FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Camel4
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Camel4 »

Medin pisze:
Czy ten lewar jest z automatu czy muszę sam wybrać/wnioskować czy wystarczy odhaczyć odpowiednią opcję??? (M)
Teraz się chyba wybiera bo kiedyś było możliwe tylko 1:100.
Zresztą wejdz na stronę broka i kliknij na zalozenie konta. Tam masz formularz to sobie zobaczysz co jest do wyboru.

radse
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: radse »

Jeśli zdecydujecie się założyć w salcie rachunek to na profilu facebookowym właśnie zamieścili promocję. Z tego co rzuciłem okiem to przez 120 dni od założenia konta zbierać trzeba punkty za obrót i wymienione zostaną one na nadrody. Szkoda że dotyczy to tylko nowych klientów, no ale skoro ja nie mogę to może komuś innemu uda się zgarnąć ipada.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Odnosnie przenosin starych kont na nowe.

Obecnie jest chyba ostatnia tura przenosin, na ktora w koncu sie zalapalem. Nie wiem czy szczesliwie. Potestuje przez jakis czas i sie okaze.
Poinformowano mnie ze konto bedzie przeniesione z dniem 21stycznia i po moim pytaniu swap ktory urosl na paru pozycjach bedzie przeniesiony jako czesc depozytu. Mysle ze to calkiem fer z ich strony i zastanawiam sie czy to za sprawa ostatnich problemow jakie tutaj uzytkownicy mieli i jako broker proboja usprawniac pewne procesy.
Jednak mam pytanie do uzytkownikow nowych kont. Jak to obecnie na nich wyglada ze spreadem, czy nadal sa jakies dziwne swieczki na wykresie. Czy u wszystkich Was D1 zamyka sie jako 8 swiec a nie 7?
Czy macie jakies inne problemy z jakimi musicie walczyc?

Dzieki za wszelkie info.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
dziad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziad »

"Camel4"
.....................Zresztą wejdz na stronę broka i kliknij na zalozenie konta. Tam masz formularz to sobie zobaczysz co jest do wyboru.
Zerknąłem i już mam jasność.
Mam jeszcze jedno (?) pytanie o ile nie będzie to OT.
Czy jakiś inny lewar, np.1:50 czy też 1:200 mógłby być korzystniejszy? Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia, jedyny rachunek walutowy real to bossafx ale jestem w konflikcie z BOŚ to chce mieć rachunek alternatywny!
Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam! (M)
Wielkie pieniądze robi się na małych pozycjach!
...................................................... Vic Sperandeo

Awatar użytkownika
Vilde
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Vilde »

Lewar nie ma znaczenia, po prostu im większy, tym masz możliwość zagrania większą pozycją. Bierz jak największy, może Ci się kiedyś przyda.

radse
Bywalec
Bywalec

Lewar większy niż 1:100 powinieneś zabrać tylko wówczas gdy masz duże zaufanie co do podejmowanych przez siebie decyzji. Często jest tak, że początkujący inwestorzy uśredniają stratne pozycje do czasu aż się rynek odwróci, przez co wysokie lewary często robią im błyskawicznie krzywde. Z tego co wiem poziom lewarowania można prawie zawsze zmienić i mimo wszystko dostosuj go do realnych i indywidualnych umiejętności panowania nad emocjami. Ja osobiście uważam, że lewarowanie wyższe niż 1:100 jest dobrym rozwiązaniem w przypadku tradingu automatycznego opartego na technikach scalpingu.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

radse pisze:Lewar większy niż 1:100 powinieneś zabrać tylko wówczas gdy masz duże zaufanie co do podejmowanych przez siebie decyzji. Często jest tak, że początkujący inwestorzy uśredniają stratne pozycje do czasu aż się rynek odwróci, przez co wysokie lewary często robią im błyskawicznie krzywde. Z tego co wiem poziom lewarowania można prawie zawsze zmienić i mimo wszystko dostosuj go do realnych i indywidualnych umiejętności panowania nad emocjami. Ja osobiście uważam, że lewarowanie wyższe niż 1:100 jest dobrym rozwiązaniem w przypadku tradingu automatycznego opartego na technikach scalpingu.
Jedno nie ma związku z drugim. Większy lewar = możliwość otwarcia większej pozycji. Oczywiście nie musisz większej pozycji otwierać.

radse
Bywalec
Bywalec

jamesfisher pisze:
Jedno nie ma związku z drugim. Większy lewar = możliwość otwarcia większej pozycji. Oczywiście nie musisz większej pozycji otwierać.
Z innej strony patrząc większa pozycja przy małym depozycie = szybsza możliwość spłynięcia. Jak masz doświadczenie to wiesz ile możesz otworzyć a jak go nie masz to przy dźwigni 1:500 możesz nie zdążyć zrozumieć mechanizmu działania dźwigni. Wszystko jest dla ludzi tylko z głową.
Tak czy owak nie ma sensu się w tym miejscu się przegadywać bo na forum na ten temat można sporo przeczytać. W FxSalt można z tego co wiem bez problemu zmienić dźwignię więc jak ktoś się nie czuje bardzo pewnie to polecam z nią nie przesadzać.

Awatar użytkownika
dziad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziad »

Tempo otwarcia rachunku w fxsalt warte odnotowania. Wczoraj aplikowałem (wieczorem), dziś odebrałem maila z info o zatwierdzeniu konta i dane do transferu. Mam ndzieje że i reszta będzie ok!
Dzięki wszystkim za info, pozdrawiam! (M)
Wielkie pieniądze robi się na małych pozycjach!
...................................................... Vic Sperandeo

Awatar użytkownika
greg811
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: greg811 »

a juz myslalem ze sie skonczyly takie ticki... a tu masz jedyne 642 pips i wez tu czlowieku analizuj technicznie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