Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:A propos rozrastania... sprawdziłem dokładnie, wątek jest założony pod hasłem "Omawiamy platformę Ducascopy". Jeśli moje pytania nie mieszczą się w tym zakresie, to poproszę o sprecyzowanie tematu, bo już nic nie rozumiem
Chodzi o to, że forum tworzymy my i dla nas samych dlatego jedynie proszę (a nie zmuszam ;) ) by w przypadku tak wielu pytań z Twojej strony zwyczajnie zebrać je do kupy, a ja oczywiście chętnie na wszystkie odpowiem ale najlepiej za jednym zamachem lub po prostu pisz do mnie na maila, jak to czasem robisz. Inaczej na ostatnie 5 stron połowa to nasz dialog i giną w tłumie zamieszczane wiadomości o np. wskaźnikach, nowych parach itd.
Wirus pisze:Myślę, że najlepiej by było zebrać najistotniejsze wiadomości i założyć nowy wątek, typu FAQ, bez mozliwości umieszczania tam wypowiedzi.
FAQ z najczęściej padającymi odpowiedziami jest już na naszej stronie. Nie da się odpowiedzieć absolutnie na wszystkie jakie mogą paść... ;)
stanley pisze:hmm a istnieje jakiś opis tej platformy najlepiej w języku pol?
Instrukcja PL u nas na stronie w dziale Download.
I jak zauważyłeś - jest kłódka i można dowolnie "latać" po wykresie. Możesz też kliknąć lewym przyciskiem myszy na oś ceny z prawej strony, przytrzymać i ją zwężyć, co spowoduje, że zobaczysz co jest wyżej i niżej.
stanley pisze:druga sprawa jak zobaczyć tu historie transakcji swoich ?
To masz opiasne m.in. w instrukcji. W skrócie - lewy górny róg -> portfolio -> raporty. Do wyboru, do koloru :).
stanley pisze:myślicie że ta platforma to dobry pomysł na początek do gry w realu?
Platforma jak każda inna. Jaką byś nie włączył to musisz ją najpierw poznać i potestować, a od tego jest właśnie demo.
stanley pisze:i czy można z poziomu platformy ustawić ze np na danej pozycji przy zysku poziom SL przesunie się o x pips?
Trailing Stop. Po otwarciu pozycji w zakładce Positions -> Klik prawym -> Edit Stop Loss -> Trailing Step. Jak dokładnie działa TS wraz z przykładami znajdziesz u mnie na forum.

Dodano po 1 minutach:

Widzę, że zainteresowanie platformą rośnie ze strony początkujących i pada sporo dość prostych pytań dlatego postaram się jeszcze rozbudować instrukcję i w przyszłym tygodniu zmontować jeszcze coś extra... Cierpliwości :).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

stanley
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanley »

raposo pisze: Instrukcja PL u nas na stronie w dziale Download.
.
u was czyli gdzie :P bo jakoś nie mogę skojarzyć ;/

no tak ale czy można zrobić żeby się w stały punkt przesunął SL a nie żeby mi szedł cały czas za wykresem z poślizgiem o te np 10pips. chodzi mi o to np przy przebiciu punktu oporu ustawienie na ten punkt SL

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

stanley pisze:u was czyli gdzie bo jakoś nie mogę skojarzyć ;/
Wysłałem info na PW.
no tak ale czy można zrobić żeby się w stały punkt przesunął SL a nie żeby mi szedł cały czas za wykresem z poślizgiem o te np 10pips. chodzi mi o to np przy przebiciu punktu oporu ustawienie na ten punkt SL
Zrobić można tylko w standardzie żadna platforma tego nie oferuje, w tym JForex. To już by wymagało pracy jakiegoś programisty, który stworzyłby Ci strategię w Javie.
Tu mamy do dyspozycji ustawienie SL z otwarciem zlecenia lub automatyczne ustawienie SL w danej odległości od ceny rynkowej po jego otwarciu oraz Traling Stop.

Jest już gotowy wskaźnik do alarmów cenowych. Przetestowany i działa jak trzeba. Dostępny u nas na stronie w dziale Download.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Co się dzieje z platformą Ducasa, od kilku godzin mam tylko taki widok jak na scrinie, konto live :(
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mandrejk pisze:Co się dzieje z platformą Ducasa, od kilku godzin mam tylko taki widok jak na scrinie, konto live
Nie mam teraz jak sprawdzić czy u mnie też tak jest ale...
Spróbuj pobrać na nowo skrót ze strony brokera i z niego uruchomić platformę, potem ew. przeładować wykres (zmiana interwału, pary). Jeśli to nie pomoże to włącz ją po 23, jak już rynek ruszy i daj znać czy jest poprawa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:
mandrejk pisze:Co się dzieje z platformą Ducasa, od kilku godzin mam tylko taki widok jak na scrinie, konto live
Nie mam teraz jak sprawdzić czy u mnie też tak jest ale...
Spróbuj pobrać na nowo skrót ze strony brokera i z niego uruchomić platformę, potem ew. przeładować wykres (zmiana interwału, pary). Jeśli to nie pomoże to włącz ją po 23, jak już rynek ruszy i daj znać czy jest poprawa.
Już to wszystko robiłem wcześniej i nic, została jeszcze opcja ostatnia czyli uruchomienia platformy po 23.00 zobaczę powinno to pomóc , dam znać, dzięki
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

cemberek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cemberek »

Witam

U mnie jest to samo, poza tym platforma działa u mnie bardzo niestabilnie od około tygodnia, bardzo częste rozłączania. Zaczyna mnie to mocno irytować

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Powinno pomóc, bo właśnie włączyłem platformę i u mnie wszystko wygląda OK.
cemberek pisze:U mnie jest to samo, poza tym platforma działa u mnie bardzo niestabilnie od około tygodnia, bardzo częste rozłączania. Zaczyna mnie to mocno irytować
Mówimy o realu? W zeszłym tygodniu mało grałem więc nie jestem w stanie zweryfikować czy to było tylko u Ciebie czy też problem był globalny ale też nikt mi się na to nie skarżył (a najczęściej, gdy coś jest nie tak to od razu dzwonią :) ). Jutro z rana zapytam czy coś zmieniali i jeśli coś jest nie tak to postaram wyciągnąć informację kiedy możemy spodziewać się poprawy. Przy okazji poobserwuję czy u mnie występować będą rozłączenia. Możesz mnie powiadomić na PW lub gg kiedy Tobie takie coś się trafi to zweryfikujemy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

PO 23.00 wczoraj było bez zmian , w tej chwili wróciło wszystko do normy...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Na demo znów białe ekrany i kręcące się kółeczka. Akurat jestem w trakcie zakładania realnego konta, bardzo to zachęcające...

ODPOWIEDZ