wszystko ładnie zagrało

Obrazek
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

czerwinek pisze:Możesz wrzucać zdjęcia na jakiś zewnętrzy hosting
Moge ale jak chce sie szybko cos dodac to za duzo roboty.
czerwinek pisze:z tego co widze jeżeli wchodzisz po potwierdzeniu
Tak. Moim zdaniem bezpieczniej. Wchodzac tylko dlatego, ze cena doszla do MZ to za duze ryzyko. Chyba, ze masz inny pomysl jak odsiac ziarno od plewy.

Jeszcze byla 3 pozycja dzis ale zakonczona SL

czerwinek pisze:jest w okolicach 1:1
Bylo 2:1. 1:1 nie oplaca sie. Zreszta 2:1 tez srednio.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Witam graczy używających metody Zero Line

Ktoś grał dziś tym sposobem ? Powoli wkręcam się w tą taktykę, wydaje mi się, że dzis był dobry dzień. Wrzucam screena. Wejście na dolnej czerwonej linii ( cena idealnie odbiła się od ZL) wyjscie na górnej.

Obrazek

Dodano po 20 godzinach 43 minutach:

Kolejne wejście zgodne z ZL. Euro do Funta. Środkowa linia moment wejścia, górna stop loss, dolna wyjście z pozycji. SL 13pips , pozycja zamknieta na 30pip czyli RR w miare ok. Bylo też kilka innych okazji np na edku mniej wiecej w tym samym czasie, aczkolwiek tam wybiłoby na SL prawdopodobnie a do wziecia było okolo 100 pips

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kam16 »

Witam. Panowie proszę abyście ocenili moment mojego wejścia który został zaznaczony strzałką. Pozdrawiam :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Jak dla mnie spoko wejscie, cena idealnie odbiła się od połowy dużej białej świecy, aczkolwiek popatrz, to juz bylo okolo 25 czterogodzinych świec po tej duzej białej. Po takim długim czasie ja już bym się wachał czy ZL jeszcze obowiązuje.

Wczesniej na tej pierwszej dużej(25 stycznia) wydaje mi się było lepsze wejście, węższy stop loss, mniejsza odległość czasowa plus ukształtował się ładny pinbarek na bonus.

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Jeśli reaguje to obowiązuje, z resztą to MZ na H4 to była ładna ZL na dziennym. Oglądajcie wszystkie możliwe tf-y. A co do wejścia to powiem tylko tyle, każda zyskowna transakcja jest dobra, każda stratna jest zła;)
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Keleris, spoko, w tamtej sytuacji wejście zakończyło sie ok, wszystko potoczyło się zgodnie z założeniami ale zobacz kilka świec dalej. Znowu mamy MZ, cena odbija się również idealnie od połowy świecy, ale transakcja nie jest idealna, cena nie poszła za wysoko i na kolejnej świecy wróciła, więc nie zawsze gdy reaguje trzeba wchodzić.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kam16 »

Ja przy stosowaniu ZL mam jeszcze problemy z określaniem poziomów take profit. Ciekaw jestem jak to u Was wygląda. Ja generalnie im mniejszy interwał na którym opieram się tym mniejsze wartości tp ale to jest w miarę logicznę więc ameryki nie okryłem. Jeszcze trochę pracy przede mną :)

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Ja co do tp mam kilka opcji 1. Zasieg momentum poprzedzajacego od momentu wejscia 2 najblizszy opor lub wsparcie 3 wchodze na m1 i patrze jak ukladaja Sie szczyty i dolki 4 tp po prostu 2x wieksze niz sl
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Dlatego pisałem, że ważne jest skakanie po różnych tf-ach. Kolejna reakcja jeszcze się nie zakończyłaby Sl-em, ale wchodzenie w nią było dużo bardziej ryzykowne, bo dużo bliżej znajduje się ten duży opór z W1.
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

ODPOWIEDZ