ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

daromanchester pisze:
Nowisz pisze:Jeżeli większość nie chce ACTA to tak ma być.
A uważasz że ludzie rozumieją czego nie chcą?
Jak są manipulowani zalewem bzdurnych informacji i walki politycznej.
Dam sobie dżądro uciąć że 99.9% nie przeczytało zapisu tego projektu i nie ma bladego pojęcia o czym jest.
Szczerze to jestem pod wrażeniem tego co się dzieje. Tłum dał się ponieść, tylko nie wie jeszcze dokąd.
A już w ogóle fascynujące jest obserwowanie po różnych zakątkach internetu jakich ludzie używają argumentów.
A filmiki i strony które powstają z godziny na godzinę są coraz lepsze :)
Jest grupa ludzi której zależy na nie wprowadzeniu takich przepisów bo trzepią z tego kasę.
Kto czyta ten wie.... :)
Tylko czekać aż ktoś mur przeskoczy i będziemy mieli...... no właśnie co tym razem?
Takie uroki demokracji.Co mnie obchodzi że większość jest manipulowana.Jeżeli większość narodu nie życzy sobie ACTA to tak powinno być, a czy twierdzą tak bo są idiotami, bo tak im powiedział ksiądz w kościele, przeczytali o tym w internecie lub zobaczyli to w TV nie ma żadnego znaczenia.

Z góry mówię dla mniej kumatych że moja wypowiedź ma charakter ironiczny.Demokracja to najgorszy z możliwych ustrojów.Dlaczego?Odpowiedź już padła:
A uważasz że ludzie rozumieją czego nie chcą?
Jak są manipulowani zalewem bzdurnych informacji i walki politycznej.
Dam sobie dżądro uciąć że 99.9% nie przeczytało zapisu tego projektu i nie ma bladego pojęcia o czym jest.
No ale trzymajmy się pojęć.Demokracja to rządy większości a większość nie chce ACTA.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Vanguard nie chcę się wdawać w dłuższą dyskusję ale muszę coś wyjaśnić w telegraficznym skrócie żeby mnie tu nie zaczęto traktować jak masona albo prekursora nwo na forum :)
Ja rozdzielam dwie rzeczy. Prawa autorskie i prawa majątkowe.
Te pierwsze są niezbywalne i autor do końca swoich dni jest ich właścicielem.
Drugie dotyczą spraw pieniężnych czyli tantiemy itd. to możemy zbyć.
Co do praw autorskich mam mieszane uczucia (chociaż sam posiadam ich parę) gdyż uważam że ograniczają naszą kulturę.
http://www.futrega.org/wk/
Jeśli chodzi o materialne to tutaj powinno się trochę poprawić.
Artyści często i gęsto umierają w samotności i biedzie a to przykre jak ludzie potrafią szybko zapomnieć.
Zaiksy i tym podobne powinny dbać o jakieś fundusze emerytalne dla nich ale w praktyce to podobno nie wygląda dobrze.

Same wytwórnie, wydawcy i producenci (z własnego doświadczenia) to zło wcielone.
Co Cię piraci nie ukradną to zrobią to oni w białych rękawiczkach.
Próbka ich możliwości:
http://www.youtube.com/watch?v=hvc_OHkl8Nk

A tutaj moja puenta ;)
Obrazek

Dodano po 4 minutach:

Aha zapomniałbym wspomnieć o ciekawostce czyli o przyczynie powstania Hollywood :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hollywood
Na początku XX wieku zaistniały dwie przyczyny, dla których do południowej Kalifornii przenieśli się niektórzy amerykańscy filmowcy. Pierwsza to znakomite warunki pogodowe do kręcenia filmów i dużo słońca. Druga to ucieczka przed agentami Motion Picture Patents Company Thomasa Alvy Edisona, który zarejestrował patenty na kilka kluczowych wynalazków umożliwiających kręcenie i projekcję filmów, oraz kontrolował wszystkie kina na wschodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych. Kalifornia była wystarczająco daleko, aby utrudnić ściganie "pirackich" wytwórni filmowych przez agentów Edisona. Ponadto "piraci" zorganizowali tu system "wczesnego ostrzegania", który umożliwiał im szybkie zwijanie nielegalnej produkcji gdy tylko jakiś agent Edisona pojawiał się na horyzoncie.
Cóż za hipokryzja :509:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

daromanchester
rozumiem twoje podejscie, zwlaszcza jako tworca.

