Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

No ciekawe, po przeładowaniu wyglądają tak samo... Dobrze by było znać przyczynę.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie dograły się dane, coś je przyblokowało? Można tylko teoretyzować. Ja od razu po włączeniu EUR/USD i wyborze M5 na obu wykresach miałem identyczne wykresy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Widzę, że są w ofercie pary USD/PLN oraz EUR/PLN. Niestety, demo nie ściąga wykresu, wyłącznie market depth. Czy ten typ tak ma?

I przy okazji: w order entry, na czarnym pasku bid i ask, ukazują się zmienne liczby; w załączniku 0.8 i 0.2. Co one oznaczają?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pisałem o tym kilka stron wcześniej. Pary z PLN są w fazie testów tylko na demo i na razie nie jest dostępna historia wykresów. Kwestia czasu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Ale mnie nie chodzi o historię, tylko o aktualny wykres. Po prostu mam czyste okno.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

O tym właśnie piszę. Czym innym jest wykres jak nie historią? ;)
Jak zostawisz włączoną platformę to bedzie sie tworzyć powoli na bieżąco po zamknięciu danej świecy ale kwotowania wcześniejsze same sie nie dograją. To nowe instrumenty i są w fazie przygotowania.

Dodano po 2 godzinach 4 minutach:

Nie zauważyłem wcześniej...
Wirus pisze:I przy okazji: w order entry, na czarnym pasku bid i ask, ukazują się zmienne liczby; w załączniku 0.8 i 0.2. Co one oznaczają?
Wolumen w mln dla tych kursów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

O, to fajnie ;-) Na złocie i srebrze ten wolumen nie działa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wirus pisze:Na złocie i srebrze ten wolumen nie działa?
Jak widzisz w Market Depth na złocie i srebrze wolumen jest wyrażony w K np. 0.5 K, gdzie k = kilo = tysiąc (uncji). Skumulowany wolumen również ma dodaną końcówkę K natomiast domyślnie w oknie transakcyjnym ustawione są miliony (brak możliwości zmiany) dlatego widzisz to jako 0.0.

Dodano po 5 minutach:

I jeszcze raz proszę... :)
By wątek nie rozrósł się szybko do olbrzymich rozmiarów to proponuję skumulować swoje pytania i zamieścić w jednym poście, a ja odpowiem na nie "hurtem" lub przesyłać je bezpośrednio do mnie. Inaczej trudno znaleźć istotne informacje, które są tu zamieszczane.
Staram się odpowiadać równie szybko i regularnie na forum jak i na maile więc nie będzie zauważalnej różnicy w czasie uzyskania informacji.

Dodano po 3 minutach:
raposo pisze:Widzę, że luktom daje darmowy wskaźnik informujący dźwiękiem o zaliczeniu TP/SL więc poproszę to może doda jeszcze opcję dojścia do określonej ceny...
Odnośnie tego wpisu. Niebawem pojawi się osobny wskaźnik z alarmami cenowymi. Dam znać jak będzie gotowy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Dzięki.

A propos rozrastania... sprawdziłem dokładnie, wątek jest założony pod hasłem "Omawiamy platformę Ducascopy". Jeśli moje pytania nie mieszczą się w tym zakresie, to poproszę o sprecyzowanie tematu, bo już nic nie rozumiem :(

Myślę, że najlepiej by było zebrać najistotniejsze wiadomości i założyć nowy wątek, typu FAQ, bez mozliwości umieszczania tam wypowiedzi.

stanley
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanley »

hmm a istnieje jakiś opis tej platformy najlepiej w języku pol? bo interesuje mnie dokładnie czy jest możliwość przesuwania wykresu w pionie, np jak ustawiam TP odległy i druga sprawa jak zobaczyć tu historie transakcji swoich ? chodzi mi dokładnie jak ustawiam SL/TP wyłączam platformę i jak po czasie wchodzę spowrotem - pozycja zamknięta i co? gdzie jakieś info można przeczytać? gram na demie naraź ie o ile to ma jakieś znaczenie. myślicie że ta platforma to dobry pomysł na początek do gry w realu?
i czy można z poziomu platformy ustawić ze np na danej pozycji przy zysku poziom SL przesunie się o x pips?

edit:
już się dowiedziałem do czego służy ta kłódka.... ale jakoś przedtem tego nie zauważyłem...
:roll:

ODPOWIEDZ