Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Ruszyło, nic nie zmieniałem. Sądzę, że coś grzebali. Ale za to pojawiły mi się nowe instrumenty ;-) Dzięki za pomoc.

Przy okazji... czy ja dobrze widzę, że na takim HKD/JPY spread jest 16 pips, a jedna kratka wykresu ma 0,1 pips? Czyli spread to 161 kratek?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mi właśnie taki komunikat też wyskoczył i jest związany z aktualizacją która się pojawiła. Wystarczyło wejść na stronę, ściągnąć nowy skrót, włączyć, poszła aktualizacja i gotowe. Rozwiązanie z .cmd, które ostatnio podawałem też załatwia sprawę bez wchodzenia na www brokera.

Jeśli ktoś spotka się w przyszłości z podobnym problemem jak Wirus to należy sprawdzić antywirusa, dodać JForex do wyjątków oraz wyczyścić pliki cache Javy - wcześniej podawałem link do instrukcji. To powinno pomóc, bo widzę, że sporadycznie niektóre osoby, po wejściu aktualizacji mają z tym problem, mimo, że u pozostałych wystarczy po prostu odpalenie nowego skrótu.

Upgrade prawdopodobnie wiąże się z wprowadzeniem nowych par i SMSów - pojawiła się zakładka w Services -> SMS notifications więc nie trzeba wchodzić najpierw na stronę brokera tylko automatycznie nas przekierowuje do odpowiedniego okna. Nawet mam wrażenie, że wykresy jakoś szybciej się ładują ;).
Wirus pisze:Przy okazji... czy ja dobrze widzę, że na takim HKD/JPY spread jest 16 pips, a jedna kratka wykresu ma 0,1 pips? Czyli spread to 161 kratek?
HKD/JPY ma hm... umiarkowaną płynność ;). Spread wynosi ok. 18.0 pips w tej chwili podczas, gdy europejskie i azjatyckie rynki są zamknięte. Czy to dużo czy mało nie wiem, bo nigdy na tym nie grałem, a platformy innych brokerów, jakie mam zainstalowane, nie oferują tego nawet :D.
Wielkość siatki na wykresie możesz ustalać sobie samemu w Tools -> Preferences -> Chart -> Chart Options.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Raposo:

spójrz na załącznik; spread wynosi 46,4 pipsa, a cały ekran, od góry do dołu, na interwale M5 ma 3 pipsy. Chyba coś jest nie tak?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

U mnie wskaźnik pokazuje, że spread wynosi 31.6 pips i linia Ask to potwierdza. Zobacz jak kwotowana jest ta para (z lewej w order entry).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
graw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: graw »

Witam ,
@raposo pytanie z tych ciekawszych ,moze kiedys osiagalnych ? :)
Konto indywidualne - FIX API ,aż do konta VIP ,jak rozumiem posiadają inne API i zlecenia składane z nich sa priorytetowe przed innymi - czy dostep do volumenu /MarketDepth jest większy niż 10 ??
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj graw,
Widzę, że w moich wysłanych zalega jeszcze moje PW do Ciebie z ubiegłego roku odnośnie Fibo :). Odnośnie Twojego pytania:
graw pisze:Konto indywidualne - FIX API ,aż do konta VIP ,jak rozumiem posiadają inne API i zlecenia składane z nich sa priorytetowe przed innymi - czy dostep do volumenu /MarketDepth jest większy niż 10 ??
Konta indywidualne z FIX API zaczynają się od 100 000 USD. Dzięki temu nie uzyskujesz priorytetowości w realizacji zleceń - wszyscy mają tu identyczne warunki, niezależnie od rodzaju konta, depozytu i wygenerowanego obrotu. Obowiązuje ta sama "kolejka" ;).
Jeśli chodzi o Market Depth - tak, wtedy jest szerszy podgląd na głębokość rynku niż ta, którą widać w JForex - tutaj mamy w standardzie widoczne 10 poziomów i nie da się tego zmienić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

yezooz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yezooz »

http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... ?f=7&t=156

nie testowałem, ale chyba wystarczy prosty skrypt

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Kiedy i w jakiej wysokości naliczany jest swap w Dukascopy Europe?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

yezooz pisze:http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... ?f=7&t=156

nie testowałem, ale chyba wystarczy prosty skrypt
Też nie testowałem ale będzie trzeba spróbować... :)
W/w post nawiązywał do standardowych rozwiązań.
Wirus pisze:Kiedy i w jakiej wysokości naliczany jest swap w Dukascopy Europe?
Zgodnie z informacją na naszej stronie:
Swapy są naliczane w przypadku przetrzymania pozycji na następny dzień o 23:00 czasu GMT+1.

Uwaga!

By wyliczyć aktualne wartości swapów dla danej transakcji i parametrów konta możesz skorzystać z kalkulatorów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Czy do Jforex jest wskaźnik analogiczny do Zigzag dla MT4?

ODPOWIEDZ