Diabli wiedza przez jaki serwer to się łączy.
Chcąc uniknąć inwigilacji "korporacji" możesz się wystawić autorowi programu.
Jeśli już chcesz czegoś takiego używać to wyłącznie oprogramowanie open source.
ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury
To oni narzucili nam ACTA, Polski nie pytano o zdanie
Polska nie miała nic do gadania. Rząd kłamał - oto dowód
http://wiadomosci.wp.pl/title,To-oni-na ... omosc.html
Pozdro.
Dodano po 9 minutach:
Wymuszony traktat?
31 sierpnia 2011 roku, gdy media i społeczeństwo interesowały się głównie kampanią wyborczą, odbyło się posiedzenie sejmowej Komisji do Spraw Unii Europejskiej, pod przewodnictwem posła Stanisława Rakoczego z PSL (zobacz zapis z prac komisji). Stanowisko rządu przedstawiał Piotr Żuchowski, sekretarz stanu w Ministerstwie Kultury i Dziedzictwa Narodowego, zaznaczył, że AKTA powstało, aby zwalczać handel podrabianymi towarami i przeciwdziałać kradzieży własności intelektualnej. Wyjawił również, że traktat powstawał w tajemnicy. - Umowa powstawała w sposób bardzo swoisty. Przedstawiciele rządów, którzy negocjowali umowę, początkowo spotykali się w sposób nieformalny, a wręcz tajny. Przez długi czas materialna zawartość dyskutowanych w trakcie spotkań tematów była nieznana - mówił Piotr Żuchowski.
Według informacji ujawnionych przez portal WikiLeaks.org, inicjatorzy porozumienia przyjęli strategię, według której rzeczywiste negocjacje nad warunkami ACTA miały odbywać się w wąskim gronie państw w pierwszej fazie tworzenia porozumienia. Pozostałe państwa miały zostać zaproszone do traktatu w drugiej fazie negocjacji, w której nie miało być możliwość dokonywania żadnych zmian w ACTA, a podpisanie umowy miało być wymuszone na tych państwach presją polityczną.
Polska nie miała nic do gadania. Rząd kłamał - oto dowód
http://wiadomosci.wp.pl/title,To-oni-na ... omosc.html
Pozdro.
Dodano po 9 minutach:
Wymuszony traktat?
31 sierpnia 2011 roku, gdy media i społeczeństwo interesowały się głównie kampanią wyborczą, odbyło się posiedzenie sejmowej Komisji do Spraw Unii Europejskiej, pod przewodnictwem posła Stanisława Rakoczego z PSL (zobacz zapis z prac komisji). Stanowisko rządu przedstawiał Piotr Żuchowski, sekretarz stanu w Ministerstwie Kultury i Dziedzictwa Narodowego, zaznaczył, że AKTA powstało, aby zwalczać handel podrabianymi towarami i przeciwdziałać kradzieży własności intelektualnej. Wyjawił również, że traktat powstawał w tajemnicy. - Umowa powstawała w sposób bardzo swoisty. Przedstawiciele rządów, którzy negocjowali umowę, początkowo spotykali się w sposób nieformalny, a wręcz tajny. Przez długi czas materialna zawartość dyskutowanych w trakcie spotkań tematów była nieznana - mówił Piotr Żuchowski.
Według informacji ujawnionych przez portal WikiLeaks.org, inicjatorzy porozumienia przyjęli strategię, według której rzeczywiste negocjacje nad warunkami ACTA miały odbywać się w wąskim gronie państw w pierwszej fazie tworzenia porozumienia. Pozostałe państwa miały zostać zaproszone do traktatu w drugiej fazie negocjacji, w której nie miało być możliwość dokonywania żadnych zmian w ACTA, a podpisanie umowy miało być wymuszone na tych państwach presją polityczną.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Mnie tylko zastanawia jedno w tym wszystkim. Wszsycy już wiemy kim są nasi rzadzący, kim są narzucający traktat.
Kim są ci co kreują sie na tych dobrych(szeroko rozumiana grupa Anonymus)? Jakoś nie chce mi się wierzyć w młodych ludzi co wyczytali coś sobie i udało im się rozkręcić międzynarodową aferę. Mała niewielka grupka entuzjastów zbawiająca świat...., dobry scenariusz na film. Kiepsko to widzę w naszej rzeczywistości(podali, że 20% studentów się prostytuuje i to ponoć coraz popularniejsze u nas i za granicą-tą bogatszą też). W tym świecie nie chce mi się więc wierzyć, że znalazłaby się taka grupa ludzi co z pobudek ideowych chcieliby zrobić to co robią(już pomijąc ocenę tego co i jak robią).... . .
Słyszałem, ze to grupa programistów-hackerów. Jednak ponoć mają róznych ludzi w swoich szeregach. Jak to się stało, ze wywiad nie spenetrował ich środowiska i ich zwyczajnie nie zamknął/nie przydarzył im sie przykry wypadek?
