ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
ODPOWIEDZ

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Post autor: Chrisdot »

xantiros pisze:
Damfry pisze:Podobno jednym z patentów jest, że ziarno zboża raz zasiane nie wyda kłosa który ponownie obrodzi.
Dobre, a jak plony zbiorą ? Skoro kłosa nie będzie ? Nie bardzie to rozumiem.

A co reszty i inwigilacji, tak jak pisał skco są już programy z otwartym kodem (nie microsoftu - bo temu cięzko uwierzyć) gdzie szyfruje się całe dyski i to algorytmami na dzień dzisiejszy nie do złamania (przy odpowiednim haśle a nie typu "krysia2"). Co za problem komunikacje online szyfrować. MAC adresy też już sobie można dowolnie zmieniać. Maile tez można szyfrować itd...

Jak ktoś chce to może się zabezpieczyć przed inwigilacją.
Z ziarnami jest tak, że rolnik ma co roku kupować nowe od błogosławionej Unii Europejskiej (co już zresztą czyni). Dzięki temu nie może sobie zasiać całego pola, 75% zbiorów przeznaczyć na sprzedaż, a 25% zostawić, żeby zasiać w następnym roku. On musi co roku kupować nowe ziarna...
A z tych które kupi - wyrosną normalne plony, zrobi mąkę, chleb, etc.
Ale jak zasieje ponownie, to nic nie wyrośnie.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Post autor: RAY of Sunshine »

23 stycznia 2012
Polski blackout przeciwko ACTA !
Co możesz zrobić?

http://niedlaacta.pl/

Zaczyna mnie to całe A.C.T.A "lekko" wk***iać :evil:

Dodano po 3 minutach:
Tig3r pisze:Takie rzeczy są technicznie niemożliwe (kontrolowanie internetu)
Jak to nie możliwe, jak właśnie zacznie się to dziać na naszych oczach? Możesz uzasadnić, siedzisz po prawicy Billa Gatesa,że twierdzisz, że nie możliwe, czy tylko piszesz puste slogany? Bez urazy, ale ja podaję linki do "faktów", a Ty że niemożliwe i koniec :roll:

EDIT:
Co myślicie o tym co mówi ten nawiedzony gość w poniższym linku? (dla anglojęzycznych)

http://www.youtube.com/watch?v=-tD1yaE0 ... AAAAAAAAAA
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Post autor: altmer »

RAY of Sunshine pisze: Co myślicie o tym co mówi ten nawiedzony gość w poniższym linku? (dla anglojęzycznych)

http://www.youtube.com/watch?v=-tD1yaE0 ... AAAAAAAAAA
Wnioski przedstawione w filmie wstrząsające.
(dla tych co nie znają eng) Chcą wsadzić do więzienia 25% populacji świata za uploading/downloading na/z megaupload i innych serwisów, aby mieć darmową siłę roboczą! Będziesz musiał pracować za darmo, a jak nie to do izolatki. USA, jak pokazano w filmie, coraz bardziej staje się państwem policyjnym, i to nie od wczoraj. Teraz mają się zabrać nie tylko za Amerykanów, ale i za resztę świata (ekstradycja studenta z UK i wsadzenie do paki w USA). Jak można tak nie myśleć, skoro już w przeszłości dawali bajońskie kary, na przykład jak tu podano - dla matki samotnie wychowującej dzieci kara 1 mln usd za pobranie 26 piosenek, w tym takich, których licznik pobrań wskazywał paręset tysięcy? Zabrali się za megaupload, a za bittorent nie, bo stoją za nim zbyt potężne firmy? Ładna historia spiskowa się rysuje ;)

(póki nas to nie dotyczy, to wydaje się to zbyt drastyczne aby było prawdziwe)

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Post autor: RAY of Sunshine »

altmer pisze:Chcą wsadzić do więzienia 25% populacji świata za uploading/downloading na/z megaupload i innych serwisów,
A teraz pytanie za św. gralla Forex: Ilu użytkowników tego forum lub ich członków rodzin ściągnęło kiedykolwiek przynajmniej jeden plik z tego typu serwisów? A no właśnie...
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: seba »

Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 23:23 przez seba, łącznie zmieniany 1 raz.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: marekdt »

Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: IndyInwes »

A Waszym zdaniem jak powinna wyglądać przyszłość? Rozwijamy się do przodu(cokolwiek by to oznaczało) i tyle... Pewnej grupie społecznej nigdy się nie dogodzi i wiecznie będą marudzić. Co do filmiku to w 3 minucie słychać strzały. Kiedyś chodziłem do wypozyczalni kaset wideo, później do kaset video i dvd a teraz ich własciciele nie mają pracy! Historia kołem się toczy.
Z Waszych ulubionych seriali czas przerzucic się naaaaaa??
http://www.youtube.com/watch?v=nyqDLBxq ... re=related
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 22:28 przez IndyInwes, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

Post autor: muzyk1989 »

tak sobie wszedłem na twittera anonymous i przeczytałem/zobaczyłem coś pięknego - zhackowali stronę Justina Biebera :) http://justinbieberweb.com/
Trade what You see, NOT what you expect.
Gram na H4.

Awatar użytkownika
roby
Bywalec
Bywalec

Post autor: roby »

IndyInwes pisze: A Waszym zdaniem jak powinna wyglądać przyszłość? Rozwijamy się do przodu(cokolwiek by to oznaczało) i tyle... Pewnej grupie społecznej nigdy się nie dogodzi i wiecznie będą marudzić. Co do filmiku to w 3 minucie słychać strzały. Kiedyś chodziłem do wypozyczalni kaset wideo, później do kaset video i dvd a teraz ich własciciele nie mają pracy! Historia kołem się toczy.
Z Waszych ulubionych seriali czas przerzucic się naaaaaa??
http://www.youtube.com/watch?v=nyqDLBxq ... re=related
To co napisałeś jest tak idiotyczne, że aż szkoda komentować.

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: IndyInwes »

E tam, poprostu nie lubisz pokemonów.
Czasami przeglądam to forum i dostrzegam jedno... traderzy to ludzie a ludzie to idioci.

ODPOWIEDZ