Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Jekert:

Dziękuję, będę śledził wątek z zainteresowaniem. Na szczęście nie straciłem, bo jeszcze nie grałem, świeżo otwarte konto. Mam nadzieję, że nie spotkam się z tym błędem w krytycznym czasie ;-)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witam po krótkiej przerwie ;).
Wirus pisze:Na szczęście nie straciłem, bo jeszcze nie grałem, świeżo otwarte konto. Mam nadzieję, że nie spotkam się z tym błędem w krytycznym czasie
Luka w datafeedzie została uzupełniona więc tamten błąd nie powinien już przeszkadzać w analizie technicznej. Niestety takie awarie sporadycznie występują na każdej platformie, podobnie jak badticki. Jednak jeśli wystąpią w jakiejkolwiek sytuacji (krytycznej czy normalnej) na koncie Live, a klient na tym straci to może zgłaszać reklamację i w przypadku jej pozytywnego rozpatrzenia, środki zostaną zwrócone wraz z prowizją.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Mam pytanie czy na platformie JForex są dostępne jakies wskaźniki pokazujące statystyki np. średnie wartości z poprzednich świec, albo chociaż zakres dzienny itd ...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dukascopy z dniem dzisiejszym rozszerza swoją ofertę o:

1) nowe pary walutowe: AUD/SGD, CAD/HKD, CHF/SGD, EUR/DKK, EUR/HKD, EUR/SGD, HKD/JPY, USD/DKK, USD/HKD, USD/MXN, USD/SGD i USD/ZAR.

Są już dostępne dla kont Live. Uprzedzam ewentualne pytania i przypominam, że korona duńska jest w ERM II, dlatego wykresy z tą walutą tak "dziwnie" wyglądają ;).

2) Serwis SMS. Mamy możliwość otrzymywania smsów z powiadomieniami o:
- zaliczeniu TP/SL
- otwarciu każdego rodzaju zlecenia oczekującego
- otwarcia zlecenia market (to bardziej dla osób używających automaty)
- margin call, margin cut
- wsparcia, opory
- wpłaty, wypłąty
- alarmy cenowe
- i wiele, wiele więcej...

Możemy zdefiniować dot. której pary mają przychodzić smsy oraz czy tylko w momencie, gdy jesteśmy off-line.

Pierwsze 20 smsów miesięcznie jest darmowych, kolejne płatne 0.07 EUR za sztukę. Można wszystko ustalić w panelu konta (wejście ze strony Dukascopy -> prawy górny róg -> Login -> Live -> Entry for Traders.

Niebawem wszystko pojawi się opisane na naszej stronie w języku polskim więc proszę o cierpliwość :).

Dodano po 3 minutach:
Archanioł pisze:Mam pytanie czy na platformie JForex są dostępne jakies wskaźniki pokazujące statystyki np. średnie wartości z poprzednich świec, albo chociaż zakres dzienny itd ...
W standardzie nie ma nic takiego. Każdy z Was może mi podsyłać na bieżąco sugestie dot. nieskomplikowanych wskaźników/narzędzi, których brakuje Wam na JForex, a te najciekawsze lub najbardziej potrzebne postaramy się zorganizować ;).

Najlepiej na maila - wtedy nigdzie mi to nie zginie.

Dodano po 2 godzinach 35 minutach:

Kompletny opis po polsku co, gdzie, jak o powiadomieniach SMS już na stronie Forex Clubu. Sprawdziłem na swoim koncie - działa :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Niestety, u mnie nie pojawiły się nowe pary, a jak wyszedłem i chciałem zalogować się ponownie, dostałem komunikat, że nie jest to mozliwe. Wszedłem na stronę i zapisałem na dysku nowy plik, ale to nie pomogło. Klikając na www też nie mogę się zalogować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Wirus pisze:Niestety, u mnie nie pojawiły się nowe pary, a jak wyszedłem i chciałem zalogować się ponownie, dostałem komunikat, że nie jest to mozliwe. Wszedłem na stronę i zapisałem na dysku nowy plik, ale to nie pomogło. Klikając na www też nie mogę się zalogować.
Czy ten komunikat o błędzie pojawia się podczas uruchamiania? Bo to wygląda na zrywanie połączenia... Nie blokuje aplikacji jakiś program antywirusowy? (zbieżność określenia z Twoim nickiem przypadkowo celowa :) )
Ostatnio zmieniony 23 sty 2012, 19:19 przez Jekert, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Wchodzę na stronę http://www.dukascopy.com/europe/english ... ogin/live/, klikam JFOREX LIVE START, pojawia mi się okienko otwieranie jforex.jnlp - otwórz za pomocą - Java, klikam OK, ukazuje się logo Java, a zaraz potem załączone komunikaty.

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Wchodzę na stronę http://www.dukascopy.com/europe/english ... ogin/live/, klikam JFOREX LIVE START, pojawia mi się okienko otwieranie jforex.jnlp - otwórz za pomocą - Java, klikam OK, ukazuje się logo Java, a zaraz potem załączone komunikaty.
Czyli okno weryfikacji się nie pojawia? Wydaje mi się, że coś zrywa Ci połączenie tuż przed końcem pobrania aplikacji...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nie, weryfikacja się nie pojawia. Na priv wrzuciłem Ci szczegółowe komunikaty. Może niech ktoś spróbuje zalogować się od zera i sprawdzi, czy jest OK.

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Nie, weryfikacja się nie pojawia. Na priv wrzuciłem Ci szczegółowe komunikaty.
Błędy wskazują na niekompletność aplikacji. Spróbuj może wyłączyć na chwilę program antywirusowy lub dodać do wyjątków aplikację. A czy wersja JAVA uruchamia się?

ODPOWIEDZ