ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Najzabawniejsze jest wszystko w tym, że każdy przed monitorem myśli co za k***, co za bandyci trzeba nagłośnić sprawę!!!! 5 minut później.... o Zośka na NK ma zdjęcie w bikini :o hmmmmm ACTA jakie tam ACTA, a zresztą co ja mogę idę spać. Pomyślało 5mld ludzi na świecie....
Bardziej niż wolność słowa w internecie, przeraża mnie kontrolowanie plonów na rzecz patentów :| Podobno jednym z patentów jest, że ziarno zboża raz zasiane nie wyda kłosa który ponownie obrodzi. To jest dopiero przeje... sprawa. Szary kowalski zapyta czemu? Bo to jest zwykła kontrola żywności, kajzerka po 15zł za sztukę już niebawem. Kiedyś dziadkowie chowali karabiny i czołgi w sianie, dziś będzie trzeba chować zborze :shock:
NWO z każdym dniem bliżej :?

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

videozer
videobb
megavideo

pozamykane

czyli juz nie obejrzymy na biezaco seriali zza oceanu :/

za iiiv.info
Nie wierz w trendy.

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klepsydra »

Pablo90 pisze:I ile takich nadużyć już zostało odnotowanych? Każde prawo może być nadużywane co nie znaczy że system prawny jest zły...
Zły to nie jest. Ze wszystkich mozliwosci pewnie jest jedenym z lepszych.
Będąc dobrym, moze być przesiąknięty absurdem i niedorzecznosciami i taki jest.

Czy dla Ciebie jest naturalne gdy ktos ze znajomych przegląda ci komórke?
A to tylko znajomy a nie obcy człowiek...
Naturalne jest ze gdy daje sie mozliwosć naduzyć, to bedą wykorzystane "dla dobra wyższego"

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Tig3r,skco to dlaczego da sie to zrobic w Chinach czy Korei Polnocnej? Tam sie da zrobic to wszedzie sie da i jeszcze troche tez bedziemy oplakiwac naszych przywodcow "bogow" wierzac ze byli zeslani nam.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klepsydra »

MajorGC pisze:Tig3r,skco to dlaczego da sie to zrobic w Chinach czy Korei Polnocnej? Tam sie da zrobic to wszedzie sie da i jeszcze troche tez bedziemy oplakiwac naszych przywodcow "bogow" wierzac ze byli zeslani nam.
Da się da, ale musielibyśmy sie w takim ustroju urodzic. My już jestesmy na tyle rozpieszczeni (coś ala Grecy) że cokolwiek nam bedą chcieli odebrać, to bedziemy gryźć i warczeć

No chyba ze zrobia to sprytnie, mądrze, powoli i w miarę cicho, to im jeszcze przyklaszczemy 8)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

MajorGC

Dlatego ze tam istnieje aparat terroru państwowego.

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

Damfry pisze:Podobno jednym z patentów jest, że ziarno zboża raz zasiane nie wyda kłosa który ponownie obrodzi.
Dobre, a jak plony zbiorą ? Skoro kłosa nie będzie ? Nie bardzie to rozumiem.

A co reszty i inwigilacji, tak jak pisał skco są już programy z otwartym kodem (nie microsoftu - bo temu cięzko uwierzyć) gdzie szyfruje się całe dyski i to algorytmami na dzień dzisiejszy nie do złamania (przy odpowiednim haśle a nie typu "krysia2"). Co za problem komunikacje online szyfrować. MAC adresy też już sobie można dowolnie zmieniać. Maile tez można szyfrować itd...

Jak ktoś chce to może się zabezpieczyć przed inwigilacją.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

xantiros

Nasiona będą ale bezpłodne. Tłumaczenie tego jest takie że zapobiega to szkodliwemu krzyżowaniu z naturalnymi gatunkami. :lol:

A prawda jest taka że zaprojektowaniu nowej rośliny kosztuje bardzo dużo ale później produkcja jest już za darmo.

Tak samo np. w przypadku procesorów - duży wysiłek na projektowaniu i masowa produkcja w milionach sztuk pozwala na obecny rozkwit elektroniki i ciągłe obniżki cen.Duża ilość sprzedanego sprzętu pokrywa z nawiązka koszty projektowania i taniej masowej produkcji. To samo można odnieść do leków itd..

W przypadku roślinek jest dużo gorzej bo z jednego nasionka powstaje kilkanaście\kilkadziesiąt nowych więc nie ma w tym żadnego biznesu.

A poniżej obrazek dla uświadomienie niektórym skali problemu przechwytywanie i monitorowania całego ruchu:

Obrazek

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Już sobie nie ściągnę nowych seriali. A tak było fajnie. :(
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat