..:: Harmonic by Krzysiu89 ::..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

sprawdzalem sprawdzalem ;) wiem o tym ze czasami to sa falsze ;) zawsze probuje sprawdzac te formacje ;) dzieki za rade i przeanalizuje edka w weekend ;P ciekawie sie zapowiada ;>

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

GOLD przeanalizowany został dziś doszczętnie przy pomocy także MERLINA który ukazał mi w tym duzą formacje 5-0 na H4 ;) gdzie ja widzialem tylko 5-0 na 1H ;) no i na tym sie skupimy w najblizszym czasie... MERLIN widzi tez formacje gartleya na M30 ale ja zostaje przy założeniu ze impuls z gartleya juz sie wyczerpal przy oporze na ktorym wlasnie stoimy ;) heh.
czeka nas odbicie w niedziele od fibo 161,8% ? co by oznaczało w 90% prawdopodobieństwo wykonania formacji 5-0. I po raz czwarty zaatakowanie oporu i miejmy nadzieje ze wkoncu udany i czekalby nas atak na 1700 gdzie czekaja na nas kolejne opory i fibo ~150-161.8% gdzie zadzialala by wlasnie duza formacja 5.0 z interfalu H4 ;) i powrót do 1580? ciekawie zapowiada sie wpatrywanie w złotko ;) ja osobiscie przystepuje do proby zarzucenia eSki i czekania na wykonanie malej formacji 5.0 ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Zakładasz ruch złota w dół i jednocześnie przyjmujesz, że wzmocnienie dolara na EUR USD się skończyło mimo, że nie osiągnęliśmy żadnego z zasięgów nietoperza na tej parze, ani nie został on zanegowany. Z tego by wynikało, że EUR musi umocnić się dość znacznie.
Pytanie tylko, co będzie podstawą tego wzrostu?
Po tym co napisałeś wygląda to tak, jakbyś grał swoje mieszane odczucia a nie formacje harmoniczne.

Dodam tylko, że zwieńczenia formacji harmonicznych lubią być retestowane przed osiągnięciem, któregoś z targetów.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

hm ten ruch w dół na złocie nie jest duzy?mowie oczywiscie o malej formacji 5.0 on jest wstanie osiagnac go w niedziele w nocy przy konsolidacji edka... to jest ok. 130 pipow gdzie w historii złoto w nocy przy sesji azjatyckiej potrafilo w ciagu 5h wybic 220-250 pipow. a do duzego targeta z formacji 5.0 ma jeszcze troche drogi. A edek do skonczenia formacji z H4 szczeze ma juz niewiele bo zaledwie ok. 70pipow ;) gdzie sa silne opory przy 1.30... Po za tym zloto jezeli przebije swoj opor to osiagnie target C formacji w ciagu 1 sesji i jak wiemy nie potrzebuje duzych ruchow na edku zeby to osiagnac. (historia 25.10.2011 edek konsolidacja, złoto ponad 500pipow w gore) a myslisz ze grecja tak sie predko dogada z bankami o długu? mysle ze do do jakiegos wtorku srody nas przytrzyma w tej konsolce i ruchy na gieldzie raczej beda nami dyktowac ;)
oczywiscie to jest tylko moja opinia. Moge sie mylic i nie bierz tego do serca ;P jestes bardziej doswiadczonym traderem odemnie wiec masz prawo myslec inaczej ;)

po za tym ja edka prawdopodobnie zamykam pozycje i zostawiam w spokoju... za niepewny jest ten Pan zeby w niego inwestowac ;/ za duzo sie dzieje...

jeszcze zobaczymy jaka utworzy sie pierwsza swieca na złocie i zobaczymy jaka pozycje przyjmiemy

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Krzysiu89 pisze:oczywiscie to jest tylko moja opinia. Moge sie mylic i nie bierz tego do serca ;P jestes bardziej doswiadczonym traderem odemnie wiec masz prawo myslec inaczej ;)
Wydaje mi się, że różnica między nami sprowadza się do tego, że Ty starasz się myśleć, a ja staram się przestać myśleć :wink:

Na EUR USD H1 mamy formację harmoniczną niedźwiedzią, a na W1 byczą. Żadna z nich nie jest ani ukończona ani zanegowana. Przy czym nie ma przeszkód, żeby zostały one zrealizowane jedna po drugiej. Dlatego uważam, że przedwcześnie skazałeś tę pierwszą na porażkę.

Sam nieraz uciekałem z dobrej pozycji zajętej u zwieńczenia harmonijki, bo mi się wydawało, że ruch się wyczerpał. A potem szło 3-4 razy tyle w moim kierunku. Ale też nie twierdzę, że się jakoś świetnie znam...

Pozdrawiam i powodzenia.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

no ja mam eSke na edku, zrobilem blad i nie poczekalem do fibo 23% z duzego ruchu spadkowego, i do fibo 150-161,8 z formacji motyla na h4 ;) i nie wiem czy przeczekac czy zamknac pozycje z niewielka strata i patrzec co sie wydarzy

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

a macie moze wskaznik na formacje ABCD ....?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

takowego nie posiadam ale do tego chyba az tak wskaznik nie jest potrzebny ;) latwo to znalesc ;) ale szczeze nie wiem czy jest taki... napewno sie znajdzie, mi osobiscie nie jest potrzebny i nie interesowalem sie nim

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Krzysiu89 pisze:takowego nie posiadam ale do tego chyba az tak wskaznik nie jest potrzebny ;) latwo to znalesc ;) ale szczeze nie wiem czy jest taki... napewno sie znajdzie, mi osobiscie nie jest potrzebny i nie interesowalem sie nim
jest taki...

mi chodzi o taki co jest na tej stronie :
http://www.fx360.com/charts/Index.aspx

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

no to zaczynamy kolejny tydzien zmagan... zaczalem odrazu od zamkniecia pozycji na E/U z +19 pipami zysku ;) weekend mnie pocieszyl bo juz martwilem sie ze bedziemy miec niezla strate ;) wole dalej nie ryzykowac gdyz SP500 idzie ostatnio w parze z edwardem i czeka nas jeszcze ok. 170-500pipow wzrostow na SP500 gdyz tworzy nam sie tam formacja motylka ktora calkiem ladnie nam sie prezentuje. Co przekonuje mnie do tego aby otworzyc krótką pozycje z tp lekko ponad fibo 127% ;) nie bede zbytnio ryzykowal ;). takze jeszcze dzis zamierzam otworzyć golda na krótką pozycje tak jak przedstawialem do formacji 5-0. z dosyć ciasnym sl.
zamknelismy pozycje AUD/USD ze wzgledu na to ze formacja moim zdaniem sie dosc za bardzo rozjechala... szkoda ryzykowac wieksza strate, -39pips.
Co z USD/CAD - otwieramy pozycje: Wejście 1.01538 SL 1.01180 TP 1.02320
i zostawiamy otwarta pozycje na NZD/USD zmniejszamy tylko SL do 0.81970.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