ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Anonymous rules
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/anon ... 23216.html

zobaczymy czy firmowi / rządowi informatycy zdołają się przeciwstawić Anonymous za tych drugich trzymam kciuki :) bo robią to co lubią.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

Już wkrótce wraki polskich stron rządowych zostaną przykryte wiatą.
:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Miałem nic nie pisać bo temat jest dosyć wrażliwy dla mnie osobiście ale widząc entuzjazm tutaj panujący nie sposób skomentować.
Krótko mówiąc: Macie to na co sobie zasłużyliście.
Lata braku poszanowania dla własności intelektualnej i tworzenia różnych sposobów żeby obejść prawo.
To trochę jakbyście codziennie okradali sklepy na swoim osiedlu a potem się dziwili że wprowadzono godzinę policyjną. :mrgreen:
Jaki macie problem? Odłączyć TV, internet i się odizolujecie od cenzury.
Możecie listy pisać albo gołębie pocztowe wysyłać nikt was nie ocenzuruje.
Kto nie warezował niech rzuci pierwszy kamieniem we mnie :mrgreen:
Ciekawe jakbyście napisali EA, eboka czy opracowali system i ktoś by go sprzedawał za waszymi plecami.
Przykład z dzisiaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 300#409300

Kradniecie a potem płaczecie.
A o internet się nie bójcie, sam się obroni!!!!!
By_żyło_się_lepiej pisze:nwo idzie dalej ...
Każda cywilizacja upadła i ta ma też się ku zmierzchowi. Po prostu kolej rzeczy.
Koło historii się zatacza i nic na to nie poradzimy.

Ale widzę jeden dobry aspekt tego. Ludzie się jednoczą mając wspólnego wroga i trochę zaczynają myśleć.
Zbiorowo a nie samodzielnie. Ale zawsze coś.
Cóż psychologia tłumu....
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IndyInwes »

daromanchester pisze: A o internet się nie bójcie, sam się obroni!!!!!....
Podobnie moze byc z tym forum - bez moderatorów ?
daromanchester pisze:
By_żyło_się_lepiej pisze:nwo idzie dalej ...
Każda cywilizacja upadła i ta ma też się ku zmierzchowi. Po prostu kolej rzeczy.
Koło historii się zatacza i nic na to nie poradzimy.
To zbyt pesymistyczny tekst jak na te czasy. Kto jak kto ale ja np mam przed sobą jeszcze wiele lat pięknego życia i nieprędko zaczne wysuwać takie wnioski :D

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

IndyInwes pisze: To zbyt pesymistyczny tekst jak na te czasy. Kto jak kto ale ja np mam przed sobą jeszcze wiele lat pięknego życia i nieprędko zaczne wysuwać takie wnioski :D
Przed druga wojna swiatowa pewnie wielu ludzi podobnie myslalo...
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

MajorGC pisze:Przed druga wojna swiatowa pewnie wielu ludzi podobnie myslalo...
dobre :D hehe mocne, a z tej naszej całej dyskusji i tak nici zobaczymy co będzie, podpisze czy nie, będą ścigać czy nie, wszystko czas pokaże :) bo nie da się wszystkiego zrobić od tak hop siup i jest.

http://demotywatory.pl/3657385/Pani-Bas ... an-wojenny Pani Basia :)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Bl85kwRCZc
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

http://www.youtube.com/watch?v=vhJtyrjwdf4 jak narazie z miliona filmików vblogerów dodanych w przeciagu dwoch dni na temat acta itp. ten jest warty zwrocenia uwagi, poczucie humoru go nie opuszcza
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

RAY of Sunshine pisze:Poczytajcie sobie dalej zamiast dowcipkować:

http://demotywatory.pl/3657064/UDOSTEPNIJ
jak sie zylo 20 lat temu bez tego wszystkiego? Mamo, mamo wylaczyli fejsa, po co dalej zyc... Nie ma co robic... Ooo ja zyje? Oddycham? Ooo slonce jest za oknem i jakis swiat? Powinni raz w roku wylaczac internet wzorem ramadanu, bo inaczej rzeczywiscie ludzie stana sie roslinkami.
Ale nie martwcie sie onet dalej bedzie :wink: a po gry pojdzie sie na targowisko...

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

blesS pisze:
RAY of Sunshine pisze:Poczytajcie sobie dalej zamiast dowcipkować:

http://demotywatory.pl/3657064/UDOSTEPNIJ
jak sie zylo 20 lat temu bez tego wszystkiego? Mamo, mamo wylaczyli fejsa, po co dalej zyc... Nie ma co robic... Ooo ja zyje? Oddycham? Ooo slonce jest za oknem i jakis swiat? Powinni raz w roku wylaczac internet wzorem ramadanu, bo inaczej rzeczywiscie ludzie stana sie roslinkami.
Ale nie martwcie sie onet dalej bedzie :wink: a po gry pojdzie sie na targowisko...
a jak sie zyło 200 lat temu, powinni raz na rok zabrać samochody i już nie zjesz smacznej bułki... Ale bedziesz czuł ze oddychasz ;p;p
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Dla facebooka i wiki ta akcja z niedostępnością swoich stronek jest marketingiem podstępnym i w rezultacie umocni pozycje marki.
To co trudno osiągalne jest tym czego ludzie bardziej pragną, jak z majteczkami i reszta u kobiet :lol:
Coś się na tym znam bo pisze licencjat za marketingu.
To niemożliwe żeby jakaś agencja zablokowała strony, nie upilnują tego.
Już kiedys mogli reagować jak powstała pamiętna Kazaa i torrenty.
Mimo to jestem za przemysłem fonograficznym i filmowym, bo wzrośnie koniunktura tego rynku jeżeli będzie bardziej opłacalny. To szansa dla wielu osób zaistnieć jako gwaizda i czerpać z tego racjonalne korzyści. Jeden z czołowych raperów w Polsce Hades twierdzi w swoich kawałkach że cięzko wyżyć z tego co robi. Nie szkoda mi wydac trochę kasy i cieszyc się z wartości.
Wobec tego traktuje ta decyzje in plus, ponieważ duzo ludzi znajdzie pracę i może znów wrócą kolekcje na półkach w domu tak jak kiedyś.

ODPOWIEDZ