ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Proponuję przeprowadzić się na Dominikanę ,tam mają fajny klimat no i ruch prawostronny :D Internet nie będzie CI tam potrzebny 8)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Płoć to jest temat o ACTA więc nie ma co na politykę i polityków schodzić.
Najlepiej o nich zapomnieć i nie wspominać.
Oni dawno obczaili że lepiej być celebrytą w polityce niż dobrym politykiem.
Gdyby wprowadzono całkowity zakaz pokazywania polityków w mediach to by się zabrali za robotę.
A teraz to pchają się z byle pierdołą do tv żeby tylko ich pokazywali bo wiedzą że to pewna wygrana w wyborach.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

gdzies ostatnio widzialem taki obrazek ale nie moge teraz znalesc

mniej wiecej bylo to cos takiego...
rozmawia koles z dziennikarzem i mowi:
- panie, w panstwie zle, nie ma pracy, nie ma pieniedzy, wszystko dorgo, podwyzki podatkow, ludzie wyjezdzaja za granice, beznyzna po 6zl, dolar po 4zl itp
dziennikarz sie pyta:
- to na kogo pan zaglosuje w nadchodzacych wyborach?
koles odpowiada:
- na platforme, daj pan spokoj na tego kaczynskiego ja juz patrzec nie moge

najgorsze jest to ze nie ma zadnej alternatywy...jak kaczynski przejmie wladze to ja stad wyjezdzam jak najdalej i jak najszybciej :)

swoja droga widzialem gdzies w necie sondaz...gdzie platforma miala 1% a palikot 60% :) ale to bylo gdzies na jakies stronie "anty acta"
w TVNie w faktach przed chwila podali sondaz gdzie platformie spadlo poparcie o 5% chyba..wiec do obalenia rzadu jeszcze daleko :)

a w nastepnych wyborach zaglosuje mniej wiecej cos w ten desen:
Obrazek

ciekawe jeszcze jest to ze BONI przeprasza za to ze nie bylo zadnych knsultacji spolecznych...a ZDROJEWSKI mowi ze przeciez byly i to zajebiste :)
niby chlopaki z jednego rzadu a zupelnie co innego mowia ;)

a tego chlopaczka hackera to zatrzymali tylko w charakterze swiadka...przesluchali go i poszedl juz sobie do domu dawno...a z tego co czytalem to wielka akcja i wielka propaganda jak to wspaniala policja zlapala wielkego przestepce :)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Doszedłem do wniosku że odsiecz może przyjść z innej strony.
Pamiętam jak lata temu zaczęło szaleć BSA i wchodziło ludziom ze zbiorowymi nakazami sądowymi do domów sprawdzając licencje oprogramowania.
Schemat był przeważnie ten sam, byli to nieduzi osiedlowi providerzy.
Z tego co pamiętam wpadali do nich z jakimś tam papierkiem prawnym żeby wydać im listę użytkowników którzy robią największy ruch w sieci.
A czasem nawet całe listy klientów. Potem szli z tym do sądu (pewnie zaprzyjaźniony sędzia) i występowali o zbiorowy nakaz.
Wpadali ludziom do domu i zbierali oczywiście żniwo. Jedynym wyjściem było nie otwieranie drzwi. (koledze się tak udało)
Takie coś nie zdarzało się raczej u dużych providerów jak np. TPSA bo u nich od razu prawnicy firmy się tym zajmowali i niechętnie takie rzeczy wydawali.
Bo przecież nie będą podcinać gałęzi na której siedzą.
Zainwestowali masę pieniędzy w infrastrukturę.
Gdyby ograniczono internet tak jak niektórzy piszą to wystarczyłby do przeglądania jakiś darmowy.
No bo po co komu full wypas jak tylko strony będzie mógł przeglądać.
Do tego nie widzi mi się żeby zmuszono operatorów do sprawdzania wszystkiego co znajdzie się w sieci bo musieliby sporo ludzi zatrudnić a to im na pewno nie na rękę.
A mają sporo kasy i prawników żeby nie dać sobie w kasze dmuchać.
Więc to nie jest tak że nikt nie będzie za nas walczyć.