ale czy uwazasz ze jakiekolwiek prawo zabroni mi kupic torebke LV dla mojej zony za 15 euro z ioffer albo zestaw japonskich wiertel dentystycznych MANI 10x taniej z alibaby ?

zamknieto megaupoady i tego typu biznesy, w artykulach wspomina sie o milionach dolarow ich wlascicieli i rozowych cadillacach ... no coz teraz te megauploady odrodza sie w kraju ryzu albo Afryce.

ps - ten link nr 1 przejrze niebawem, widze ze moze byc ciekawa lektura i warto z nia sie zapoznac z otwarta glowa !
Nie wierz w trendy.

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

daromanchester pisze:
Aha zapomniałbym wspomnieć o ciekawostce czyli o przyczynie powstania Hollywood :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hollywood
Na początku XX wieku zaistniały dwie przyczyny, dla których do południowej Kalifornii przenieśli się niektórzy amerykańscy filmowcy. Pierwsza to znakomite warunki pogodowe do kręcenia filmów i dużo słońca. Druga to ucieczka przed agentami Motion Picture Patents Company Thomasa Alvy Edisona, który zarejestrował patenty na kilka kluczowych wynalazków umożliwiających kręcenie i projekcję filmów, oraz kontrolował wszystkie kina na wschodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych. Kalifornia była wystarczająco daleko, aby utrudnić ściganie "pirackich" wytwórni filmowych przez agentów Edisona. Ponadto "piraci" zorganizowali tu system "wczesnego ostrzegania", który umożliwiał im szybkie zwijanie nielegalnej produkcji gdy tylko jakiś agent Edisona pojawiał się na horyzoncie.
Cóż za hipokryzja :509:
co do hipokryzji

Obrazek

lofi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lofi »

ciekawa dyskusja. dodam ze jestem bezposrednio zwiazany z zaiksem (jestem jego czlonkiem ) i istnieje cos takiego jak fundusz socjalny i posmiertny w zaiksie

Awatar użytkownika
roby
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: roby »

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 sty 2012, 22:19 przez roby, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

daromanchester pisze:Panowie ręce do góry kto przeczytał ACTA?

http://www.mkidn.gov.pl/media/docs/2012 ... k_ACTA.pdf

Pewnie nikt :) Czytanie nie boli ale trochę czasu zajmuje.
Ale ludzie wolą klikać na FB niż marnować czas na czytanie, a co gorsza na czytanie ze zrozumieniem.
http://www.facebook.com/NIEdlaACTA/posts/196765483754797

edit: poza tym można się też skupić na zdaniach zawierających słowo 'podejrzenie'...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Nowisz

Bynajmniej nie mamy demokracji bezpośredniej.
Prawo jest takie jak chce większość posłów.
A posłowie są tacy jak ich wybierze społeczeństwo.

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

daromanchester

Tobie również nie wyszło to czytanie ze zrozumieniem za bardzo, tutaj masz chłodną analizę i wyjaśnienie dlaczego ACTA jest niebezpieczna:

http://teukros.wordpress.com/2012/01/22 ... e-wyglada/
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Vanguard pisze:

Kod: Zaznacz cały

AnonymousWiki Anonymous ✔
We have dox files and leaked documentations on many Poland officials, if ACTA is passed, we will release these documents.
tu moze byc zabawniej niz nam sie wydaje

Prędzej właśnie przez takie działania mogą być wprowadzane na prawdę restrykcyjne ograniczenia.

ODPOWIEDZ