skalping czyli bierz i ...uciekaj

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Marek12578 pisze:wstyd to pokazywac... :(

ale chce sumiennie prowadzic ten dziennik i pokazywac wszystkie swoje transakcje, nawet te najbardziej zje...
Marek - jesli mogę - włącz sobie standardowego bollingera na M1 - dwa ostatnie trejdy - najpierw sprzedałeś na dolnej bandzie a potem kupiłeś na wybiciu z górnej - to rzadko się udaje, statystyka jest w tym momencie przeciwko Tobie
bollsy warto mieć włączone, nawet jeśli się nie gra na wejścia z nich.

pozdrawiam i powodzenia
The irresistible force met the immovable object

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

łał jakie to piekne na wykresie po lewej stronie, nigdy nie uzywalem wstegi bollingera i jestem zaskoczony tym co powiedziales-tutaj wyglada to swietnie w tych przypadkach- nic tylko trzeba bylo brac przeciwne pozycje :)

Dzieki za rade, smialo komentujcie, ja sie nie obrazam, moze cos z tych porad wyniose madrego.
Szkoda tylko ze wiekszosc porad dotyczy zastosowania jakiegos wskaznika, ktore staralem sie wyrzucic.
Tj, napisal malsehen "Jednak po Twoim ostatnim poście wnioskuję, że dodanie jednego wskaźnika, to jest zwykle wierzchołek góry, która przeradza się w choinkę" mam podobne zdanie.

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

A miałeś tam jakiegoś SR mocniejszego niż M1, zobacz na M5, poza tym jak byś czytał o falach Elliotta impuls składa się z 5 fal
mogą być też fale wydłużone składające się z 9 fal? Więc tak jak ja to robię atakuję po 5 fali :) no ale jak osiągnie SR :p
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

mabe pisze:A miałeś tam jakiegoś SR mocniejszego niż M1, zobacz na M5, poza tym jak byś czytał o falach Elliotta impuls składa się z 5 fal
mogą być też fale wydłużone składające się z 9 fal? Więc tak jak ja to robię atakuję po 5 fali :) no ale jak osiągnie SR :p
Daj spokój Chłopakowi Mabe z tymi falami :)

Marek zrób sobie przerwę 15min po każdym setupie a zdziwisz się jaki przyniesie to efekt
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

też się z tym zgadzam
jest w tym jakaś sprzeczność, że dąży się do gry na czystym wykresie a z czasem dodaje się wskaźniki - problem w tym by dodawać je świadomie - tzn. dokładnie wiedzieć jak się zachowują i co pokazują.
ja w każdym razie - czasem na nie patrzę, może kiedyś, gdy ruchy ceny będę czuł podskórnie :) wywalę i bollsy

pozdro i powodzenia

p.s. ja tam faktycznie grałem skę, po 43.

Obrazek

L-ki na dole nie brałem, bo to za bardzo pod prąd - chodziło mi o to, by nie grać tam szorta, bo zmniejszasz sobie R:R. Teoretycznie wybicie bollingera oznacza kontynuację w kierunku wybicia - ja tego tak nie gram. W praktyce dużo lepiej grać odbicie od mediany lub górnej bandy w kierunku trendu.
Albo jeszcze inaczej - warto grać lokalne ekstrema ( a banda daje dużą szansę, ze tam ekstremum jest) bo nawet jeśli się pomylisz co do kierunku to zwykle rynek pozwoli Ci wyjść na BE
The irresistible force met the immovable object

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

mandrejk pisze:Marek zrób sobie przerwę 15min po każdym setupie a zdziwisz się jaki przyniesie to efekt
dobra rada, skorzystam, a na dzisiaj juz koniec, wielu pipsow zycze

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

Panowie, przecież widać po słupkach czy chce do góry czy nie, przyjrzyjcie się jak cena się zachowuje na SR.
Na edku ewidentnie było widać że chce pchać w górę. Nie negujmy widocznych sygnałów.
Bo za wcześnie, bo mnie wywali na SL to jest forex, halo? Chyba lepiej wejść po niższej cenie na L niż łapać na 1 lokalnym oporze Lkę.
Moim zdaniem wskaźniki OK, ale na kontynuację.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Witam
Marek wrzuć parę wskaźników a efekt się poprawi :) dzisiejsze moje wypociny bo na tyle miałem czasu :?

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

krystian74 pisze:Witam
Marek wrzuć parę wskaźników a efekt się poprawi :) dzisiejsze moje wypociny bo na tyle miałem czasu :?

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

Z mojej strony słowa ,które kiedyś ktoś do mnie powiedział kiedy jeszcze trejdowałem dla kogoś.

" Ty ale co Ty robisz... nie uprawiamy tutaj wish trejdingu, przecież to ewidenty sell jest, popatrz na te słupki na ich ciała czy one mówią kup ? Weź sobie wbij do głowy ,że sentyment nie zmienia się ot tak tylko na to potrzeba czasu i masy pieniędzy. Ludzie nie zmieniają swoich przekonać w momencie, są uparci i tępi i my na takich upartych i tępych osobach jak Ty chcemy kroić kasę."

Pozdrawiam little scalpera,który na skajpie życia mi nie daje komentując moje posty na forum ;p
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

ODPOWIEDZ