ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raptorcom pisze:najgorsze jest to że Polska rozebrana po raz czwarty to jeszcze musi mieć wujków UE ,USA i jakiś wujek ze wschodu
Tego niestety nie przeskoczymy ponieważ jak nie udup..ą nas teraz to zrobią to póżniej...
Możemy natomiast powalczyć o Nasze prawa podatkowe i inwestycyjne....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

Donald Tuski i jego kolejny sukces :lol: :lol:

"Proces ratyfikacji ACTA zawieszony" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Sprawa ACTA: premier zawiesza, prezydent czeka, Rostowski zadowolony
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/prote ... omosc.html

Rostowski powiedział także, że według niego obawy ludzi są przesadzone. - Myślę, że oni się mylą, że to zostało wyolbrzymione - dodał.
Powiem tyle....
Między kłamstwem ,a zagrożeniami wyolbrzymionymi jest pole do ok. 70% nadużyć....
Tym niemniej Szacun dla Ministra Rostowskiego za zauważanie... tego.

Pozdrawiam.

Dodano po 31 minutach:

Jeczcze jedno....
Tusk: potrzebne są nowe przepisy

- Argumenty internautów dotyczące wstrzymania ratyfikacji ACTA są uzasadnione
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

ja powiem tyle - naczytałem się o tym ACTA więcej niż książek w szkole przez 13 lat nauki, co raz wychodzi jakiś mało znaczący news którym ekscytuje się 95% społeczności internetowej, a tak naprawdę czegokolwiek by nie zrobili to i tak da się to obejść ;) już teraz ludzie masowo ustawiają sobie VPN z krajów w których nie obowiązuje ACTA i mają tą całą badziewną ustawę gdzieś, więc choćby zwolennicy i pomysłodawcy tego projektu wyszli z siebie i stanęli obok to i tak nic im to nie da :) piractwo było, jest i będzie, bo to jest jak puszka pandory - wystarczy raz otworzyć i bęc... a to że teraz rząd robi nam łaskę i ogłasza że nie będzie ratyfikować tej sterty śmieci mało kogo obchodzi - społeczeństwo i tak wie że zostanie brzydko mówiąc wydymane, bo wszystkie niewygodne działania zostaną wykonane za naszymi plecami ;) więc tak naprawdę nie wiem o co ten cały szum... :roll:

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Dlaczego ludzie piracą filmy ;)

http://www.youtube.com/watch?v=VsdzaEVeFEE
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Rewolucji styczniowej gimbusów ciąg dalszy.....

http://wiadomosci.mediarun.pl/artykul/i ... 2,1,1.html

Jak widać połowa nie ma nawet praw wyborczych a druga połowa pewnie jeszcze na utrzymaniu rodziców. :)
I gdzie tu z referendum do ludzi :D śmiać mi się chce z tego. Już widzę jaka będzie frekwencja :D
Pierwsze referendum na świecie w obronie fejsbuka :D:D:D

Co do anonimowych to koncern Time Warner powinien im podziękować za nabijanie kasiory.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... robic.html

No i odnośnie samego rynku podróbek.
http://www.money.pl/gospodarka/raporty/ ... 13058.html
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

daromanchester pisze:Jak widać połowa nie ma nawet praw wyborczych a druga połowa pewnie jeszcze na utrzymaniu rodziców.
I gdzie tu z referendum do ludzi śmiać mi się chce z tego. Już widzę jaka będzie frekwencja
Pierwsze referendum na świecie w obronie fejsbuka
Rewolty zawsze robli młodzi..., a przywódca, który chętnie ich zapał wykorzysta myślę, że się znajdzie wcześniej czy później.
Zresztą..., zobaczmy co się u nas dzieje. Jakie są wyniki naszego forumowego sondażu

Referendum można wymusić z tego co się orientuję jak się zbierze 500 000 podpisów w sprawie jego zorganizowania..., i nie ma tutaj specjalnie znaczenia czy są to emeryci i renciści, czy osoby, które są na utrzymaniu rodziców. Zresztą w naszej demokracji ponoć nie ma znaczenia status majątkowy..., i to czy ktoś ich utrzymuje czy nie nie ma tutaj większego znaczenia.
hmm, śmiem nawet zaryzykować tezę, ze są utrzymywaniu przez rodziców, bo ci rodzice i starsi wiekiem ich do tego zmusili..., a powiedzmy sobie szczerze, że wiele osób ma wyższe i wcale nie jest im potrzebne do wykonywanej pracy. Robią je bo wiedzą, że pracodawca ma taki kaprys i już.

Fakt, nie zmusii przykładając im pistolet, jeśli jednak wszyscy na okrągł trąbią, ze TRZEBA zrobić wyższe..., to ludzie idą i robią. Taka natura ludzka. Nie można mieć pretensji do ludzi, ze są ludźmi.

Co do ACTA są wątpliwości. Czy zasadne czy nie to druga sprawa-powinni to wyjaśnić JEDNOZNACZNIE znawcy prawa. Jeżeli nie ma jednoznacznej opinii to po co to wprowadzać? Jeżeli ktoś coś podpisuje w imieniu Polski i nie wie co, i nie ma pojęcia jak DOKŁADNIE to będzie działać i co to DOKŁADNIE oznacza to to jest skandal i chyba się tutaj zgodzimy.

Kto z Was podpisuje umowę jakąś wcześniej się z nią nie zapoznając i nie wiedząc co ona DOKŁADNIE oznacza i z czym się wiąże?

Najpierw żeby wiedzieć czy jest się ZA czy PRZECIW trzeba wiedzieć co ACTA oznacza i jak dokłądnie będzie działać... . Jeżeli tego nie wiadomo to nie powinno się tego podpisywać. Powinno się dokonać analizy, dowiedzieć się...., i wtedy dopiero decydoweać czy jest się ZA czy PRZECIW.

EDIT:
Sprawdźmy ile osób przeczytalo tutaj ACTA(chociaż pobieżnie), a jak to ma się w naszej Radzie Ministrów, którzy mieli wpływ na podpisanie. Jak Tusk może być ZA czy PRZECIW i mówić czy to zagraża/nie zagraża jak nie przeczytał tego, a opienie specjalistów są różne?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Płoć pisze:Referendum można wymusić z tego co się orientuję jak się zbierze 500 000 podpisów w sprawie jego zorganizowania
Ale jak nawet zbiorą podpisy to ja nie widzę tego referendum żeby wynik był wiążący.
Wiążący – oznacza, że w referendum wzięła udział ponad połowa uprawnionych do głosowania, gdy taką frekwencję dla ważności referendum przewiduje Konstytucja. Wymóg frekwencji dotyczy referendum w sprawach o szczególnym znaczeniu dla państwa oraz w sprawie wyrażenia zgody na ratyfikację umowy międzynarodowej.
Tym bardziej że grupa młodych z reguły była nieliczna z tego co pamiętam.
Szkoda naszych pieniędzy na ten cyrk. No ale mamy demokracje więc zaszalejmy i zapłaćmy bo czemu nie.
Wkurza mnie jedynie to że gimbusy udają że walczą o wolność słowa a każdy wie że chodzi o wolność pobierania za darmo z sieci.
Jakby postali w manifestacjach i zomo lub ormo by ich pałami pogoniło po mieście to wtedy można by rozmawiać z nimi że wiedzą coś o jakimś ograniczeniu wolności.
A dla gimbusów jedyna wolność słowa jaką znają to jest naciśnięcie Lubię to! na fejsbuku.

ODPOWIEDZ