ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IndyInwes »

siersciuch pisze:http://www.youtube.com/watch?v=vhJtyrjwdf4 jak narazie z miliona filmików vblogerów dodanych w przeciagu dwoch dni na temat acta itp. ten jest warty zwrocenia uwagi, poczucie humoru go nie opuszcza
Genialne, "rządzą nami ludzie z którymi ja bałbym się zostawić psa a co gorsza pozwolic im zrobic pranie - to jest ten poziom niekompetencji" :D

Świat się nie skończy przy niewielkiej cenzurze internetu a niektórzy popadają w paranoje i pomału zastanawiają się nad rzuceniem szkoły.pracy a może nawet dziewczyny :D Samemu najłatwiej przetrwać :D W lasach będzie najbezpieczniej...

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

tak pr7emo tylko ze to nie chodzi o dostepnac muzyki czy filmow w internecie;] to nie jest wina piractwa ;) tylko naszych wytworni filmowych czy muzycznych ;) mimo to ze jest piractwo w internecie to zobacz ze w ciagu miesiaca czy dwóch niektore zespoly osiagaja miano platynowej plyty czy innych bzdetów... to ze Hades twierdzi w kawalkach ze ciezko mu wyzyc za to to trudno... ma pecha... nie jest najwidoczniej dobry w tym co robi ;P np. ja go nie slucham bo ma prymitywne dla mnie teksty ;P ale nie o to chodzi... chodzi o to ze zauwaz cze jak kiedys byly te wystawki w domach to zylo im sie lepiej ;P? tez nie ;) zyli jak normalni ludzie za normalna pensje, moze troche lepiej... nie maja co narzekac ;] popatrz sobie jakie chaty maja gwiazdy typu kukulska czy ile kasy na koncie ma nasza mlodziutka Farna ;] mimo to ze jest piractwo i nasza branza tego typu stoi naprawde kiepsko. A stany? tam piractwo jest wieksze niz u nas... tam sie wszystko wrzuca do internetu nawet jak sasiad za przeproszeniem sra w domku obok ;P i nikt z tego afery nie robi a gwiazdy buduja wille za 10mln dolarow, kupuja wyspy i samochody warte majatek. Dla zwyklego czlowieka musi byc piractwo. kupisz plyte ktorej nie jestes pewny? gdzie nie przesluchasz zadnego kawalka? Wlasnie moim zdaniem dzieki piractwu czlowiek ma wieksza szanse na wybicie sie... na to zeby zaistnieć. Facebook czy wiki uwazasz za to ze zmocni ich rynek? watpie... zabronia Ci wrzucania plikow na profil gdyz nie masz praw autorskich a wiemy ze facebook tym wlasnie sie szczyci ze ludzie dziela sie muzyka, filmami i zdjeciami... wiekszosc mojej kolekcji muzycznej wziela sie dzieki znajomym ktorzy udostepniaja pliki na facebooku... przestana istniec straca ludzi bo juz nie bedzie co robic na facebooku, Twoj dostawca internetu poprostu zablokuje Ci pewne opcje stron zeby nie byli karani bo myslisz ze policja zapuka pierw do Ciebie? watpie... pierw zainteresuja sie twoim dostawca bo to dzialanosc... bo to wieksze odszkodowania i dzieki temu maja wieksze pieniadze od nich niz od Ciebie a przeciez to o to tu chodzi

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

siersciuch pisze:a jak sie zyło 200 lat temu, powinni raz na rok zabrać samochody i już nie zjesz smacznej bułki... Ale bedziesz czuł ze oddychasz
:clap: :564:
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

prawda jest taka że w polsce musisz byc megautalentowany albo wygrać program w telewizji zeby na tym zarobić, najczęściej kase mają ci, od których stacje tv kupują klipy, i tu nie chodzi o to że ktoś jest cienki. Jeżeli młody ma perspektywę, że po co się starać skoro i tak to wszystko będzie za free w internecie to zaprzestaje rozwoju w tym kierunku, bo ma świadomość że z tego nie wyżywi rodziny. A ogólnie konsensus z tego jest iż lepsze muzyka i filmy by powstawały czyli lepsze emocje by cie bawiły. Za to warto wydać pieniądze bo zyje się tylko raz, a to co cię ominęło juz nie wróci. Dobrze że twoi znajomi na FB udostępniaja kolekcje, napewno znajdą jakiś sposób obejścia ograniczeń. Ja pobieram z fileserve czy filesonic. Ruskie serwery na pewno nie pójdą na to żeby blokowac witryny i tam przepłynie kapitał, chiny postąpią podobnie. Jak wczesniej pisałem nie upilnują wszystkich pobierających nielegal, nie pozamykają przecież milionów jak nie miliardów ludzi, gdzie by złomowali elektronike?
Nagle takie liberalne USA zablokują większość witryn z downloadem?, nie grał bym pod to.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

