raposo pisze:Otrzymałem informację, że w ciągu kilku-kilkunastu minut ma być już wszystko OK.
Już działa. Jednak uważam, że takie rzeczy nie powinny się zdarzać, chyba że u pokątnego handlarza ;-) Ja na tym koncie "gram" żeby się nauczyć paru rzeczy, więc depozyt w śmiesznej wysokości, ale miałem nadzieję przenieść się do Dukasa z poważniejszą kwotą, właśnie z XTB.
Oczywiście przysługuje prawo do reklamacji.
Czy masz jakieś dane, jaki odsetek takich reklamacji jest załatwiany pozytywnie?
Wirus pisze:Ciekawe, że z wyklętym tu XTB nie ma takich problemów...
Oj szkoda czasu by tłumaczyć różnice i porównywać więc przemilczę...

Może przede wszystkim to, o czym już rozmawialiśmy:
XTB ma gwarantowany Stop Loss, co jest potwierdzone pisemnie w umowie prowadzenia rachunku. Dukas nie ma czegoś takiego. Co mi nie odpowiada w XTB, to dużo rzadsze ticki. Różnią się też wielkością lota, XTB minimum 0,1, ale dla mnie akurat nie ma to znaczenia. No i niestety, jak spróbowałem Jforex, to nie mam już ochoty na MT4 ;-)
Druga sprawa - przy wpłacie na konto Dukascopy pobierana jest opłata w wysokości 2,3% wartości transakcji. Nie dostaje się na to żadnego pokwitowania, a przecież jest to koszt uzyskania przychodu, do rozliczenia w US. Dukas tłumaczy, że to nie oni pobierają, tylko firma obsługująca transakcję. Dla mnie, odmowa wydania pokwitowania bądź odsyłanie klienta do pośredników czy współbeneficjentów jest praktyką przynależną raczej bazarowym handlarzom czy też sprzedawcom na Allegro, nie potrafiącym dopisać do faktury kosztów przesyłki. Żenująca praktyka.
Nikt na siłę nie trzyma.
A to piękna zachęta dla potencjalnych klientów...
Moje zdanie jest takie, że umowa została zawarta, więc strona zobowiązała się do dostarczenia konkretnych usług. Jeśli się z tego nie wywiązuje, to przeprasza klienta i ewentualnie płaci odszkodowanie i zadośćuczynienie, a powiedzenie klientowi "nikt cię tu nie trzyma na siłę" byłoby początkiem końca tej firmy. Rozumiem, że wypowiadasz się w swoim imieniu, prywatnie, a nie w imieniu Dukascopy czy Forex Clubu? Oczywiście, prywatnie masz prawo tak uważać, firma też ma prawo, ale nie wypada ;-)
Nie traktuj mojej wypowiedzi jako wylewania pretensji, ale jako podanie faktów, do ewentualnej dyskusji; wszak to forum dyskusyjne jest ;-)
PS Srebro i złoto nadal nie działa, przynajmniej u mnie.