u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
Aż tak dobrze to nie - mam wgląd do internetuStforex pisze:259 Ty masz wgląd w głębokość rynku. Nie ma tam czegoś dużego na 1.3029?
U mnie jest tam poziom podaży.

A tam nic na razie nie widać - wszystko było zgrupowane tuż pod 1.3.
Okrągłe 1.3 to ładna liczba do realizacji zysku, ciągnie jak magnes dlatego oferty były tuż pod żeby sprzedać górkę. Ale jeżeli 1.3 trzyma się mimo zmasowanej sprzedaży to znaczy że ktoś kupił te wszystkie oferty i będzie chciał to pewnie sprzedać drożej.
Z tego co słyszałem kilka dni temu 1.3 nie jest już istotny (no może oprócz chwilowego zatrzymania czy małej korekty). Mowa jest o 1.3080 i tam ma się podobno odbyć prawdziwa bitwa. Zobaczymy.
Dodałem: z tym, że 1.3080 to raczej nie dzisiaj. Edek zrobił dzisiaj już ze 140 pip - całkiem sporo jak na jeden dzień.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2012, 12:48 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Stforex pisze:259 Ty masz wgląd w głębokość rynku. Nie ma tam czegoś dużego na 1.3029?
U mnie jest tam poziom podaży.
EURO-DOLLAR: Stops cleared out on the move above $1.3010, as rate
extends to $1.3015. Rate retains an underlying buoyant tone with traders
already turning their attention toward the $1.3075/80 area (high Jan3
20120. Ahead of this level offers seen at $1.3020/25 ahead of $1.3050.
Dzięki skco - 1.3020 wygląda całkiem porządnie jak na dzienny High.
Stara strefa wsparcia zaczyna się mniej więcej w tym rejonie. Teraz to opór.
Stara strefa wsparcia zaczyna się mniej więcej w tym rejonie. Teraz to opór.
jesli ktos kupowal to na dole, tak samo mozna powiedziec ze ktos na dole zamykal eSki i podjechali pod 1.3259 pisze: Ale jeżeli 1.3 trzyma się mimo zmasowanej sprzedaży to znaczy że ktoś kupił te wszystkie oferty i będzie chciał to pewnie sprzedać drożej.
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"
hehe, wiesz gra na FX nie zamyka się tylko w gierkach intraday. Banki, fundusze i inni mają zdecydowanie dłuższy horyzont czasowy. I rożne cele. Jeden kupi 100 milionów bo chce na tym zarobić w horyzoncie 3 miesięcy i ruchy rzędu 50 pips są dla niego żadne, a inny tylko dlatego, że musi dostarczyć klientowi kasę na rozliczenie zakupu maszyn górniczych i ma to gdzieś czy kupuje rynek spadający czy rosnący.anea pisze:jesli ktos kupowal to na dole, tak samo mozna powiedziec ze ktos na dole zamykal eSki i podjechali pod 1.3259 pisze: Ale jeżeli 1.3 trzyma się mimo zmasowanej sprzedaży to znaczy że ktoś kupił te wszystkie oferty i będzie chciał to pewnie sprzedać drożej.
Zresztą przy obrocie $4 miliardów dziennie 100 milionów nie wypada zbyt imponująco, tym bardziej, że nikt nie kupują od razu 100 ;-)