ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Hehehe. Będę musiał pochować te książki z dzieciństwa w których były przepisy na proch strzelniczy itp.Płoć pisze:Ktoś wie czy to weszło w życie? Bo jeżeli tak to ciekawe...., kupujecie dzieciom książki do chemii albo do programowania?
Kiedyś wchodziłem do chemicznego z farbami i bez problemu kupowałem kwas solny techniczny, siarkowy, pył aluminiowy.
W aptece nadmaganian potasu, a w sklepie z nawozami saletrę i inne cuda.
Tyle co ja eksplozji w młodości zrobiłem to samo IRA by się nie powstydziła.
A już bezczelnością było poproszenie w podstawówce z kolegami nauczycielki o pomoc w uzyskaniu triazotanu gliceryny

Dobrze że nas potem w ogóle przepuściła.
Teraz w tych czasach kryminał jak nic. Z perspektywy czasu muszę powiedzieć że dorastałem w ciekawszych czasach

A teraz? Za sam mój zestaw małego chemika który można było w sklepach kupić można by iść siedzieć.
Bo od razu by było że dragi się robi albo coś gorszego.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
No, to ja już wiem kto najbardziej na ACTA zarobi. Nie ma to jak stare, dobre sposoby... http://pl.wikipedia.org/wiki/IP_over_Avian_Carriers
Czas wrócić panowie do korzeni! żadne ACTA nam nie straszne! Więc już dziś radzę rozpocząć hodowlę.
Czas wrócić panowie do korzeni! żadne ACTA nam nie straszne! Więc już dziś radzę rozpocząć hodowlę.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
http://www.mmwarszawa.pl/401154/2012/1/ ... ry=kultura
Jak ktoś ma ochotę i mieszka nie daleko to moze się przejść;) No chyba, że popiera artystów popierających ACTA (hmmm, nie znam nikogo po za Hołdysem....).
Jak ktoś ma ochotę i mieszka nie daleko to moze się przejść;) No chyba, że popiera artystów popierających ACTA (hmmm, nie znam nikogo po za Hołdysem....).