pr7emo pisze:Nagle takie liberalne USA zablokują większość witryn z downloadem?, nie grał bym pod to.
Liberalne USA? Proszę Cię przestań oglądać TV:

http://newworldorder.com.pl/artykul,324 ... twierdzona
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

no tak... tylko szczeze dzisiejsze gwiazdy 70% majatku maja z koncertow, wywiadow, reklam ;] internet jest miejscem ich wyłonienia sie... oni maja gdzies te platynowe plyty tak szczeze bo wiedza ze internet im wiecej pomoze dlaczego? na miano platynki musza sprzedac 100tys. plyt. hmmm w polsce plyta kosztuje powiedzmy 50zl... to jest jakies 5mln zlotych gdzie z tego artysta dostaje jakies 20-30%, reszta to marża sklepow, wytwornia, podzial na ekipe w zespole i wiele wiele innych oplat zwiazanych z wytwórnią płyt muzycznych. mysle ze nawet przesadzilem z tymi 30%... na 20% bym sie zatrzymal. a za koncerty biorą po 50-100tys zl ;] (przyklad: marylka za noc sylwestrową w tym roku 50tys. zł gdzie w zeszlym roku górniak czy doda wzieła jak dobrze pamietam 100tys zł ;)) i czesto koncertuja po 3-4 razy w tygodniu kiedy sa na fali ;] zle im? watpie. tak jest ze wszystkim. i nie tylko w polsce ale przedewszystkim na swiecie

co do sprzedazy plyt ;P sam nawet przesadzilem z tymi 20% ;] to zaledwie 5% ze sprzedanej plyty wiec oni maja to gdzies ;P to wytwornie na tym raczej zarabiaja niz sam artysta ;)
http://pga.blox.pl/2008/04/Ile-artysta- ... plyty.html
Ostatnio zmieniony 22 sty 2012, 13:04 przez Krzysiu89, łącznie zmieniany 1 raz.

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

By_żyło_się_lepiej pisze:kufa! tu nie idzie o piractwo!
Ocenzurowanie całkowicie internetu jest niemozliwe.Nie zaczną wsadzać ludzi do więzienia za jakies pojedyńcze piractwo. Maniakalno-depresyjne stany graczy pozbawionych nowego badziewia mogą skutkować samookaleczeniami - rewolucja wymaga ofiar. Pierwszy do odstrzału jest On :D
http://www.youtube.com/watch?v=YM_sXx0l ... re=related

Podsłuchy, pełna kontrola i co jeszcze? Dajcie sobie siana :P
Za 10, 20 czy 200 lat wolna ameryka sama by się wykończyła. Obama nie miał wyobru. Co do małej ingerencji w brudy w internecie to jestem za.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2012, 13:17 przez IndyInwes, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

IndyInwes pisze:Za 10, 20 czy 200 lat wolna ameryka sama by się wykończyła. Obama nie miał wyobru. Co do małej ingerencji w brudy w internecie to jestem za.
jakie brudy? o czym dokladnie mowisz;P? chodzi Ci o takie filmiki jak pokazales typu bede gral w gry ;D? a co w tym zlego? moge sie zalozyc ze nie raz jakis brud ktory Cie bawil publikowales w internecie czy pokazywales kolegom na telefonie czy w domu... mamy miec zabronione smianie sie? mamy byc pozbawieni humoru? rozrywki? daj spokoj... niedlugo bedziemy takim dzikim narodem ze malpy wieksze prawa beda miec od nas a my bedziemy siedziec w klatkach i gapic sie w sciane bo nam nic nie bedzie wolno...

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

http://www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9iJY tu w calosci popieram krzysiu89

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

Brudów w internecie jest cała masa o przeróżnej tematyce. Jedne są śmieszne drugie mniej... punkt patrzenia zalezy od punktu siedzenia. Nikt nas całkowicie niczego nie pozbawi. Wszyscy boją się zmian ale wraz ze zmnianami w kulturze, nauce, w mediach, w zasobach naturalnych czy jak by to ująć potrzebne są zmiany w prawie bo bez nich rzeczywiscie nastałby chaos. To nie jest koniec świata - to dopiero początek, rozwijamy się i nie stoimy w miejscu. Artysci juz zacierają zęby a Wy przesadzacie.

Jakich mamy nieudolnych polityków, wiadomosci to prawdziwe scine-fiction. Nadal są przy władzy. Jest masa gorszych świństw dotyczaca poszczególnych grup społecznych niz jakaś tam mała ingerencja w piractwo.

ODPOWIEDZ