tak
pr7emo tylko ze to nie chodzi o dostepnac muzyki czy filmow w internecie;] to nie jest wina piractwa

tylko naszych wytworni filmowych czy muzycznych

mimo to ze jest piractwo w internecie to zobacz ze w ciagu miesiaca czy dwóch niektore zespoly osiagaja miano platynowej plyty czy innych bzdetów... to ze Hades twierdzi w kawalkach ze ciezko mu wyzyc za to to trudno... ma pecha... nie jest najwidoczniej dobry w tym co robi ;P np. ja go nie slucham bo ma prymitywne dla mnie teksty ;P ale nie o to chodzi... chodzi o to ze zauwaz cze jak kiedys byly te wystawki w domach to zylo im sie lepiej ;P? tez nie

zyli jak normalni ludzie za normalna pensje, moze troche lepiej... nie maja co narzekac ;] popatrz sobie jakie chaty maja gwiazdy typu kukulska czy ile kasy na koncie ma nasza mlodziutka Farna ;] mimo to ze jest piractwo i nasza branza tego typu stoi naprawde kiepsko. A stany? tam piractwo jest wieksze niz u nas... tam sie wszystko wrzuca do internetu nawet jak sasiad za przeproszeniem sra w domku obok ;P i nikt z tego afery nie robi a gwiazdy buduja wille za 10mln dolarow, kupuja wyspy i samochody warte majatek. Dla zwyklego czlowieka musi byc piractwo. kupisz plyte ktorej nie jestes pewny? gdzie nie przesluchasz zadnego kawalka? Wlasnie moim zdaniem dzieki piractwu czlowiek ma wieksza szanse na wybicie sie... na to zeby zaistnieć. Facebook czy wiki uwazasz za to ze zmocni ich rynek? watpie... zabronia Ci wrzucania plikow na profil gdyz nie masz praw autorskich a wiemy ze facebook tym wlasnie sie szczyci ze ludzie dziela sie muzyka, filmami i zdjeciami... wiekszosc mojej kolekcji muzycznej wziela sie dzieki znajomym ktorzy udostepniaja pliki na facebooku... przestana istniec straca ludzi bo juz nie bedzie co robic na facebooku, Twoj dostawca internetu poprostu zablokuje Ci pewne opcje stron zeby nie byli karani bo myslisz ze policja zapuka pierw do Ciebie? watpie... pierw zainteresuja sie twoim dostawca bo to dzialanosc... bo to wieksze odszkodowania i dzieki temu maja wieksze pieniadze od nich niz od Ciebie a przeciez to o to tu chodzi