http://www.tvn24.pl/0,1732732,0,1,przel ... omosc.html
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Czyli jest nadzieja ! 8)

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

seba pisze:a tego chlopaczka hackera to zatrzymali tylko w charakterze swiadka...przesluchali go i poszedl juz sobie do domu dawno...a z tego co czytalem to wielka akcja i wielka propaganda jak to wspaniala policja zlapala wielkego przestepce

jeśli widziałeś te materiały co były w sieci to kompletnie nic nie musieli robić tylko go zlokalizować i zweryfikować informacje
mi też się wydało nie do pojęcia, że go wydali no ale zobaczymy jak się dalej potoczy

tak po za tym to tych informacji nie mogli wykorzystać w sądzie bo były nielegalnie zdobyte

jeśli na podstawie tych informacji znajdą jakieś logi na swoich serwerach że jednak to on i z jego kompa w co wątpię, wówczas może coś połączą

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

ktos tutaj pare stron wczesniej chcial stworzyc i przykleic liste poslow do ktorych mozna maile pisac w sprawie acta
na stronie interii mozna kliknac w odpowiednie wojewodztwo i odpowiedni okreg. pojawiaja sie automatycznie "wasi" poslowie od was z miasta czy tam okregu i od razu mozna do nich napisac:

http://referendum-acta.interia.pl/referendum

ciekawe czy ktos to wogole czyta i na to odpisze kiedykolwiek...a podobno juz poszlo ponad 800.000 maili:
http://fakty.interia.pl/raport/internau ... 52019,7907

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dla mnie najbardziej pozytywnym aspektem tej sprawy jest jak pisałem na samym początku tematu że ludzie zaczęli myśleć.
Na początku było to zbiorowe myślenie pod wpływem emocji oraz tłumu.
Teraz powoli widzę w necie przejawy indywidualnego myślenia oraz własnych a nie cudzych opinii.
Najważniejsze jest to że młodzi uświadomili sobie że siedząc w domu przed komputerem izolując się od otaczającego świata nie są tak bezpieczni jak myśleli.
Zawsze byli grupą która była mało liczna w wyborach.
Teraz dotarło do nich że chowanie głowy w piasek przed odpowiedzialnością za kraj nic nie daje.
Mam nadzieję że obecne wydarzenia i przez to zwrócenie uwagi na realny otaczający ich świat spowoduje że wezmą sprawy w swoje ręce i pójdą na wybory.
Oby to nie skończyło się tylko na słomianym zapale.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

sonny pisze:tak po za tym to tych informacji nie mogli wykorzystać w sądzie bo były nielegalnie zdobyte

jeśli na podstawie tych informacji znajdą jakieś logi na swoich serwerach że jednak to on i z jego kompa w co wątpię, wówczas może coś połączą
Ja się tylko zastanawiam jak mozna atakować stronę rządu i nie sproszkować potem kompa. Zresztą..., udowodnienie tego jest niemożliwe. Zawsze można poweidzieć, ze ktoś JEMU włamał się na kompa i to włamywacz prowadził włamanie z jego komputera.

Dobra papuga go wybroni bo winę POWINNO sie udowodnić. Dlatego tak trudno jest cokolwiek udowodnić jak nie ma jakiś TWARDYCH dowodów, a przy inteligentnym hackerze to bardzo trudne. Aż się dziwię, że z TOR-a nie korzystali, albo nie wpsuścili w sieć jakiegoś programu, który sam by podmienił stronę bez wiedzy użytkownika a potem sam się usunął.

Ktoś wie czy to weszło w życie? Bo jeżeli tak to ciekawe...., kupujecie dzieciom ksiązki do chemii albo do programowania? :twisted:
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/5 ... ryzmu.html
EDIT : przepraszm, to weszło w życie! 8)
No dobra, przyznać się, kto kupuje dzieciom albo sprzedaje ksiązki do chemii albo do programowania?

ODPOWIEDZ