Dukascopy - ECN
Chyba bez sensu bym trzeci raz pisał to samo. Demo jest do testów. Na realu wszystko ok.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Raposo, ja rozumiem, co piszesz. Spróbuj jednak Ty mnie zrozumieć ;-) Jak można testować, skoro nic nie widać? Dostęp do konta demo jest przez 14 dni; ile z tego czasu będę oglądać kółeczka? Jak do tej pory, to raczej spotykałem się z sytuacją, że na demo wszystko było idealnie, a "w praniu" zdarzało się gorzej. Nie dziw się więc, że podchodzę do tego brokera nieufnie.
Tym bardziej, że u nich dziś jest 17 stycznia...
PS Nadal kółeczka, nic się przez ten czas nie zmieniło. OK, więcej nie napiszę, że demo nie działa.
Tym bardziej, że u nich dziś jest 17 stycznia...
A wydawało mi się, że:17/01/2012
United States Board of Governors of the Federal Reserve System (Washington) Federal Reserve Bank of New York Martin Luther King Day
A może po prostu jestem zbyt trzeźwy, żeby to zrozumieć. Przepraszam, pójdę na jakąś wódkę.Dzisiaj (16 Sty 2012) USA Święto Lutera Kinga
PS Nadal kółeczka, nic się przez ten czas nie zmieniło. OK, więcej nie napiszę, że demo nie działa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Ok, tylko też zrozum brokera. Dla każdego priorytetem jest Real, a tam działa jak trzeba - przy okazji odnośnie poprzednio zgłaszanego problemu o rozłączeniach - dziś nic takiego nie zaobserwowałem.Wirus pisze:Raposo, ja rozumiem, co piszesz. Spróbuj jednak Ty mnie zrozumieć Jak można testować, skoro nic nie widać? Dostęp do konta demo jest przez 14 dni; ile z tego czasu będę oglądać kółeczka?
Kłopot z ładowaniem się wykresów zgłaszałem działowi IT w poprzednim tygodniu. Potwierdzili, wiedzą o nim i starają się naprawić - pisałem o tym na forum. Trzeba czekać. Nie ma innej rady i narzekanie nic tu nie pomoże. Nie jest też tak, że wykresy na demie nie działają non stop. Czasem się ładują, czasem nie.
Demo jest na 14 dni ale nic nie stoi na przeszkodzie by założyć na te same dane kolejnego konta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Właśnie też się zdecydowałem przenieść do Dukascopy, a przed tym chciałem przetestować platformę, a tu taki zonk
Ale z tego co widzę to problem polega na tym, że nie ma danych historycznych. Dane bieżące spływają prawidłowo i świeczki powstają.
Najważniejsze, że real działa, na testy jeszcze będzie czas. Chociaż już na pierwszy rzut oka widać, że nie będzie łatwo się przyzwyczaić po kilku latach pracy z MT.

Ale z tego co widzę to problem polega na tym, że nie ma danych historycznych. Dane bieżące spływają prawidłowo i świeczki powstają.
Najważniejsze, że real działa, na testy jeszcze będzie czas. Chociaż już na pierwszy rzut oka widać, że nie będzie łatwo się przyzwyczaić po kilku latach pracy z MT.
Tak, kwotowania są i na podstawie ich tworzą się świece. Problem jest z zaciągnięciem danych historycznych na demie. Jak ostatecznie go rozwiążą to dam znać.Maximur pisze:Ale z tego co widzę to problem polega na tym, że nie ma danych historycznych. Dane bieżące spływają prawidłowo i świeczki powstają.
Też kiedyś tak myślałem, bo "wychowałem" się na tej platformie...Maximur pisze:Chociaż już na pierwszy rzut oka widać, że nie będzie łatwo się przyzwyczaić po kilku latach pracy z MT.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Kwestia podejścia do sprawy, ja nie dużo czasu potrzebowałem aby dobrze się poczuć na JForex i teraz nie chcę się przesiadać na MT4.Maximur pisze:Właśnie też się zdecydowałem przenieść do Dukascopy, a przed tym chciałem przetestować platformę, a tu taki zonk![]()
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Witam Wszystkich ,marudzących tez 
@raposo ,na platformie Duka jednoczesnie mozna miec otwartych maksymalnie "tylko" 100 pozycji. Mówimy o demo i włączonych strategy .
" Your order has been rejected due to validation failure.
Open positions/ entry orders limit reached. To enable new positions/ entry orders,
respective number of existing positions/ entry orders must be merged/ closed/ canceled. "
Jest sposób aby to obejść ?

@raposo ,na platformie Duka jednoczesnie mozna miec otwartych maksymalnie "tylko" 100 pozycji. Mówimy o demo i włączonych strategy .
Open positions/ entry orders limit reached. To enable new positions/ entry orders,
respective number of existing positions/ entry orders must be merged/ closed/ canceled. "
To może po kolei informacje dla wszystkich... 
Dziś wykresy na realu ładują się bardzo szybko i bezproblemowo - nikt nie zgłaszał jakichś kłopotów. Na demie nadal jest coś nie tak jednak jest duża szansa, że do końca dnia zostanie to naprawione. Priorytetem były konta rzeczywiste.
1) Napisać do supportu by zwiększył to ograniczenie np. na 200 pozycji choć nie jest to zalecane przez brokera.
2) Skorzystać z opcji merge i łączyć transakcje w całość. Wtedy kursy i bilans są odpowiednio uśredniane. Domyślam się, że skoro gra tam w taki sposób automatyczna strategia to wymagałoby edycji jej kodu ale innych rad niestety nie mam.

Dziś wykresy na realu ładują się bardzo szybko i bezproblemowo - nikt nie zgłaszał jakichś kłopotów. Na demie nadal jest coś nie tak jednak jest duża szansa, że do końca dnia zostanie to naprawione. Priorytetem były konta rzeczywiste.
Są dwa sposoby, bo ogólnie rzecz biorąc limitu nie ma....graw pisze:@raposo ,na platformie Duka jednoczesnie mozna miec otwartych maksymalnie "tylko" 100 pozycji. Mówimy o demo i włączonych strategy .
1) Napisać do supportu by zwiększył to ograniczenie np. na 200 pozycji choć nie jest to zalecane przez brokera.
2) Skorzystać z opcji merge i łączyć transakcje w całość. Wtedy kursy i bilans są odpowiednio uśredniane. Domyślam się, że skoro gra tam w taki sposób automatyczna strategia to wymagałoby edycji jej kodu ale innych rad niestety nie mam.
Ok, w takim razie przepraszam. Z samego rana nie włączałem platformy ale od 11 jak odpaliłem było OK.mandrejk pisze:Rano był problem na realu rzecz jasna teraz jest ok...
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 16:05 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu