..:: Harmonic by Krzysiu89 ::..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

http://www.mediafire.com/?wemjwiyyjr0 prosze bardzo ;) powinno działać ;)

Awatar użytkownika
Mario104
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mario104 »

Działa elegancko :)
Dzięki wielkie :wink:
ps. Widzę ,że grasz podobnym systemem do mojego 8) .
Tak że dużo pipsów !

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

;) powodzenia, warto popatrzec na AUD/USD cos moze sie tam tworzyc ;)

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Wchodzimy w zmodyfikowanego Motyla ;) powód na ten ruch? mało że motyl to i jestesmy na granicy oporu trójkąta. Wątpie żeby przy wzmacniającym się dolarze przebił opór
Wejście - 1.04572 SL 1.05690 TP 1.03250
pozostałe bez zmian. Małe spadki czekamy na jakieś konkretniejsze ruchy, myśle że po info o grecji coś się mocniej ruszy. Oby w pomyślną strone ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

dzis postaram sie wszystko pozamykac ale jezeli cos bedzie na minus zostawie na nastepny tydzien, nie lubie zostawiac otwartych pozycji na weekend bo to roznie moze byc ;) potem zrobie male podsumowanie kazdego tygodnia (pierwszych dwoch dni) gdyz potem bedzie mi latwiej podliczac caly miesiac ;)

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

PODSUMOWANIE TYGODNIA

Niby to tylko dwa dni ale rynek mi nie zaoszczędził nerwów ;)
zamknąłem tylko pozycje zakończone na plusie bądź na zero przed weekendem ponieważ tak jak mówiłem nie lubie na weekend zostawać z otwartymi pozycjami chociaż nie raz coś zostawie ale w tym tygodniu nie jestem pewny rynku i weekend poświęce na poczytaniu o harmonii i przeanalizowaniu rynku ;)
ZAMKNIĘTE POZYCJE W TYM TYGODNIU:
USD/CHF: -50pips
EUR/USD: +30pips
USD/CAD: +30pips

GBP/AUD: +7pips / zamknięte ze względu na strach ponieważ utworzył się na H1 gartley, przeanalizuje w weekend i zobacze czy wejde w to jeszcze raz.

OTWARTE POZYCJE NA WEEKEND:
NZD/USD: -47pips / została otwarta ze względu na stratę i czekam aż dojdzie do fibo 161,8%, tam moze sie dopiero odbić... liczyłem na wcześniejsze łapanie dołków ale jednak jeszcze jest niezdecydowane.
EUR/USD: -23pips / no tu jest problem niby mamy tą harmonie na H4 ale rynek jest niezdecydowany dzisiaj totalnie, poczekamy na poniedzialek co pokaże.
AUD/USD: -31pips / tu mi ciężko to przeanalizować, może ktoś doradzi? głębiej się zastanowie nad tym w weekend

Po zakmniętych pozycjach jesteśmy na +17pips... mam nadzieje że reszta poprowadzi mnie do następnych plusowych pozycji i zmieni kierunek na odpowiedni ;).
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, 23:00 przez Krzysiu89, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Krzysiu jaki jest dokładnie Twój sposób wchodzenia w pozycję, bo widze często ,ze znajdziesz jakąs formację HT i dopiero jak jest reakacja na tym poziomie to wchodzisz w trade?
Tak to widzę na EUR/USD ile już wówczas pipsów straciłeś. Nie lepiej próbować na podstawie HT na samym szczycie?
Ja jak już gram Ht to próbuję wchodzić sell limit na jakimś fibo i następnie na BE przestawiam a jeżeli na ważnym poziomie to się dzieje i bedzie reakacja że powstanie jakieś PB lub engolf to nie wykluczone że wejście kolejne na podstawie Price Action.
Co do AUD/USD ja mam ZO 1.0500 ale nie jestem do konca przekonany z tym setupem bardziej mi pasuje NZD/USD. Natomiast na AUD/USD wychodzi duzy SL dosyć, zobaczymy co w pnoedziałek zrobią, dzis do wzięcia mojego ZO zabrakło 17 pipsów
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

tak zgadza sie tu byly za szybko podjete decyzje co do wejscia... przewaznie wchodze jak osiągnie dane fibo i na mniejszym interwale typu 30M bądź 1H (bardziej wiarygodny) pokaże mi świeca znak na wejscie dopiero wchodze. Tu duzo bledow mam nadzieje ze nie bede tego zalowal... EUR/USD było to drugie wejscie moje gdzie czekalem na przebicie wsparcia po przebiciu wszedlem ale juz duzo nie spadlo niestety... myslalem ze bedzie dzis wieksza korekta ale mnie zmartwili... kiepski dzien na amerykanskiej gieldzie i brak odzewu ze strony grecji na ktory bardzo liczylem;P

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Krzysiu moja rada jest taka kreśl formacje ręcznie bo nieraz te wszystkie wskaźniki nie działają prawidłowo i nie wszystko pokazują oto przykład,sprawdź czy twój wskaźnik to pokazuje ,ps mogę się założyć że pewnie nic takiego nie widzi

ODPOWIEDZ