EUR/USD wątek V
pytałem wcześniej i pytam teraz co to jest ? i o czym to świadczy?Formacja motyla w formie wzrostowej. warunki .....AB/XA = 0,786 (w wersji zmodyfikowanej 0,5 do 0,786)
BC/AB = 0,382 do 0,886
CD/BC = 1,618 do 2,618
AD/XA= 1,272 do 1,618
(w wersji zmodyfikowanej 1,13 do 1,618)żaden wskaźnik tego nie pokaże
BC/AB = 0,382 do 0,886
CD/BC = 1,618 do 2,618
AD/XA= 1,272 do 1,618
(w wersji zmodyfikowanej 1,13 do 1,618)żaden wskaźnik tego nie pokaże

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odnośnie pytania Merlina.
Uważam, że trzymanie się sztywnych zależności formacji harmonicznych nie ma do końca sensu. Wierzę w formacje harmoniczne, ale bardziej zwracam w tych strukturach uwagę na proporcje pomiędzy falami. Jest duża ilość formacji lustrzanych, które mają taką samą częstotliwość występowania, co klasyczne. Oprócz lustrzanych formacji są formacje, gdzie wierzchołek fali BC jest nad wierzchołkiem XA i te struktury sprawdzają się podobnie, a nawet lepiej ponieważ to układ korekty nieregularnej Eliota - wyjście fali 3 (przykład duża fala 3 widoczna na interwale D i W - eurodolar)
Nie wykluczam, że to co przedstawił Merlin się nie sprawdzi. Ale nadal utrzymuję, że obecny ruch jest ruchem korekcyjnycyjnym po dużej fali 3 w ramach najtrudniejszej fali 4.
Jeżeli moja teoria ma się sprawdzić kurs eurodolara nie może pokonać wierzchołka fali 1, który wypada na mierzeniu 61.8% fali 3 (1.3235)
Dodano po 3 minutach:
Rynek obecnie porusza się w klinie, który może utworzyć formację RGR. Ta jeżeli się sprawdzi potwierdzi słuszność założeń Merlina
Uważam, że trzymanie się sztywnych zależności formacji harmonicznych nie ma do końca sensu. Wierzę w formacje harmoniczne, ale bardziej zwracam w tych strukturach uwagę na proporcje pomiędzy falami. Jest duża ilość formacji lustrzanych, które mają taką samą częstotliwość występowania, co klasyczne. Oprócz lustrzanych formacji są formacje, gdzie wierzchołek fali BC jest nad wierzchołkiem XA i te struktury sprawdzają się podobnie, a nawet lepiej ponieważ to układ korekty nieregularnej Eliota - wyjście fali 3 (przykład duża fala 3 widoczna na interwale D i W - eurodolar)
Nie wykluczam, że to co przedstawił Merlin się nie sprawdzi. Ale nadal utrzymuję, że obecny ruch jest ruchem korekcyjnycyjnym po dużej fali 3 w ramach najtrudniejszej fali 4.
Jeżeli moja teoria ma się sprawdzić kurs eurodolara nie może pokonać wierzchołka fali 1, który wypada na mierzeniu 61.8% fali 3 (1.3235)
Dodano po 3 minutach:
Rynek obecnie porusza się w klinie, który może utworzyć formację RGR. Ta jeżeli się sprawdzi potwierdzi słuszność założeń Merlina
Mi sie wydaje MERLIN ze raczej jest to nie wykonalne, moze masz racje moze tu jest ta formacja harmoniczna ale... no wlasnie, kiepska sytuacja euro, jezeli mialo by to sie sprawdzic to wychodzi na to ze sytuacja w europie sie poprawia, gracja uratowana, hiszpania portugalia i kryzys zażegnany a mi sie wydaje ze przyjdzie zaraz wieksza fala kryzysu jezeli juz sie wspomina o wyjsciu grecji z euro, obnizenie ratingu niemcom itp. a banki sie nie zgodza na obnizenie dlugu grekom, raczej nie realne, jedynie co to wojna US z Iranem moze oslabic dolara i wyprowadzic troszke na prostą EURO chociaz oni sami sie zjedzą bo niebawem oglosza niewyplacalnosc grekow... mi sie wydaje ze jest tu realna zmodyfikowana harmonia motyla. dojscie do 1.30100 tak jak to chlopaki pisza na daytraidingu i potem odbicie od oporow i spadek po kolejnych kiepskich info ze swiata ;P
Dodano po 48 minutach:
druga opcja która potwierdza moją myśl na temat Edka to jest dojscie z głównego impulsu do fibo 23,6% tam jest wlasnie nasz fibo 161,6% z ruchu przez nas wyznaczony w harmonii motyla... jestesmy teraz na 22% fibo z głównego impulsu wiec ten kawalek jeszcze wzrostów mamy
Dodano po 48 minutach:
druga opcja która potwierdza moją myśl na temat Edka to jest dojscie z głównego impulsu do fibo 23,6% tam jest wlasnie nasz fibo 161,6% z ruchu przez nas wyznaczony w harmonii motyla... jestesmy teraz na 22% fibo z głównego impulsu wiec ten kawalek jeszcze wzrostów mamy

sesje rekordowe 8 .Jeżeli ktoś używa formacji harmonicznych to musi zdawać sobie sprawę z tego że trzeba wziąć pod uwagę pewien procent błędu,chodzi o to że punkty zwrotne nie zawsze będą wypadały idealnie na wzniesieniach fiboKrzysiu89 pisze:co uwazasz za rekordowe sesje? zgadzam sie z Toba jako ze przy czystej analizie technicznej to jest to mozliwe ale nie gdy europa łapie totalny dół. jest tragicznie w eurostrefie... ja zastanawiam sie czy w ogole w EUR/USD inwestowac pieniadze bo tu jest wszystko mozliwe na tej parze
tu masz przykład ,mamy Gartley'a i nie jest on idealny ale zadziałał prawidłowo ,żaden wskaźnik też go nie wykrył,mamy podział na formacje idealne i nieidealne które sprawiają że mamy wątpliwości i o tym właśnie pisze,jeżeli ktoś mi coś zarzuca to znaczy że kompletnie nic nie rozumie o co mi chodziKrzysiu89 pisze:co uwazasz za rekordowe sesje? zgadzam sie z Toba jako ze przy czystej analizie technicznej to jest to mozliwe ale nie gdy europa łapie totalny dół. jest tragicznie w eurostrefie... ja zastanawiam sie czy w ogole w EUR/USD inwestowac pieniadze bo tu jest wszystko mozliwe na tej parze
analiza techniczna praktycznie zawsze idzie w parze z fundamentami... czesto jest tak ze to poprostu fundamenty nachodza z analiza techniczna. Nie wiem czy to przypadki ale za czesto tak jest...

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Sprostowanie przedostatniego zdjęcia (ostatnie usunięto)
Chodziło mi o 1 na poziomie 1.3500.
Jeżeli tym razem zdjęcie zostanie usunięte będzie to ostatnia moja wizyta na tym forum szukajcie mnie na innych pod tym samym nickiem
Jeżeli tym razem zdjęcie zostanie usunięte będzie to ostatnia moja wizyta na tym forum szukajcie mnie na innych pod tym samym nickiem
nie dziw sie,ze twoje posty sa usuwane, jest na nich kilka niejasnosci.Bemowo pisze:Sprostowanie przedostatniego zdjęcia (ostatnie usunięto)
fibo ,,go gory kolami'' i wyznaczone od tak sobie, gdzies w trakcie ruchu
o Elliocie to nawet nie wspominam
watek DT przywita cie z otwartymi rekami