Nie wydaje Wam się, że tutaj dzieje się coś dziwnego i jest drugie dno nieznane szerokiej publice o którym ani jedna ani druga strona nie wspomina?
Kim są ci co kreują sie na tych dobrych(szeroko rozumiana grupa Anonymus)? Jakoś nie chce mi się wierzyć w młodych ludzi co wyczytali coś sobie i udało im się rozkręcić międzynarodową aferę. Mała niewielka grupka entuzjastów zbawiająca świat...., dobry scenariusz na film. Kiepsko to widzę w naszej rzeczywistości(podali, że 20% studentów się prostytuuje i to ponoć coraz popularniejsze u nas i za granicą-tą bogatszą też). W tym świecie nie chce mi się więc wierzyć, że znalazłaby się taka grupa ludzi co z pobudek ideowych chcieliby zrobić to co robią(już pomijąc ocenę tego co i jak robią).... . .
Słyszałem, ze to grupa programistów-hackerów. Jednak ponoć mają róznych ludzi w swoich szeregach. Jak to się stało, ze wywiad nie spenetrował ich środowiska i ich zwyczajnie nie zamknął/nie przydarzył im sie przykry wypadek?
Nie wydaje Wam się, że tutaj dzieje się coś dziwnego i jest drugie dno nieznane szerokiej publice o którym ani jedna ani druga strona nie wspomina?
Myślę że dla każdego powinno być oczywiste o co chodzi...LowcaG pisze:nic więcej...więc ZZ nie wiem, o jakich wnioskach mówisz...
Jeżeli nie jest posłużę się idealnym przykładem z GW z dnia 31-01-2012
Jest to dowód że nie chodzi o żadne ACTA tylko co innego/..cytuję../
Ekspertyzy na podstawie których rządzący podejmują decyzje CHRONI PRAWO AUTORSKIE tak wynika z piątkowego orzeczenia Sądu Administracyjnego.
INTERES władzy i ekspertów został postawiony ponad interesem społecznym..
Teraz już wszyscy wiedzą o co chodzi....
Pozdrawiam.
tak się składa że Anonymus z definicji jest anonimowa a z drugiej strony nie tylko rządy i wojsko maja super tajne patenty czasami bywa tak że zwykły człowiek wie coś o czym nawet się prorokom nie śniłoPłoć pisze:Kim są ci co kreują sie na tych dobrych(szeroko rozumiana grupa Anonymus)? Jakoś nie chce mi się wierzyć w młodych ludzi co wyczytali coś sobie i udało im się rozkręcić międzynarodową aferę. Mała niewielka grupka entuzjastów zbawiająca świat...., dobry scenariusz na film. Kiepsko to widzę w naszej rzeczywistości(podali, że 20% studentów się prostytuuje i to ponoć coraz popularniejsze u nas i za granicą-tą bogatszą też). W tym świecie nie chce mi się więc wierzyć, że znalazłaby się taka grupa ludzi co z pobudek ideowych chcieliby zrobić to co robią(już pomijąc ocenę tego co i jak robią).... . .
Dodano po 4 minutach:
widziałeś biednego artystę? jeśli tak... to lwią część jego dochodu zeżarła komercja, wydawcy i dystrybucja, artysta ma w tylnej części ciała czy kupisz w kiosku czy nie bo hurtownia zapłaciła za wszystko co kupiła i naprawdę artysta nie umrze z powodu nie zarobienia złotówki na płycie za 70 zł w kioskuzz pisze:CHRONI PRAWO AUTORSKIE
"nie dyskutuj z głupcem bo sprowadzi Ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
Nie zrozumiałeś aluzji...raptorcom pisze:zz napisał:
CHRONI PRAWO AUTORSKIE
widziałeś biednego artystę? jeśli tak... to lwią część jego dochodu zeżarła komercja, wydawcy i dystrybucja, artysta ma w tylnej części ciała czy kupisz w kiosku czy nie bo hurtownia zapłaciła za wszystko co kupiła i naprawdę artysta nie umrze z powodu nie zarobienia złotówki na płycie za 70 zł w kiosku
Chodziło o coś innego...
Pozdro.
zrozumiałem ale jeszcze raz podkreślam polskie prawo dobrze chroni prawa autorskie i w traktacie ACTA nie o to chodzi, problem w tym że ów traktat jest nieprecyzyjny i daje ogromne możliwości inwigilacji pod byle pretekstemzz pisze:Nie zrozumiałeś aluzji...
Chodziło o coś innego...
"nie dyskutuj z głupcem bo sprowadzi Ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
Tera jest OK,dodałbym jeszcze co napisałem wyżej....,sami sobie mogą być panami ustalając sobie prawa autorskie w rządzeniu...raptorcom pisze:w traktacie ACTA nie o to chodzi, problem w tym że ów traktat jest nieprecyzyjny i daje ogromne możliwości inwigilacji pod byle pretekstem
Pozdro.