EUR/USD wątek V

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

U mnie wszystko po staremu. Wyznaczona linia wsparcia zadziałała (1,2622).

Cóż, czarny scenariusz realizuje się z iście piekielną precyzją. Myślę jednak, że wspomniany poziom wcale nie musi być trudny do pokonania. Dopomóc w tym scenariuszu może Pani Angela Merkel, która jak osioł tkwi przy swoim i każe wszystkim zaciskać pasa. A to droga w jedną stronę na tym indeksie - do dołu.

Kolejny super hiper giga ważny poziom to 1,2470. Dalej moim zdaniem nie ma już nic poza jakimiś matematycznymi ładnymi poziomami typu 1,20 lub 1,10.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Aktualizacja wykresu. Poziom 1,2622 to widoczna podłoga dla rynku.

Ciekawe, czy już za chwilę wybijemy dziurę głową w górnym ograniczeniu 2-miesięcznego kanału. Wygląda na to, że dowiemy się jeszcze w tym tygodniu, najpóźniej w poniedziałek next week.

Rynki podciągane w górę.... będzie z czego spadać ;)

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

:!:

lajza
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lajza »

ja to widzę tak:
:idea:

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

A ja to widzę tak. Ale jutro mogę to widzieć inaczej

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

U mnie wykres bez zmian. Jak już gdzieś wcześniej napisałem uważam, że ewentualna korekta (która obecnie ma miejsce) nie powinna wyjść powyżej 1,2970. Nawet gdyby ten próg został pokonany to absolutnym sufitem z gazobetonu dodatkowo zbrojonego jest poziom 1,3150.

Mnie w tej chwili cieszy jedno. Coraz więcej poważnych analityków uważa, że rynek jest w tej chwili sztucznie podciągany, a prawdziwe atrakcje pojawią się na przełomie luty/marzec. W pełni przychylam się do tej tezy.

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

odnośnie wypowiedzi poprzednika.

Cały rynek jest sztuczny. Spadki także były sztucznie kreowane. Patrząc od strony technicznej obecny ruch korekcyjny jest proporcjonalny do ruchu spadkowego. Owszem bardziej jestem zwolennikiem korekty pędzącej gdzie fala b ustanowi nowe minima (scenariusz taki nadal jest możliwy, ale już mniej prawdopodobny) Za sprawą takiego odreagowania jest zachowanie SP 500 - ten pokonał istotne poziomy na interwale miesięcznym i w niedługim czasie będzie testował długoterminową linię trendu. Pytanie tylko, czy starczy sił?
Obecnie zakładam technicznie większe odreagowanie na GBP/USD tam ruch korekcyjny powienien być znaczny ze względu zakończenia dużej 5 falowej struktury (eurodolar korekta dużej fali 3) i spadki.na EUR/GBP. Na chwilę obecną scenariusz taki się nie sprawdza (wyniki fundamentalne)
Zgadzam się, że większe tąpnięcie na eurodolarze powinno nastąpić luty/marzec.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

jeśli eurodolar wyrysował właśnie przedział kanału to w razie korekty szykuje się ostry zjazd w dół z najbliższą świeczką przystawną do wzrostowej
jestem jednak optymistą jeśli chodzi o tą parę i zakładam wzrosty na moim rachunku

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Poziom 1,2970 działa znakomicie. Mały pinbar negujący opór to znak, że łatwo nie będzie. Coś mi się widzi, że będziemy się teraz kotłasić w konsolidacji z grubsza w okolicach 1,2866 - 1,2970.

A propos EUR/USD, teorii spiskowych i prognozowanego przez co poniektórych końca kryzysu polecam dowcip przypomniany przez Krzysztofa Rybińskiego z wczorajszego artykułu na Forsal.pl
http://forsal.pl/artykuly/585676,rybins ... oncie.html

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

:idea:
z perspektywy srednioterminowej wygląda na promocje

100% rozszerzenia fibo 1,48a-1,34b-1,41c=1,27143
objęcie Hossy od formacji świecowej
niedowartościowanie od wskażników instrumentalnych
słabnąca siła trendu
wsparcie od podwójnego dna z 2010r

ODPOWIEDZ