ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Nowisz pisze:Jeżeli większość nie chce ACTA to tak ma być.
A uważasz że ludzie rozumieją czego nie chcą?
Jak są manipulowani zalewem bzdurnych informacji i walki politycznej.
Dam sobie dżądro uciąć że 99.9% nie przeczytało zapisu tego projektu i nie ma bladego pojęcia o czym jest.
Szczerze to jestem pod wrażeniem tego co się dzieje. Tłum dał się ponieść, tylko nie wie jeszcze dokąd.
A już w ogóle fascynujące jest obserwowanie po różnych zakątkach internetu jakich ludzie używają argumentów.
A filmiki i strony które powstają z godziny na godzinę są coraz lepsze :)
Jest grupa ludzi której zależy na nie wprowadzeniu takich przepisów bo trzepią z tego kasę.
Kto czyta ten wie.... :)
Tylko czekać aż ktoś mur przeskoczy i będziemy mieli...... no właśnie co tym razem?
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Obrazek

:D

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Vanguard pisze:ale moze uswiadomi ludziom istnienie innej rzeczywistosci niz ta jaka jest w tv
Jak pisałem z tego się cieszę że trochę ludzie zaczynają myśleć, szkoda tylko że zbiorowo.

Vanguard pisze:kazde prawo ograniczajace swobody obywatelskie jest nie do zaakceptowania dla mnie
Dla mnie też. Ale tutaj odbywa się właśnie granie na takich "strunach" i manipuluje ludźmi.
Nie mam co się łudzić że ustawa powstanie idealna. Takie się rzadko zdarzają.
Ale to bardzo często jest wina samych ludzi którzy szukają obejść przepisów i powodują że pojawiają się nowsze które komplikują życie szarych obywateli.
Ale nie znaczy to że nie powinniśmy wprowadzić jakiś nowych regulacji w sprawie praw autorskich. Stara ustawa jest z '94r. Wtedy prawie neta w PL nie było.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IndyInwes »

Moderator rozwiązał zagadke, ale NWO nie wyjaśni, nie ma bata.
Czasami przeglądam to forum i dostrzegam jedno... traderzy to ludzie a ludzie to idioci.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

daromanchester pisze: ...
Jest grupa ludzi której zależy na nie wprowadzeniu takich przepisów bo trzepią z tego kasę.
Kto czyta ten wie.... :)
Tylko czekać aż ktoś mur przeskoczy i będziemy mieli...... no właśnie co tym razem?
DJ Hong Kong Freezes $42 Mln In Megaupload Raids

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

IndyInwes pisze:Moderator rozwiązał zagadke, ale NWO nie wyjaśni, nie ma bata.
Wiesz porozmawiałbym z Tobą na temat praw autorskich jakbyś w swoim życiu sprzedał kilkadziesiąt tysięcy sztuk tego co sam stworzyłeś.
I do tego kilkaset tysięcy by zostało skradzionych. Wtedy miałbym pewność że masz jakieś doświadczenie i tak naprawdę wiesz o czym mówisz.
A tak to nie ma sensu żebym poruszał ten temat.

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IndyInwes »

daromanchester pisze:
IndyInwes pisze:Moderator rozwiązał zagadke, ale NWO nie wyjaśni, nie ma bata.
Wiesz porozmawiałbym z Tobą na temat praw autorskich jakbyś w swoim życiu sprzedał kilkadziesiąt tysięcy sztuk tego co sam stworzyłeś.
I do tego kilkaset tysięcy by zostało skradzionych. Wtedy miałbym pewność że masz jakieś doświadczenie i tak naprawdę wiesz o czym mówisz.
A tak to nie ma sensu żebym poruszał ten temat.
Popieram, popieram. Masz rację w 100% poza tym, ze cywilizacja zmierza ku zmierzchowi.
http://technology.xin.msn.com/technolog ... id=5792948

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

daromanchester

moze i ustawa z 94 ale w Polsce obowiazuje prymat prawa wspolnotowego nad krajowym.

co do tego ze ACTA jest tak adobroczynna to sprzeczalbym sie, chociazby biorac pod uwage fakt, ze 2 lata temu nawet na forum parlamentu europejskiego blisko 400 jego czlonkow negatywnie ocenilo proby wprowadzenia tego prawa.

J.Godson, PO:
"(...) proces tworzenia ACTA był absolutnie skandaliczny; całość prac toczyła się potajemnie, a gdy demokratyczne instytucje chciały mieć w nie wgląd (np. Parlament Europejski) tego wglądu im odmawiano. Byłoby to jeszcze do przełknięcia, gdyby proces przyjmowania był demokratyczny, oparty o parlamenty państw. Jak się jednak okazuje, zgodę na tak niebezpieczne prawo wyrazić musi jedynie Rada Ministrów i to nie na oficjalnym posiedzeniu, w drodze głosowania, ale w trybie obiegowym"
mnie tez interesuje caly ten ferment z punktu widzenia zmian zachodzacych w spoleczenstwie. spoleczenstwie cyfrowym, jak to sie ladnie mowi. ciekawe czy to cos da w dluzszej perspektywie, bo wiadomo, ze na upartego mozna szybko zmienic nazwe (tak jak zrobiono z Traktatem Konstytucyjnym UE) i przyjac ja w pakiecie ustaw, np. dot. rolnictwa albo bankowosci.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2012, 20:51 przez Vanguard, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wierz w trendy.

lofi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lofi »

hejka. akurat ja zajmuje sie zawodowo muzą (pisze muzyke itp.) i walke z piractwem uwazam za słuszną ale mysleze to co sie teraz dzieje to jakis absurd zeby pod pozorem tej walki krylo sie ograniczenie wolnosci netu.pzdr

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

Kod: Zaznacz cały

AnonymousWiki Anonymous ✔
We have dox files and leaked documentations on many Poland officials, if ACTA is passed, we will release these documents.
tu moze byc zabawniej niz nam sie wydaje
Nie wierz w trendy.

ODPOWIEDZ