u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Wirus pisze:
Mighty Baz pisze:czy wcześniejsze analizy komuś pomogły w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych? Mówiąc bez ogródek, czy ktokolwiek na tych uproszczonych analizach skorzystał?
Gdy będę już miał realne konto, zapewne bardziej zainteresuję się Twoimi projekcjami. Jednak, nie lubię bezmyślnie powtarzać, wolę zrozumieć. Niestety, projekcje, które zamieszczasz, nie zawierają procesu dochodzenia do efektu, więc, jak dla mnie, wybacz, ale edukacyjnie są bezwartościowe. Wolałbym, żebyś rzucił chociaż kilka słów, na czym są oparte; np. tu opór, tam kanał, zasięg xxx, bo to_i_to blokuje. Wtedy mógłbym próbować prześledzić Twój tok myślenia; inna sprawa, czy go zaakceptuję, czy też będę szukał swojego, oryginalnego dojścia do zadowalających efektów.

O! ;-)
A ja napisze troszkę inną opinie ;)
Czy podoba mi sie dziennik? tak :) A z projekcji korzystam ale w zupelnie inny inny sposób niż kolega wyżej, nie interesuje mnie sposób dochodzenia do tych wniosków, mam swoje analizy i na nich sie opieram, i nie lubię korzystać z analiz innych osób i na nich grać, natomiast te projekcje podobają mi sie w taki spsob że jesli zrobie swoją analize a potem wchodze na dziennik i mniejsca i analiza pokrywają sie z moją traktuje to wtedy jako dodatkowe potwierdzenie, nie pokrywa mi sie, trudno ;)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Pogląd na głębokość rynku:
MNI EURO-DOLLAR: Fundamental levels (orders, options, technicals),
$1.3075/85 Strong offers/$1.3077 Jan3 high-2012 high
$1.3050 Medium offers
$1.3020/25 Medium offers
$1.3000 Strong offers/Option expiry large/Stops $1.3010
$1.29862 Int.Day high Europe, Asia $1.2973/Medium offers
$1.2975 Option expiry
$1.2950 Option expiry large
$1.2920/40 Medium offers dotted between
$1.2902 ***Current mkt rate 0724GMT Friday
$1.2890 Int.Day low Europe, Asia $1.2954/Bids here to $1.2875
$1.2877 Tech 21-dma (closed above Thus, first time since Oct31)
$1.2875 Strong demand
$1.2870 Stops
$1.2839 Thursday low
$1.2820 Medium demand/Stops

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Aghr, jak już odpuściłem sobie Aussie bo plątał się w bok przez kilka dni i piątek i w ogóle to zaraz zrobił on sobie piękne wybicie...
Co prawda kupowałem dół konsoli, a sprzedałem górę, ale jakbym to przytrzymał to byłoby ponad dwa razy więcej :-(
Oryginalny plan był TP 1.050 ale odpuściłem bo za długo frymarczył się w tej konsoli ściągany w dół rajdem na EURAUD. Co za dureń wymyślił sprzedawanie EURAUD jak edek leciał w dół? Że niby kupujesz silną walutę za lecącego w dół śmiecia?
Jak Euro się odwróciło, zaczęło się paniczne krycie szortów na EURAUD. Co dało ten idiotyczny rezultat AUD idącego w dół łeb w łeb z dolarem. Riksk on rally jakiego dawno tu nie było, a tu AUD w dół wbrew "logice". Dopiero dzisiaj zaskoczył...

Będzie ten 1.3 na edku czy znów jedziemy w dół?
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

chwilowo będę poza forum, bo zwichnąłem kolano na tym pier..nym śniegu i od poniedziałku jeżdżę na fizykoterapie. Chodzić mogę, więc jak z kimś sie umówiłem to będę na 100%, tyle ze zajęcia z rehabilitantem mam rano, stąd nie liczcie na poranne wpisy z mojej strony. Niemniej, liczę na waszą aktywność, jest tutaj sporo osób, które dość dobrze analizują wykresy.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quote »

Mighty Baz pisze:hwilowo będę poza forum, bo zwichnąłem kolano na tym pier..nym śniegu i od poniedziałku jeżdżę na fizykoterapie.
Powrotu do zdrowia życzę.
The secret of being boring is to say everything

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

quote pisze:
Powrotu do zdrowia życzę.
dzięki. :)
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

na edku pojawił się sygnał - h1/m30 up pierwszy opór okolice 1.2900 :)

natomiast pierwsze poważne wsparcie mamy w okolicach 1.2806 :o

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

wiem ze to nie jest DT, ale mam pytanie: czy okolice 1,3000 jako target jest dzisiaj realny w ciagu kilkudziesieciu minut? bo mam otwarta pozycje i nie wiem czy uciekac z zyskiem czy trzymac cierpliwie

ja sie sugeruje duzym momentum na UP i dlatego widze ten poziom jako potencjalny poziom najblizszego oporu

edit:
nieaktualne i juz nie zasmiecam

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Jak przebije się przez oferty 1.2990 to droga wolna. Na razie nieźle mu idzie.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

259 Ty masz wgląd w głębokość rynku. Nie ma tam czegoś dużego na 1.3029?

U mnie jest tam poziom podaży.

Zablokowany