Jak będzie zapotrzebowanie, to kolejny "eksperyment" zrobię pod względem straty lub zysku. Nie będzie czysto przypadkowy, bo do losowego wyboru instrumentu i kierunku, dołożę ręczne zarządzanie pozycją ;-)
Wirus pisze:30-35% dobrych traderów, nie ma sensu ślęczeć nad analizami
Ależ ja nigdzie tak nie napisałem. Stwierdziłem tylko, że zszokowała mnie trochę informacja o tych 30-35%.Halflife pisze:nie rozumiem dlaczego się uparłeś, że dobry trader musi mieć powyżej 50% skuteczności.
Zgodzisz się ze mną, że jeśli losowo wyjdzie 5 na 5, to zamiast ślęczeć nad wykresami, lepiej rzucić kostką? ;-)jeśli mamy w tygodniu 3 zyskowne i 7 stratnych transakcji i stosujemy sztywny stop 30 pips a nasz RR to 1:3 to stracimy 210 pips, a zarobimy 270 czyli ogólnie +60, w przypadku RR 1:4 to -210+360=150, a 1:5 -210+450=240.
Mój kontakt z forexem jest o wiele krótszy, ale staram się przede wszystkim zrozumieć, a poza tym wybrać najlepszy dla siebie sposób... chciałem napisać "zarabiania", ale może "nietracenia pieniędzy" będzie lepiej ;-)Żeby nie było nie uważam się za eksperta, to tylko moje luźne przemyślenia poparte prawie rocznymi zmaganiami z rynkiem
Dlatego przeprowadzę następny "eksperyment", o którym wspomniałem wcześniej.i cel do którego dąże czyli zapomnieć o skuteczności, a skupić się na trzymaniu zyskownych pozycji jak najdłużej
Zgadzam się po prostu nie sądzę żeby było to możliwe,ale chętnie zobaczę ten drugi eksperyment. Jak ci się uda to udowodnić to z pewnością zapiszesz się w historii tego forum, a w daytradingu zamiast poziomów będziemy sobie podawać numery oczekWirus pisze: Zgodzisz się ze mną, że jeśli losowo wyjdzie 5 na 5, to zamiast ślęczeć nad wykresami, lepiej rzucić kostką?
Halflife pisze:w daytradingu zamiast poziomów będziemy sobie podawać numery oczek.